80

Бееее,меее

преди 11 месеца

Инфлация няма има спекулация!Златото пада ,петрола пада млякото от фермера го вземат на 60 стотинки ,а в магазина е 4 лв. и то след като му вземат маслото и добавят над 20% вода. Това инфлация ли е или стригане на офцете ?

79

Европеец

преди 11 месеца

По-добре инфлация, обедняване, безработица, безредици, разбити магазини, грабежи, улични боеве и автомобила ми да гори на улицата, отколкото да се навеждам на Путин и на Русия. Сега най-важното е да помагаме на Украйна на всяка цена, президънт Зеленски обяви, че украинската армия с голяма вероятност вече ще може скоро да опита да направи някакъв пробив от няколко километра и да настъпи успешно по всички направления, и тогава Русия всеки момент ще рухне, просто трябва да продължаваме да сапортваме Украйна каквото и да ни струва това.

78

Анонимен

преди 11 месеца

Китай от 1 август въвежда ограничения върху износа на галий и германий, използвани за производството на чипове. Електрониката произвеждана на запад е около 2 пъти по скъпа от китайската. И сега ще стане още по скъпа. А има и други метали за производство на чипове които ги има само в Китай и Русия (но Русия не ги произвежда, внася ги), и Китай ако ги спре, ще съсипе икономиката на запада. Това е само предупреждение, ако не разберат ще има още санкции. Нито една кола няма да се движи, нито един самолет няма да излети без 95% редки елементи които ги има само в Китай и Русия.

77

Анонимен

преди 11 месеца

Юанът набира обороти срещу долара

76

подводните кабели

преди 11 месеца

В Русия провериха стабилността на Рунет в случай на прекъсване на връзката с световната мрежа. Проверката дали Рунет продължава да работи извън глобалната мрежа беше извършена в нощта на 4 срещу 5 юли. По това време международният интернет беше изключен. Роскомнадзор съобщи, че ученията за проверка на стабилността на Рунет са били успешни.

75

Анонимен

преди 11 месеца

За ЕС има само една възможност - средната класа ще обеднее поне 2 пъти което ще доведе до срив на социалната устойчивост и срив на цялата западна система която е базирана на средната класа. Тогава елитите имат само един вариант - въвеждане на фашистка диктатура, което впрочем вече и започна в ЕС.

74

хан Крум

преди 11 месеца

Русия се опитва да ни убеди че москвича е супер кола и че скромността краси человека.

73

Реалист

преди 11 месеца

Русия винаги е била бедна и скъсана държавица тип Северна Корея.

72

Анонимен

преди 11 месеца

Западът издиша, както икономически, така и военно. Остана им само дивата фашистка пропаганда - повсеместна цензура и лъжи.

71

Дейвид Айк

преди 11 месеца

Управляват ви гущери от хилядолетия , целта им е в много скоро време да въведат базовия доход - където за да го получите трябва да изпълнявате това което кажат, да пиете кална вода , да се храните с скакалци , и да не правите повече от 10 крачки на ден защото чипа , който ще ви бъде вграден ще подаде сигнал и баретите ще ви изхвърлят от някоя скала , и всички ще гледат както е било в Рим.

70

до 84

преди 11 месеца

До Анонимене ама американците го правят за пари и да владеят целият свят ! искат и да си продават оръжието ...

69

Анонимен

преди 11 месеца

Еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон заяви: "Икономиката на ЕС преминава на военен режим в името на Киев. Западът е готов да увеличи обема на произведените боеприпаси в името на Украйна. Говорим за преминаване на икономиката на военен режим". Прекрасно, ще има работа за всички, край на рецесията, ще си ядем скакалци и червеи и ще се трудим във военните заводи да произвеждаме оръжия за Украйна.

68

Анонимен

преди 11 месеца

Началникът на щаба на Пентагона: САЩ трябва да увеличи военния бюджет поне двойно, за да може да противостои на Русия и Китай, особено в контекста на поредния неуспех с хиперзвуковите оръжия, което за тях означаваше - а сега дайте да започнем всичко отначало. След няколко години финансиране САЩ закриха проекта за разработка на хиперзвукова ракета като неуспешен и ще бъде данен на друга фирма.

67

до 73

преди 11 месеца

Успокой се другарю. Русия отдавна е Русия, СССР колабира.

66

Анонимен

преди 11 месеца

Русия е увеличила 5 пъти обема на производството на хиперзвукови ракети "Кинжал", една от които наскоро унищожи американската система за противовъздушна и противоракетна отбрана "Пейтриът".

65

Анонимен

преди 11 месеца

Иран представи хиперзвукова ракета Fattah. Обхватът на ракетата е 1,4 хил. км, скоростта е 12-13 Маха. Иранските издания съобщават, че той е в състояние да преодолее всички системи за противоракетна отбрана. Сега с хиперзвукови оръжуя разполагат Русия, Китай и Иран.

64

Анонимен

преди 11 месеца

Производството на оръжия и развитието на военни технологии е скъпо удоволствие, особено ако нямаш енергия и нужните суровини и метали, нито човешки потенциал и опит.

63

Анонимен

преди 11 месеца

Така держать!

62

Мда

преди 11 месеца

Нали оня ден WS Journal май бяха писаха че за икономиката на Русия това си е реално военна операция , а не пълноценна война.Западните експерти са изчислили че Русия харчи по военната кампания в Украйна около 4.6% от БВП , докато за Украйна този дял е над 30%.В статията са много разочаровани от способностите на Русия да води евтини войни.

61

Анонимен

преди 11 месеца

Показатель реализации нацпроектов - почти 99%