32

преди 15 години

грозно, другари!

31

преди 15 години

27 е абсолютно прав !

30

БамБам

преди 15 години

27:е да де, ама в Чехия като строяха Танцуващата сграда, тук хората гласуваха за Жан Виденов. Иначе и аз се надявам тази сграда да бъде построена. В тези дни важното е сградата да е интересна и уникална и да прави впечатление. Не е Гугенхайм в Билбао, но пък си има дупки и ортодоксална крипта. Повече от всичко друго построено последните 60 години.

29

SofiaLand

преди 15 години

Добре де, и какво стана със софия ленд.. фалира, щото имаше 1 тъпо влакче, и една хахава кула. Да бяха направили истински увеселителен парк, ама не го. Сега нека направят тая сграда, ама наистина, не само на макетче. А иначе мрънкачи и недоволни в БГ винаги ще има.

28

NOTORIOUS

преди 15 години

за разлика от номер 7 ти силно изпростяваш.едно от нещата, което може да се направи в случая с този проект е да се провери дали е законен или не. другото е да се покаже, че макар и законен нарушава значителен обществен интерес. за това наистина трябва юрист (и то не какъв да е), може би архитект и др. техн. лица, работещи в тази сфера. я сега се замисли колко държавни, общински и неправителствени организации има, които им влиза в задълженията и/или имат интерес да свършат тази работа. да не говорим за партии, разследващи журналисти от медии и т.н. а ти плюеш по непознат, градиш там някакви си профили и го обвиняваш що не е свършил работата на всичките тези хора, които съм споменал по-горе. при това на собствена сметка (пари, време, нерви и други евентуални загуби) така, както предлагаш няма да стане гражданско общество - не е работа за незапознати с материята хора да разследват, нито пък висенето с плакати по улиците седмици или месеци - това могат да го правят само безработни или ***.ролята на гражданското общество не е да свърши работата на дадена държавна или общинската администрация, а да я принуди да си я свърши в рамките на закона и съобразно обществения интерес.проблема в БГ идва от слабия неправителствен сектор и почти никаквото присъствие в най-популярните медии.аз лично бих предложил да се създаде неправителствена организация (може да консолидира в себе си ресурси от множество съществуващи), която се финансира основно от недоволни граждани. така всеки, който се чувства съпричастен с даден проблем може да направи дарение и своя глас в защита на дадена кауза. от своя страна тази организация ще има възможност да наеме компетентни хора по проблема и да осигури публичност от дадено проучване, заедно с постъпките пред отговорните фактори - МВР, прокуратура и всякакви държавни, общински или ЕС органи. както се видя в последните дни обаче, ще трябва заелите се с тази работа да имат разрешително за оръжие и да си наемат добри охранители. иначе могат да се озоват във ВМА с изпочупени крайници или направо в моргата.

27

преди 15 години

Сградата никаква я няма, а въпросният архитект е световно неизвестен.Абсурдно е, питайте който и да е архитект, сграда проектирана за някъде другаде, просто да бъде "пренесена" на ново място.Направил проект човека, не успял да го продаде и се е насочил към правилната държава. Защото тук може всичко.Отдавна трябваше да поканим някой известен архитект в България да построи нещо значимо. Вземете за пример Прага и сградата "Джинджър и Фред" на Франк Гери. Хората ходят до там, само за да се снимат пред нея, за да я видят на живо. Колко картички и сувенирите се продават, пък и парите, които ще похарчат туристите, докато са там...И това само с една единствена сграда.Верно, поканиха Норман Фостър, но това ще бъде затворено селище и след като бъдат продадени апартаментите - край. Да не говорим,че е защитена зона. Аз лично очаквам голям скандал да излезе, защото нашите мухльовци се скриха зад името на сър Норман Фостър, а той самия едва ли познава нещата в детайли, дори не е ходил на мястото, защото го юрнаха по някакви конференции. И понеже той не е човек, когото можеш да подмамиш с пари, много е вероятно да се откаже, след като разбере за какво става въпрос НАИСТИНА.И ето намерили са сега никому неизвестния Ернст Фукс, обещали са му малко пари ( няма да забравят и себе си, разбира се ) и ни обянсяват колко е велик и как всичко е за общото благо и как мислят за града.София ще се сдобие с една грозна сграда, някои хора ще се пооблажат, градът и жителите му ще загубят, но какво толкоз...

