101

Историк

преди 10 месеца

До До Историк от 999 "Пречи им" това, че правителствата им не обричат на мизерия производителите си и населението си, което си изкарва прехраната в сектора, като ги кара да работят "без пари" или въобще не им плаща под предлога, че "времената са такива". Това е разликата между държави, в които човешкия живот и съдби имат значение (Запада) и такива, в които няма (Русия и други подобни диктатури).

100

Анонимен

преди 10 месеца

С Русия трябва да се приключи по- бързо,че големи поразии прави...

99

До Историк от 999

преди 10 месеца

След Русия големи износители на зърно са САЩ и Канада.На тях какво им пречи да продават още по - евтино от Русия?На тяхната територия няма военни действия.

98

Историк

преди 10 месеца

До Анонимен 97 "да и Китай е . купил няколко процента (незначително количество)" 27% не са" няколко процента", нито са "незначително количество". 27% са 8 милиона метрични тона. Опитите за разпространяване на откровени лъжи са обречени на неуспех при всеки, който поне малко се интересува от темата.

97

Руско Зърно

преди 10 месеца

Кой те кара да ме купуваш бедното ми натовче? Но ти си алчно и пляскаш весело със задни бузки като има далавера нали? бухаха

96

Анонимен

преди 10 месеца

До Историк 94, да и Китай е . купил няколко процента (незначително количество) но това са фактите. Давам ти официални факти, а не да преправям фактите. Китай също е купил малко украинско жито. Звучи странно, но е факт.

95

Историк

преди 10 месеца

До Анонимен 94 "в Европа - Франция, Испания, Полша .... КИТАЙ" Ко, ко речИ? Ставате за смях. Откога Китай е в Европа?

94

Историк

преди 10 месеца

До 92 Няма нужда даже да посочвам, колко неграмотни са тезите ти - примерите ти говорят сами за себе си. За твое сведение - думите имат истинско значение, а не значат това, което ти си решил, че значат. Поинтересувай се какво значи "колониален".

93

Анонимен

преди 10 месеца

До Историк Русия бомбардирала техен доставчик??? Абе стига с твоя сбъркан хумор, не се ли усещаш колко си смешен??? Давам ти идея - 93% от износа на зърно на Украйна отиде в Европа - Франция, Испания, Полша, Китай и др. ... Само 3% са отишли за страни от Африка и Латинска Америка, но през Турция и като турски стоки (турците мелят житото и го продават като брашно, като си слагат надценка). Я първо малко се образовай, после ни обяснявай световните събития, от които нищо не разбираш.

92

gosh

преди 10 месеца

А им е само говнорител

91

Анонимен

преди 10 месеца

До Историк 83, абе трооле, вземи се спри. с твоите опорти от Сорос. Я да премерим с твоя аршин В МОМЕНТА европейския съюз дали не е колониална държава? Разпорежда се с включените вътре държави както му скимне (примерно корупционната сделка на фон дер Лаййнен за ваксините, които доброзорно ни натрапиха и ред други). А София дали не е В МОМЕНТА колониална държава, след като командва всички области в България? А САЩ - ето Тексас се бори за свобода? Абе ти от смешен жалък ставаш вече.

90

gosh

преди 10 месеца

Тоя е егати фашагата

89

Анонимен

преди 10 месеца

До БългаринРазходи се малко навън и виж света. Не е такъв, какъвто го гледаш в телевизора или в dnes. bg. Реалността е друга.

88

Историк

преди 10 месеца

До 999 Зависимостта е принуда и няма нищо общо с "евтино" и "скъпо". Рузия принуждава африканските държави, като бомбардира техен доставчик и унищожава възможностите му да ги знабдява с храни, както и възможностите на африканските държави като по този начин ги лишава от ИЗБОР. Африканските държави много ясно казаха на руския диктатор, че са наясно, че той предизвиква тази принуда.

87

Българин

преди 10 месеца

До Анонимен 85 Излишно е да се напъваш.

86

Анонимен

преди 10 месеца

Кравaрските лизaчи трябва да бъдат мачкани и унижавани , винаги и навсякъде. Еднoгласните имат право да cкимтят.

85

999

преди 10 месеца

Интересна е интерпретацията на европейските политици за възникването на зависимост.Когато продаваш евтино на бедни държави било зависимост.Когато продаваш скъпо на бедни държави какво е?Търговия?

84

Анонимен

преди 10 месеца

До БългаринАз също съм говорил лично с хора от Камерун. Казват, че руснаците са почетени в сделките с тяхната държава. За разлика от американците и европейците. В прав текст ми обясниха, че каквито и сделки да сключват с тях, винаги са ограбени и излъгани.

83

Кънчо

преди 10 месеца

Ами Борел и вие така от ЕС...създавате проблеми и после се чудите как да ги решите, а като намерите икономически неизгодни решения и зависимости на създадените от вас проблеми се тупате в гърдите, че сте се оправили. Визирам санкциите ви срещу Русия в следствие на които цяла Европа обедня, ама вие сте ербап, че намирате решения...

82

Историк

преди 10 месеца

До Анонимен 78 Самата Русия В МОМЕНТА е колониална държава: руския терор над местните ги е изличил от обитаваните от тях изконнни територии, а тези, които са останали, са подложени на геноцид. Пример за това е наскоро протеклата мобилизация и последващите от нея щети - статистически от райноите с най-компактно руско население около Москва и Петербург, мобилизираните (и съответно загинали) са били от порядъка на 1 на 100. В определени републики съотношението достига 30/100.