325

Ами

преди 9 месеца

Да го махат и да се свършва, дано някои небългари се усетят, или е за пари?

324

Анонимен

преди 9 месеца

Един българин няма убит от руски войник обаче българи от българи мале, мале .За янките убийци знаем всичките имат и паметник пак построен с разрешението на Българи същите тези българи не признават че е имало фашизъм в България ,е тогава що сащ хвърлиха бомби

323

И

преди 9 месеца

Кой разрешава къмпингуване насред града, след като е забранено в цялата държава нерегламентираното. Изобщо някой стои ли в тези палатки?

322

Мхм

преди 9 месеца

България е скапъна руска колония тва е

321

САЩ КеМРЕ

преди 9 месеца

САЩ и ЕС сложиха поредната разделителна линия между Булгарите....ние вече нямаме и 6 милиона но няма обединение имаме само ЛГБТ, Фашистки-неолиберални псевдо-политическиКоври, които бутат паметници за да са угодни на Козяк! Зашо построиха паметник на летците избили с бомби софиянци и сринали 500 сгради? Защо? ПоткиПодмяната и Да,Хамерика няма да влезнат в следвашият парламент след като излъгаха избирателите си и лапнаха члена на ББ и Шиши! Щастливи и излъгани Сини Роби! За това ли гласувахте?

320

Анонимен

преди 9 месеца

В интернет русoробитe пишат по десетки коментари на ден, да изглежда че са много, а в реалността са 3 палатки начело с Маяма Нолова

319

Болшой театр

преди 9 месеца

Русофилите, комунистите и възраждане да прочетат какво е написал Димитър Благоев и Васил Коларов за Русия.След това Раковски и увода на Записки по българските въстания за това, кой ги е провокирал без достатъчна подготовка.

318

Анонимен

преди 9 месеца

Ква памет кви пет лева? Я да го махат. Ни турско робство е имало, ни руско освобождение. Ние винаги сме си били мирна примерна Европейска държава. Който каквото ни каже, това правим.

317

Олег Пригожин

преди 9 месеца

Трябва да се обединим ПРО-РУСКИТЕ И ПАН-РУСКИТЕ СИЛИ И ДВИЖЕНИЯ в Билгария ...И ДА СВАЛИМ ШАРЛАТАНИТЕ, МУТРИТЕ, и ТУРЦИТЕ---СЕГА СЕПТЕМВРИ МЕСЕЦ с НАРОДНА РЕВОЛЮЦИЯ ....нИЕ СМЕ СЛАВЯНИ, ТЕЗИ БАНДИТИ ИСКАТ ДА НИ УМОРЯТ, и да сменят населението на БГ -- с турци и роми .

316

Panosh

преди 9 месеца

Аз чета само отрицателните истини на Кукушенков.Ей флагмана Москва плава,плаваБългарска история не ми трябва.

315

Учете история

преди 9 месеца

Особено важна роля в действията по преследване след падането на Кубадинима Конната дивизия. Тя постига нов голям успех. На 23.10.1916г. при село Кара Мурад, северно от Кюстенджа, частите на дивизията Атакуват руско-румънски войски - т. нар. бригада Фримо и руската 265-та Оренбургска дружина. Противникът е изцяло разгромен. Ген. Иван Колев записва нова бляскава победа. Чрез изкусна маневра българските кавалеристи обкръжават и пленяват руската 265-та Оренбургска дружина, заедно с командира и едно руско бойно й знаме.

314

@

преди 9 месеца

Палатки, да вземат назаем един Ейбръмс и да метнат едно желязно въже през автомата, едно теглене и е долу. Точно като паметника на Саддам. Пък те нека си лагеруват там....

313

Учете история

преди 9 месеца

На 25.10.1916г. частите на 1-ва Софийска дивизия влизат в Черна вода, а на следващия ден пада и Хърсово. С овладяването на Черна вода жп линията с Румъния е прекъсната. Градът се оказва опразнен от жителите му, избягали в Румъния, а неговата чаршия е ограбена и подпалена от отстъпващите руски войски.Противникът отстъпва дезорганизиран във всички участъци. При бягството си от Кюстенджа щабът на руския кавалерийски корпус изоставя, разхвърлена по пътищата цялата си архива.

312

Учете история

преди 9 месеца

На 22.10.1916г. 4-та дивизия влиза в бой с техните руски ариергардни части и новодошлите подкрепления (4-ти сибирски корпус и 3-та стрелкова руска дивизия). Съшият ден българите влизат във важното пристанище Кюстенджа. При Междидие, овладян на 23.10.1916г. след кратък бой преславци посрещат и обръщат в бягство частите на сибирския корпус. Руските загуби при Меджидие са големи. След боя окопите и полето около този град остават осеяни с трупове на убитите руски войници. 4-та дивизия залавя пленници - 10 офицери и около 900 войници

311

Българин!

преди 9 месеца

Демонтиране, ама за СМЕТКА НА ДЪРЖАВАТА ТОЕСТ НА НАРОДА! В тая държава толкова ли няма малко експлозив, динамит или C 4?!? ЩЕ РЕШАТ ПРОБЛЕМА ЗА СЕКУНДИ!

310

Учете история

преди 9 месеца

Войната на България с Русия в Добруджа е пълен триумф за страната ни в чисто военен аспект. Българската армия бие наред в жестоки сражения руските войски по суша, въздух и вода. България успешно защитава свободата си и своя суверенитет. И вместо унищожение на България Русия постига собствената си гибел.Пораженията и неуспехите на руските войски на Балканите допълнително задълбочават кризата в империята, довела до революциите през 1917г., свалили от власт самодържавието.Погребан е унизителния за България Букурещки договор от 1913г. и е поправена несправедливостта от 1913г. Цяла Добруджа до

309

Анонимен

преди 9 месеца

ДС отрочето Васко Терзиев загуби кметските избори. На втория тур всички гласуват против него и ППДБ отиват в историята. Ноември месец Шиши и Тиквата развалят Сглобката и март пак сме на избори.

308

Анонимен

преди 9 месеца

На 12 снимка си личи че има повече фотографи там, отколкото палаткаджии. Точно 5 палаткаджии с 5 плаката и 3 палатки. Даже и Копейкин го няма там, явно е на море на Сайшелите. Естествено не си помисляйте че ще намерите тази нощ Мая Манолова в една от тези палатки. Всичко е само за показност. Никой няма намерение да остава да спи там.

307

Манго от факултето

преди 9 месеца

Бате, то било цветно желязо. Само кажете. За една нощ ще изчезне завинаги. И тия в палатките ще ги преджобим, ако вече са получили хонорари от черепа и митрофанката

306

Радой Ралин

преди 9 месеца

Пиша ти от Плевен, драги Ванка.Помниш ли кагда пришол със танка?Беше млад, но се държеше мъжки.Зарази семейството ми с въшкиВзе на мама златните пендари и дори галошите ми стари.Помниш ли, как кушаше картошки?Наконец забърса три кокошки.После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия.А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата!Длъжен бях да те обичам, Ваня.