26

Втрещен

преди 15 години

Проектът за мен е грозен, но пък добре ще изобразява същността на българина. Дупките по трите кубчета явно символизират пропуските във възпитанието и образованието на народа ни, а явно и пропуските в естетиката на инвеститорите. За самия "архитект" какво да кажем, занимавал се с дизай на костюми за "Вълшебната флета" - респект! Ха ха ха! Ще трябва да преглътнем и тая бутафория в пейзажа на София.

25

Jaky

преди 15 години

Единственият начин да вземе тези земи(и то на безценица) беша да се построи Увеселителен парк. А сега някой ще гушкапарички от новото "невероятно творение". А това, че парка се прецака незаконно и то с благословията на подкупни общинари-На кой му пика?

24

geri

преди 15 години

Prekrasen proekt.nai-posle i nie da imame nebostarga4 i to ot svetoven arhitekt

23

KoH

преди 15 години

Браво! Има нужда от уникални сгради в София. Само че около софияленд не е много централно... ей там около Университета има един пичага яхнал един кон.. и срещу него една колиба.. да бутнат колибата, пък там да направят красив небостъргач

22

plamen

преди 15 години

Dobre ami ti kato si bil v evropa trqbva da si vidql razlikata kakvo e park tam i kakvo e tuka,ako si zabravil si otvori google earth i si pripomni.Tova v sofia i vuobshte v ostanalite gradove ne sa nikakvi parkove,obqsnih ti kakvo e park

21

преди 15 години

Абе баце с номер 20 не четеш ли внимателно:"През 1971 година, малко преди да почине, Салвадор Дали посочва Ернст Фукс като свой наследник."Ми то 1989 година е малко преди 1971, а дали Дали е починал през 1989?

20

BLACK

преди 15 години

"През 1971 година, малко преди да почине, Салвадор Дали посочва Ернст Фукс като свой наследник." - извинявам се но Дали е починал на 23 януари 1989.....

19

Amorph

преди 15 години

Ти си най-талантливият човек в този форум... НЕ! в тази държава...НЕ ! в този Свят... не знам друг, който да може да напише 60 реда без да каже нещо :) :) :)

18

Debora

преди 15 години

Interesno..?! Iskam da se zapoznaq s nego! Uspeh sred goreshtata kal....!

17

преди 15 години

a ti N 8 kakvo napravi p vuprosa, za6toto az iskam, no nqmam pari da pla6tam na advokati...

16

Димитров

преди 15 години

КОЛКОТО И ДА ТИ Е СТРАННО СЪМ СЕ ПОИНТЕРЕСУВАЛ ......НА ТОЗИ ТЕРЕН ЗА ДА СЕ ПОСТРОИ ТАЗИ КУЛА, ТРЯБВА Г-Н ДИКОВ ДА РАЗРЕШИ СМЯНА НА СТАТУТА НА ЗЕМЯТА , КОЕТО ТОЙ ТВЪРДЕШЕ , ЧЕ НЯМА ДА НАПРАВИ - НО МАЙ НЯКОЙ Е УСПЯЛ ДА ГО УБЕДИ.

15

Антон П.

преди 15 години

БРАВО БРАВО И ПАК БРАВО НА НОМЕР 8!!!! За жалост това, което си написал е напречен разрез на българина, не само на номер 7.

14

hAsho

преди 15 години

koga shte ima sofiq lend otnovo? i shte ima li uvesilitelen park vuv bulgaraq izobshto ?!

13

преди 15 години

ti vajni gospodin4o purvo se nay4i da pi6e6 gramotno, a dali e poDdurjan (vidq li kakk se pi6e WEEE??) ili ne, ako si y4il biologiq v 4-ti klas 6te znae6 za kakvo slyjat durvetata. I kogato az sum obikalql po Evropa (a ne kato vas- HODIL NA GERMANIQ), ti o6te si sly6al RAdka- , i ne si i optval taka blenyvanata Coca-Cola i Toblerone. a Kato gi sloji6 na kantara Plovdiv i Sofia....hfani ediniq-ydari drygiq....cqla Sofia mieka ve4e! dva ot apartamentite sum si gi dal to4no na takiva nasuskani maini kato teb, ostanalite 3 na hora ot drygi gradove....a az otdavna ne jiveq v Sofia a na Borovetz-za da ima mqsto za VAS YVAJAEMI