443

Анонимен

преди 10 месеца

Толкова си жалък,че ми се повръща дори да те гледам на снимка.

442

:)

преди 10 месеца

То, хубаво, ама кажете истината и да забравим "Солунските двама братя"! Кога най-после продажните български учЕни ще зададат един логичен въпрос, който вади очите и ще започнат да му търсят отговор: Защо се създава втора азбука в Преслав, след като уж Кирил и Методий са създали чудесна азбука за славяните? Защото Кирил и Методий са създали глаголицата, на която българите почти не са писали.

441

Анонимен

преди 10 месеца

Богослужението е само на гръцки език и българите са абсолютно онеправдани, а политиката на асимилирането над тях, е както от турска страна така и от гръцка страна, като погърчаването на българите е било приоритет за гръцкото духовенство. Не трябва да се забравя , че панславянската идея от самото начало лансира и обслужва чужди на българите идея, цели и политики. Илириската идея става платформа на всички участвали в плана за "освобождението" на всички балкански християни - т.н. "южни славяни"

440

Анонимен

преди 10 месеца

Славянската идея е възприета от българската интелигенция през началото на XIXвек в периода на българското Възраждане под влияние на умело руско внушение и манипулиране на исторически факти, като начин за разграничаване от гърците и турците. През периода на турското робство както е известно Вселенската патриаршия (доминирана вонаги от гърци) не признава българите за отделен народ, а ги нарича "румелийски" народ, което се възприема и от Османската империя.

439

Анонимен

преди 10 месеца

Приятел - литовец ми сподели, че за тях е гордост, че Литва е "рекордьор по независимости", тъй като са малка държава, която в различни периоди е била във владение на Полша, Швеция, Германия и Русия, при някои от тях в повече от един период!За нас какво лошо има в празнуването на независимост/свобода?

438

Анонимен

преди 10 месеца

Всичко това е следствие на един *** факт: онова посолство разбра, че точно такива изпълнителни слуги като сегашните никога досега не е имало и сега е моментът да им постави малко по-сериозни задачи. Факт е наистина каква "селекция" са сегашните политици-евроатлантици!

437

Анонимен

преди 10 месеца

Под лога провокатор

436

Анонимен

преди 10 месеца

Българската история от 866г. когато се налага насилствено официалната верска доктрина на Византия (т.е. през 866г. Борис провежда покръстването) та чак до наши дни е била фалшифицирана от гръцките хронисти, българските и руските църковници, и чужди историци в по-ново време в услуга на панславизма. Странно защо в учебниците по история няма нито една автентична рисунка на "славяни" или "славянски войни", така добре описвани иначе от византийците?

435

Анонимен

преди 10 месеца

Изследователите са на мнение, че след покоряването на РИм траките започват да бъдат наричани и "склави", а част от тракийските племена се изтеглят на север и след векове нахлуват обратно на Балканския полуостров, но вече назовавани като "склави" (светлокоси роби) и "нечестивци" от църковните хронисти.

434

Анонимен

преди 10 месеца

Колкото до термина СКЛАВИ от византийските извори, то той се е използвал от църковниците - хронисти в смисъл на "роби", "светлокоси роби", или "нечестиви", с които са наричали не изповядващите официалната християнска вяра-арианите. Според Марин Дринов, както и д-р *** Ценов(и досега обявяван от официалната историческа школа за "фашизоид", "прекален патриот" и др.) славяните са всъщност траки. Интересен факт е, че антропологическите черти на т.нар. "славяни" и траките е смайващо еднакъв.

433

Анонимен

преди 10 месеца

Колко народа покръства Борис? Няма византийски извор, в който при преговори да се сключва договор със "славяно - българска държава", а винаги се говори за българи и България. Също така няма нито един чужд или наш извор в който да се споменава за ПРАбългари и ханове, а навсякъде се говори за БЪЛГАРИ и владетелят на българите. Само един пример. На колоната на Омуртаг пише накрая КАНА СУБИГИ ОМУРТАГ, което не пречи на наши историци с превод на старогръцки да го обяват за ХАН(???) ОМУРТАГ.

432

Анонимен

преди 10 месеца

НАЧАЛОТО НА ДОКТРИНАТА ПАНСЛАВИЗЪМ За пръв път думата славяни - в смисъл на етнос, влиза в политическа употреба през 1593г. като дотогава "alavi" е всъшност "sclawi" (означаващо роби от латински) и тази дума се изполлзва във византийските извори. Всеки изследвал проблематиката на древната българска история е установил, че няма НИТО ЕДИН роден или чужд извор, който да говори за покръстването на два народа - т. нар. "славянски" и български, а се говори само за българи и български народ!

431

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен,к.456 Ако не се лъжа,на тази дата през 60-те години на 19-и век за първи път е чествано българската, ама май че е славянската азбука, четмо и писмо. Да не се заблуждаваме: бащата на двамата братя - Лъв е известен, на висок пост, византиец, а майката не е българка. Прочетете по-подробно и каква е била целта на създаването на тази азбука, както и дали политиката на тогавашните гърци - византийците няма дял в създаването й.

430

Тече

преди 10 месеца

Пълен ребрандинг на българската нация!Ще сменят религията, историята и културата ни с новите евроатлантически ценности- всички знаем кои!

429

Eвроатлантическа

преди 10 месеца

История на България: България съществува от 30 години и САЩ са ни освободили от Руско робство!За да се дерусифицираме трябва да си сменим азбуката на Латиница, да станем католици и да се прекръстим от Иван на Джъстин!

428

Анонимен

преди 10 месеца

Ако ви бият -- завеждате дело в съда в страсбург срещу псевдодържавата българия и искате 100 000 евро обезщетение като минимум.

427

Анонимен

преди 10 месеца

За вас, юристите, празник е денят, в който напълните джоба с тестета стотачки от спечелено дело. Затова не държите този празник да е веднаж на година, а колкото се може по-често.

426

Alex

преди 10 месеца

Какво е ОРГАНИЧЕН? Празник на органите на МВР ли? Каква си картофена говоряща глава :)

425

Анонимен

преди 10 месеца

Целта на герб, пп и дб е състезание по предателство и кражби -- срещу това ще получат потупване по рамото и подхвърлени трохички от кураторите от цру.

424

SmO

преди 10 месеца

После като ви бият,да не ревете Ей.