54

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен 61 Не знаем какво помниш и как ти е изглеждала София по онова време, но точно в първите години след промените по всички партерни етажи бяха поставени решетки. Вероятно защото е било много "спокойно". Рецидивистите ги пусна Луканов 1990 г. С кой акъл са те оставяли родителите ти след полунощ на улицата, не знам. Но помня ТВ-репортаж от 90-те години, пред НДК късно вечерта имаше деца без придружители. Обясниха колко е опасно това. Но явно на някои не им е пукало.

53

Анонимен

преди 10 месеца

Ама че информация-тялото било на безследно изчезнало лице.И сега от МВР ще се наложи да се размърдат.

52

Анонимен

преди 10 месеца

до 61 Не е само до интернета, родителите сега ги е страх да си пускат децата на улицата. Педофили имаше тогава има ги и сега и не са по-малко. България първо не е само София, това все пак е голям град и точно, защото е голям е доста спокоен в сравнение с други големи градове по света. Париж ли е по-спокоен или Неапол или Богота.

51

Анонимен

преди 10 месеца

Като гледам без война ще се избие народа. То катастрофи, убийства, чак пък и разчленяват труповете. Все едно Жоро павето е възкръснал! Държавата е изпусната. Психопати щъкат навсякъде. Снощи в Асеновград е намушкан мъж. Все едно сме в Сомалия.

50

до 60

преди 10 месеца

Да точно така! И повече москвичи бяха взривени отколкото мутренски коли след Живков! А бе ти тия научно-фантастични филми с кражбите и убийствата при Живков сънува ли ги или чете някой лифлет на Отpoвeнo общество? Хората си оставяха къщите по селата отключени и портите на дворовете им зееха. Я сега ходи ги виж малкото останали как са се блиндирали срещу спокойния демократичен живот.

49

До 61

преди 10 месеца

Извинявам се, че се намесвам в разговора ви. Тогава нямаше интернет.Сегашните деца не можеш да ги отлепиш от устройствата.По онова време имаше много пeдофили. Не е било безопасно никога в Б-я. По мое време когато съм била ученичка имаше в градската градина мъже, които си показваха атрибутите на децата.Децата не разбираха точно какво се случва.Един подгони братовчедка ми и едвам е стигнала до входа.На други съседи в асансьора детето беше насилено, като му натискал някакъв главата в слабините си.

48

Анонимен

преди 10 месеца

до 55 Точно защото бях дете имам база за сравнение, какво беше тогава и сега. Мене в началото на 90-те не можеха да ме приберат от улицата до полунощ та и след, а сегашните деца, не тийнейджърите, а тия по-малките не ги виждам да карат велосипеди по нощите, както ние правихме тогава и не само да карат велосипеди и въобще да са навън.

47

Анонимен

преди 10 месеца

По времето на Тодор Живков престъпността също беше много висока, даже по-висока от сега. Погледнете регистрите на РПУ-тата, те пазят архивите отпреди 89-та година, пазят и статистиката. Бум на кражбите и грабежите имаше. Хората пред апартаментите слагаха врати с решетка, ключеха с катинари вратите, беше ги страх от крадци, защото имаше бум на кражби. Убийствата също бяха много. Просто нямаше медии и нещата се прикриваха, щот нали при социализма не се допуска престъпност. Живков не даваше да се р

46

Анонимен

преди 10 месеца

Най-вероятно е дължал пари. Много пари. Иначе няма как да те нарежат на 32 парчета

45

Анонимен

преди 10 месеца

Тялото е разлченено, което значи, че вече е бил убит, преди да попадне в канализацията. Щом е намерен в шахта, е възможно убиецът да е искал да се отърве от трупа.

44

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен 50 Ти си бил дете, а аз - зрял човек. Много по-добре знам какво се случи тогава.

43

Уточнение

преди 10 месеца

Става въпрос не точно за шахта, а за канализацията на жилищна сграда, намираща се на пресечката на бул. "В. Левски" и ул. "Раковски". Тялото било разчленено. Правят оглед на мазето на тази сграда.

42

Анонимен

преди 10 месеца

От блока хората се обадили на аварийния екип за запушена канализация. Така са открили трупа.

41

Анонимен

преди 10 месеца

Покрай тази демокрация в БГ ще разцъфти и човекоядството...

40

Анонимен

преди 10 месеца

до 46 Нищо не пропагандирам, казвам как беше. В началото на 90-те беше спокойно, децата все още си играеха навън, а не както е сега родителите не смеят да ги пуснат. Аз съм карал колело с мои приятели в квартала и в съседни квартали до един, един и половина след полунощ. Много теории на конспирацията ти се въртят в главата.

39

Анонимен

преди 10 месеца

Трупът е на жена, жертва на домашни насилие.

38

до 43

преди 10 месеца

Като цяло е точно както мислите, но с малко уточнение, че имаше засегнати и обикновени хора, на които психиката беше по-лабилна, на други, на които съседи се взривиха. Други хора се страхуваха да не попаднат случайно в престрелка. Общо взето хората бяха много наплашени. Шокът от гладната Виденова зима, празните магазини, студ и липса на ток. Когато падна Живков обещаваха промяна, получихме подмяна. Всичко сега е сякаш отминал сън.

37

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен 43 - Не лъжи! Луканов даде амнистия и на рецидивистите, въпреки че такава трябваше да получат само политическите затворници. Целта беше да се подлуди населението, да реши, че по Тошово време се е живееело по-спокойно и на първите демократични избори да гласува за комунистите. И наистина луднахме, крадеше се какво ли не, включително и ел.таблата, станаха и много убийства на обикновени хора. Ти пропагандираш за 1995 г., защото тогава управляваше Жан.

36

Анонимен

преди 10 месеца

На кръстовището камери няма ли? Странно защо е избрал това място?

35

Анонимен

преди 10 месеца

до 15 Първото мутренско убийство през 90-те става в края на 93-та година и обикновените хора това не ги е засегнало по никакъв начин. След това знаковите убийства са също на мафиоти. За обикновените хора през 90-те беше кофти за тия, където се опитваха да правят бизнес, че ги рекетираха мутрите. Но от към престъпност, битова такава 90-те не бяха нищо по-различно от сега, даже бяха по-спокойни, особено до към 95 г.