208

Анонимен

преди 10 месеца

До 208 : Грях е банките да се възползват от монополното си положение да правят свръх печалби като надуват прекомерно таксите. Това ,че заплатите ще се плащат по банка бърка само тези които плащат под масата. В Скандинавия по уличните сергии и даже и за тоалетна се плаща с карта и никой не реве. Айде да мълчат крачмарите ,че тези дето плащаме дънъци носим на гърба си такива като тях дето от колко време не плащат ДДС .

207

Анонимен

преди 10 месеца

Щом се чувстват ощетени - да не използват 9% ДДС ами 20%. Какъв е проблема?

206

Koko

преди 10 месеца

По един нападжия във всеки ресторант. Само крадат кръчмарите. Повечето са бивши кадри на Балкантурист. Още от тогава са свикнали да кешират и да не се отчитат.

205

Анонимен

преди 10 месеца

До 210 : Ето че може и да те задължат. Съди ги, като не ти харесва. Аман от стотинкаджии. Чакай да позная : смятате анцуга за официално облекло, БМВ е най-яката марка, нищо че е на 20 години, и диагоналката е задължителен атрибут за "съвременният" човек.

204

Анонимен

преди 10 месеца

Интересно ми е как хора, дето до вчера са писали доноси и сигнали, сега изведнъж се притесниха, че разбираш ли, някой щял да ги контролира и следи. Смешни сте.

203

Анонимен

преди 10 месеца

До Ванката : Ето, вече ще има :)

202

Никой, ама

преди 10 месеца

Никой няма право да ни задължава да плащаме по банков път ! Банките са място за доброволно съхраняване на спестявания и опериране с нашите собствени пари, а не нещо задължително ! На тоя свят се раждаме голи, а не с банкова карта в ръка !

201

Ванката

преди 10 месеца

Тва не премахва парите в плик, само надува печалбите на банките. И от друга страна - няма закон, който да задължава хората да имат банкови смети!!!

200

Анонимен

преди 10 месеца

До краси 208 : Да, голям грях е в очите на бедняка някой да прави печалби. Направо, това го прави класов враг. Драги, банките си имат цели счетоводни отдели да им броят парите, не е нужно и ти да го правиш. Това е бизнес, а не тимуровска команда, и той работи именно за печалба. Ако това не ти харесва - имам новина за теб : комунизма свърши преди 30 години.

199

Анонимен

преди 10 месеца

Трябва да се сложи и контрол над таксите на банките! Там никой нищо не контролира, постоянно се увеличават таксите за щяло и нещяло. Банките правят свръх печалби и няма никаква регулация там.

198

краси

преди 10 месеца

Аз съм "За", но след това да се обложат с данък свръхпечалба от 50 % банките. Така веднага ще влязат в бюджета 1 милиард. Да печалбите на банковата система минаха 2 милиарда. Да печалбите за миналата година на банките са нараснали с 47% Печалбата им е над 20 % по официални данни. Значи гърчиме хотелиерите и ресторантьорите, а банките не ги закачаме. Защо?

197

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен 206 : И ти ли искаш анонимност? Защо? Може би имаш какво да криеш, и се притесняваш да не лъсне?

196

Анонимен

преди 10 месеца

Кешът винаги трябва да е опция. Гарантира ти анонимност и 2 страни могат да си го обменят без трети посредник да вижда и валидира транзакцията (банка или държавна институция) и без ток. Ако много хора в популацията имат спестен кеш и го ползват за взаимни транзакции, няма как някой тиранин с един клавиш да ги спре от това.

195

Анонимен

преди 10 месеца

А на другите служители кой им плаща таксите за банкомат?? Яко лопата трябва по сивия сектор. Крадци и престъпници!

194

Чувствам се "бо

преди 10 месеца

До Заплата Това с плащането след 15 число за изработено в предходният месец особено в ресторантьорският бранш си е трикче, да те вържат и ако си тръгнеш да изгориш със заработеното за настоящият месец. Както и все по-често срещаното 3 месечно предизвестие. Работодателя опитва с подли номерца да задържи служителя, а не с добри условия на труд!

193

Анонимен

преди 10 месеца

То от рапани се правят пари по морвто, не от таксита казина хотели ресторанти

192

Анонимен

преди 10 месеца

2лв е голяма сума за банкова подръжка на сметки . Втора новина заплати пт по 3000-5000лв на морето но няма кадриАве маняк

191

Анонимен

преди 10 месеца

197 : ходиш до "производители" дето си могат в градината и торят с незнайни химикали, защото никой не ги контролира. Добър апетит!

190

Анонимен

преди 10 месеца

Най сигурно на морето кеш да ти в всичко там най ниска престъпност!!

189

Анонимен

преди 10 месеца

Втора новина масово младите и вече не толкова старите отказват да бачкат в бг нелегално!!Тва нещо трудна имформация за асимилиране