13

Анонимен

преди 10 месеца

Причината за работата на минимално възнаграждение е Една и тя се нарича ,феодален червен капитализъм който се шири повсеместно и най вече в провинцията!Самозабравилите се червени дерибеи трябва бъдат бити и eбanи там където бъдат срещнати и видени,а не да си продавате труда и достойнството на такива елементи!

12

Анонимен

преди 10 месеца

Какво значи производителност на труда? Колко пари изкарваш?

11

Нане

преди 10 месеца

Ей зарад таквиз фее Расчета, трябва да има нов Народен Съд... Не са повече от размерите на един селски стадион в България за разстрел.... ===))) значи хопелетата, ще карат коли за по милион евраци живеят в апартаменти за 3 милиона евраци... Мъ видите ли 500 еврака са голяма заплата за българите.... ===))) ако зависи от мене на бавен огън и на шиш... И на кучетата и на свинете...

10

ИТтата обраха народа

преди 10 месеца

На един програмист средната заплата е почти 10 пъти по-голяма. И тия пари ги взема директно от устата на народа. Програмстите са се настанили в банки , хазарт , услуги. Вие знаете ли ,че един програмист в ЕРП-тата взема 3 пъти повече от техник? Високият ток отива директно в джоба на програмиста. Банковите такси - директно в джоба на програмиста.

9

Anonimen

преди 10 месеца

До Долния под мен те затова бедните избягаха слава богу и аз от тая дупка наречена България а такива като теб с това мислене за бедно население куршума нищо друго

8

До ИТ

преди 10 месеца

Ти па да не си богат бре, заплатати вече е с покупателна способност на джуниър от преди 3 години и нищо няма да можеш да си купиш, а и в държава с намаляващо население в която всеки втори сега накупи имоти да се пази от ифнфлацията как мислиш на кой точно ще го продадеш този апартамент?

7

ИТ

преди 10 месеца

Заплатите на нисшите прослойки, на хората с лоша финансова грамотност, не трябва да се вдигат, защото това повишава харченето им за глупости - казина, цигари, алкохол, и като цяло повишава инфлацията, което е зле и за нас, ИТ-тата, защото по-трудно бихме си купили имот. Както каза Патриотът по-долу, вдигането на доходите задейства един омагьосан кртг от вдигане на цени, инфлация, и оттам пак реване за по-високи заплати. Хората с лоша финансова култура трябва да се държат бедни.

6

Ром"с

преди 10 месеца

Реална ли е минамалната заплата -а на какви индекси от иконмиката се определя тази минаимална заплата или тъй им се искат на тези "профсъюзите" .. при вдигане на минималната,тотално ще се вдигнат и на цените на услугите и продукти,а и не само на тях..така че ,тази минимална е с две остриета..по-голямата част ще е на минус.Не важното колко получаваш,важното е колкото ти оставаят на края на месеца.

5

Бай Дрън

преди 10 месеца

Патриоте, чрез инфлация се получава и по-висок БВП. При капитализма е така, мойто момче. Те тия пари, дали са принработ ика или при работодателя, все тая, защото пак се харчат. Не е ли по-добре работника да изхарчи още 500 лева, вместо работодателя да изхарчи 500000 за Мерцедес? Работника и пенсионера, ще изхарчат тия пари за повече и по-добра храна. Въпреки увеличаването на цените, печели и работодателя, който ще продаде повече на работника! Казва му се оборот.

4

Анонимен

преди 10 месеца

Не. Излезте най-насетне от тази София и вижте другите хора как живеят.

3

гербисто-патриот

преди 10 месеца

А как ще привличаме нови и нови ПЧИ-та, ако не можем да предложим най-евтината работна ръка в ЕС, а и не само в ЕС?

2

Патриот

преди 10 месеца

Стига сте вдигали заплатите. Не разбирате ли, че така стимулирате инфлацията?! Това е един омагьосан кръг, вдигат се доходите, хората харчат повече, вдигат се цените, хората реват за по-високи заплати.

1

Бай Дрън

преди 10 месеца

Абе реално производителността на труда зависи най-вече от работодателите, защото в техни ръце са производителни технологии, които в общия случай липсват в България. Това означава, че не само заплатата на работника трябва да е съобразена с производителността на труда, а и печалбата на работодателя, който който използва нископроизводителни машини. Затова ето откъде ще дойщдат парите за заплати на робите-от печалбата на робовладелеца! И това трябва да стане със закон!