23

Анонимен

преди 1 година

Не България трябва да стане по-лява, а Европейският съюз да стане по-десен. Без помощи за хора годни да работят, но не искащи! Без безплатни жилища за емигранти за сметка на европейци живеещи на улицата! Без роми, които да живеят на наж гръб, че даже и да бият полицията!На всекиго според заслугите, не според възможностите. Долу соц/комунизма! Долу насилственото презапределение чрез данъци ! Частната собственост е конституционно право! Крадците в затвора да гният!Сивата икономика да си плати!

22

Анонимен

преди 1 година

Мотивираните и амбициозни млади хора искат развитие в живота, а не да ви подаряват пари. Никой не ви е длъжен, който не му харесва защо седи тук и мрънка, че иска като в Германия? Да ходи там и да се моли да му позволят да ползва нормален душ или да си сложи климатик на еко регулаторите. И да рециклира в 15 кофи...Не искаме робия! Който иска имитация на запад да ходи там. Искаме ниски данъци за всички! Така е честно!

21

Анонимен

преди 1 година

Данъците са да се плаща за общи неща като инфраструктура, полиция, пожарна, образование, пенсии. Не да се раздават пари на някой.Благоденствие ли? София беше пълен *** преди Еврозоната, после дойдоха западни фирми. И младите мотивирани хора успяха да се развият, много купиха и жилища.Наясно ли сте, че в социалната Европа всички са под наем? Как им помага скапания прогресивен данък да купят жилище? Инженер с 10 хил. евро след данъците взима 5, което е мизерия когато половината отивам за наем

20

GHT

преди 1 година

Вие скоро разхождали ли сте се из София?! Провинцията не я коментирам, защото там направо е трагично. София - навсякъде буренясало, запуснато и рушащо се, пълно с кърлежи и кучешки ***, отпадъци, фасове, мръсотия, кал. Въобще е мизерно яко. София не може да стъпи на малкия пръст на Солун, а за Атина въобще не говорим. И вие ще ми говорите за по-високи данъци. Какво получаваме насреща?! Детските площадки, ако въобще има читава, на нищо не приличат.

19

Плоският данък

преди 1 година

Очевидно не е за нас. За 16 години трябваше да почувстваме социалния и общоблагов ефект от от въвеждането му.

18

Анонимен

преди 1 година

Излъгаха пак наивния народ, че няма да вдигат данъците. Аз не съм гласувал за нашите политици-изедници, защото нищо добро не чакам от тях.

17

До 16

преди 1 година

И като се изнесат в други държави ,ще плащат 30-40% данъци.По-добре ли ще са?Швеция е държавата с най-високи данъци и има най-много чужди инвеститори.

16

До16

преди 1 година

Вярно бе,така хубаво ги"задържахме"с тая мантра ниските данъци и ниското заплащане ни прави конкурентноспособни,че чак три милиона се изнесоха навън,сега толкова много"специалисти"са останали по тия ширини,че едно производство на гвоздеи да речем,не можеш да започнеш тук!

15

Анонимен

преди 1 година

Плоският данък е последният бастион на меритокрацията и единственото задържащо млади специалисти е България искащи да натрупат капитал. Вдигайки данъците ще изгоните читавите данъкоплатци и ще останат само хора на мин заплата да не плащат данъци и фирми пишейки се на загуба за да не плащат данъци. И тогава от кой ще съберете пари?Никой не е длъжен да ви раздава изработените си пари. Съберете истинските данъци от фирмите и всички майстори, брокери и др. професии взимащи кеш!!!

14

Анонимен

преди 1 година

Който иска да си раздава парите е свободен да го прави. Но да лобирате да се взимат парите на другите е скпаано и граничи с кражба.Като не ви трябват парите и не искате развитие, ходете в ромската махала и ги раздавайте...Нали знаете - на запад е модерно да се говори, че след определена заплата на хората не им трябвало повече, нямало какво да си правят парите... Та затова било по-добре да им ги взимат... И да ги раздават...

13

Анонимен

преди 1 година

Жорка, в Европа освен малки изключения за b2b consultant работа, данъците са скапани - за смислени пари от рода на 150 евра годишно, ще те хакат поне половината. Говори ми как с останалите пари ще со горна средна класа като една трета буташ за наем? Или ти стига цял живот да креташ и да нямаш развитие за да може да раздават парите ти на всички?

12

Анонимен

преди 1 година

Накъде да се вдигат пич? Ние сме с най-големите данъци в цела Европа. Хората в повечето държави като Испания, Англия и да не изброявам вече нямат ДДС.

11

Анонимен

преди 1 година

Работодателите няма да вдигнат заплатите, единствено ще ни ударите по джоба, насилствено ще откраднете парите от малко хора деклариращи истинските си доходи. А тези, които не декларират нищо ще поискат помощи даже, уж са на загуба.Погнуса от всички долни соц. популисти лобиращи за подобно посегателство върху собствеността. Долна ***, която може само да краде. И като няма, иска другите да им дадат.

10

Жоро ит-то до 8

преди 1 година

Данъците в чужбина не са по-високи. Аз работя с Мадрид и са по-ниски от София. Вие в Бг давате ли си сметка колко сте зле?

9

Анонимен

преди 1 година

Преди да говорите за по-високи данъци трябва да хванете фирмите за гушите да декларират фоходи. Половината се пишат на загуба и даже искат помощи. Отделно хората масово са осигурени на по-малко пари. А вие искате да прецакате малкото данъкоплатци с високи доходи, които ги декларират. И смятате, че някой ви е длъжен. Но повечето малди хора работещи за чужди фирми не са ви длъжни, не ви дължат по 3-4-5-6 хиляди в данъци на месец за дето сте много убави. Парите не идват от вас. Никой не ви е длъжен

8

Анонимен

преди 1 година

Данъците трябва да се вдигнат, но преди това да се обясни на работодателите, че поемат разликата иначе няма да стане.

7

Анонимен

преди 1 година

Много млади хора стоят тук работейки за чужди фирми защото данъка тук е по-нисък. За чий ние е да седим, ако ще плащаме същия данък като на запад, какво ще получим срещу високия данък? Някой да ни раздава парите на хората в сивата икономика, които не си декларират доходите, плюс да храним роми и да им строим къщи?Добре реализираните млади хора не са ви длъжни. С високите данъци ще изгоните тези хора. И накрая като има само хора с ниски доходи какво ще.правите?Ще искате на хора с по 2000 лв 50%?

6

Анонимен

преди 1 година

Коя държава в Европа освен България има плосък данък,никоя,коя е на бедната държава членка в която има най голямо социално неравенство,България!Престанете с тая мантра,че ниските доходи и данъци ни правят конкурентно способни и магнит за инвестиции,нито сме конкурентно нито пък в страната има кой знае какви външни инвестиции!С тая тъпня която слушаме вече над 30 години,не постигнахме нищо друго,освен,че обогатихме неимоверно 200-те червени фамилии и прогонихме над три милиона българи!

5

Хахахаха

преди 1 година

Браво! Тези на минималка получават пари под масата всеки месец. Онези с големите заплати минават на минималка и дивиденти! Честито на губещите!

4

Анонимен

преди 1 година

Аз ддс не плащам. Чудите се как? Ами живея в Испания, където от 01 януари няма ДДС първа ставка и всичко ми е по-евтино. Успех с изхранването на пенсионери и депутати.