61

Христо Христов

преди 1 година

Има ли някой икономист тъдява да обясни какви нови шансове дава това, че една икономика е в рецесия - намалено производство и следователно намалено потребление.

60

Христо Христов

преди 1 година

Само не разбрах, защо 4 пъти трябваше да бъде преписано изречението, че германия е и ще затъва в още по-голяма рецесия.

59

Анонимен

преди 1 година

санциите работят според канцлера Шолц.

58

До 39

преди 1 година

Хахаха, немеца ходел на заведения в Чехия, понеже бил беден. Качва се и минава 300 км в посока, за едното ядене! Немеца, това го не може. Не е 0ткачен. Цените в кръчмите по Германия, Австрия и Чехия са почти еднакви с леки нюанси. Личи си, че си ги гледал по картинки. Всъщност, тези в София ги изравниха, на места дори ги и задминаха по цени

57

Анонимен

преди 1 година

Фюрерът пак ги занули!!

56

Анонимен

преди 1 година

Ами умните германци сами си прецакаха нещата с Русия. Там пазарът е необятен, имайки предвид, че комплексираните мужици купуват скъпи европейски стоки. Как да имаш производство като нямаш много платежоспособни пазари. С кой да се конкурират и къде? Въпреки участието си в китайското производство, да продаваш на европейски цени по целия свят не е лесно.

55

Анонимен

преди 1 година

Ти немец на полето вижда ли си? Ами Бежанец от Африка, Южна Азия, Индиянци от латинска Америка, араби виждал ли си на полето в германия? аз за 13 години в германия мога да кажа не

54

Глупости

преди 1 година

Рецесията приключи. От третото тримесечие няма рецесия. Информацията е посвеждаща

53

Кухненски дебати

преди 1 година

Всъщност западняците постъпват глупаво точно както Хрусчов, когато Никсън в кухнята на прословутия "кунхенски дебат" му предложи "хайде да не се състезаваме военно, а икономически" и Хрусчов веднага захапа и се съгласи - безумие! СССР който тръгна от нищото, след разрушенията от ВСВ да воюва икономически със запада който 300 години ограби най-богатите държави в света. А сега Путин ги прикара да се състезават военно с Русия, което съсипва икономиките им, а Русия се възражда.

52

Анонимен

преди 1 година

немец на полето има но не с мотиките. семейни ферми от 4-5 човека обработват стотици декари земя. а в заводите се работи не 12 а 8 часа. загубе н я к.

51

Анонимен

преди 1 година

Украйна е в уникална ситуация: тя не трябва да се тревожи за поддържането на икономиката си и мобилизирането на индустрията. Тя дори не трябва да произвежда храна: западните съюзници ще донесат всичко - от танкове до яхния. Просто се бийте: убийте руснаците, умрете вие. Следователно страната реално няма естествени икономически спирачки. ЕС има потенциал още години наред да издържа Украйна, гражданите на ЕС са консолидирани и са готови да затегнат коланите и да страдат за Украйна.

50

Анонимен

преди 1 година

Еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон заяви: "Икономиката на ЕС преминава на военен режим в името на Киев. Западът е готов да увеличи обема на произведените боеприпаси в името на Украйна. Говорим за преминаване на икономиката на военен режим". Прекрасно, ще има работа за всички, край на рецесията, ще си ядем скакалци и червеи и ще се трудим във военните заводи да произвеждаме оръжия за Украйна.

49

Анонимен

преди 1 година

хе хе немците не можели да си позволят да седнат в заведения немеца е бачкер а не чалгаджия да ходи по кафенета

48

Анонимен

преди 1 година

0.1%, защото се бяха набълбукали с газпром най-много от целия ЕС, не бих казал дълбока лол

47

Анонимен

преди 1 година

Борел: Европейският съюз иска да превърне Европейския фонд за мир във Фонд за отбрана на Украйна. Ръководителят на външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел заяви, че Европейският съюз ще доставя на Украйна оръжия по време на конфликта и след края му. Той подчерта, че ЕС разглежда възможността за превръщането на Европейския фонд за мир във Фонд за отбрана на Украйна.

46

Хааа ха ха

преди 1 година

На немските фашисти, че им се стъжни, стъжни се но нашите кажете какво по евтино произвеждат и по качествено, че ще изместят германците бе мааам ви прос..Че българския фашист ( капиталист, частник ) произвежда най скъпо и най отровно в цяла Европа

45

Анонимен

преди 1 година

И от къде са тези "немци" или "немски" фирми и компании от "Немция" ли, неписмени БеГе русофили?!

44

Анонимен

преди 1 година

Усеща се обедняване, но не е толкова болезнено, на запад са богати, ЕС все още е най-голямата икономика, ще минат още 2-3 години на рецесия и свиване на икономиката докато започне да се усеща болезнено и истинска мизерия.

43

Асанчу от Катуна

преди 1 година

е Заложил Рекорден Икономически Растеж за България в Бюджета - Муахаха!

42

Анонимен

преди 1 година

Путин плашеше, че зимата ще умрем от студ без газ от Русия, но ето че не измръзнахме и оживяхме, зимата беше топла, икономиката се забави компаниите се изнесоха в Китай и не ползват енергия, банките напечатаха пари и раздадоха да си плащаме високите сметки за ток и отопление и всичко беше ОК, и другата зима ще е топла и банките пак ще напечатат пари и пак ще имаме за топло, така нямаме вече нужда от руска газ и нефт, минаваме на топли зими, икономиката спира и не ползва газ, а банките ще ни печaтат пари и така можем да си изкараме поне още 2-3 години, а ако зимите са топли и повече.