75

Анонимен

преди 1 година

Хахаха стрижи овцете

74

До 72

преди 1 година

Глупости са защото тук не става въпрос за публични средства, а за пенсионни фондове и други частни инвестиции. В Германия хората имат индивидуални партиди в пенсионни фондове, допълнително си правят застраховки живот, инвестират в акции, инвестиционни фондове и т.н. Държавата плаща са една основна пенсия за старост от около 500-600 евро някъде. Тоест немците като цяло сами подсигуряват старините си, а ти искаш аз да работя и да ти давам всеки месец немска пенсия - няма как да стане!

73

Анонимен

преди 1 година

Не са проблем пенсиите камо ли техният размер и предстоящи увеличение!Кога в най бедната държава в Европа с най голямото социално неравенство,ще видим подоходно облагане както е във всички страни от ЕС?Докога с тая уравниловка сиромахът и милиардерът да отчитат еднакъв данък,десятък към бюджета?

72

Анонимен

преди 1 година

Защо да са глупости? Човекът ясно го е написал,разходът за пенсии в Европа е над 10 процента от БВП на всяка една от страните,а тук е около 8 процента!А относно осигуровките и тук са наличени стълба при осигуровките за пенсия,а именно,НОИ,ДЗПО в УПФ и Доброволен!

71

До 69

преди 1 година

Какво значи достоен живот? Да живееш на мой гръб, да ми бъркаш в джоба? На който не му стигат парите да работи, не е срамно.

70

Анонимен

преди 1 година

Ако е останало малко здрав разум в България, социалните разходи трябва да се редуцират, преди държавата да влезе дългова спирала! Популизма, егоизма и мързела, водят единствено до провал.

69

Анонимен

преди 1 година

Пенсионерите нямат ли право на достоен живот?Малко ли им беше 12 години геноцид и подигравки?

68

Анонимен

преди 1 година

Българина смята, че някой е длъжен да го отглежда цял живот, а той не трябва да се напъва за нищо, включително да помисли за старините си. Много са жалки хората които смятат, че е тяхно право да бъркат в джобовете на онези които работят и се развиват. Пенсионно-осигурителния модел е много сбъркан и ако не бъде променен радикално, това ще постави под въпрос публичните финанси и ще предизвика тежки социални и икономически кризи.

67

Анонимен

преди 1 година

Малка ретроспекция или как Кутията на Пандора беше отворена!Червената олигархия в стремежа си да се освободи от рекета на дебелият крадец,курдиса на власт един удобен,подъл ушат генерал,създаде"променителите"които от своя страна трябваше да спечелят масите с с ударни дози подаяния,разходът направен от стратезите на тая завера беше обезпечен с милиардите субсидия които бяха гласувани и осигурени от шайката"променители"и раздадени от лакеите на ушко!Сега се пита в задачата,как да затворим кутията?

66

До 61

преди 1 година

Пълни глупости! В повечето страни в Европа пенсиите се изплащат частично от държавата, а тук са на 100%.

65

Анонимен

преди 1 година

До 60 "... трябва да им се плащат дотации , вместо за соц. разходи и пенсии. " - че това е моделът на ЕС. Даже гордостта на немската индустрия, дето пък е гордост на ЕС - автомобилостроителите получават милиардни субсидии от Брюкскел, за да не фалират. Нали 90% гласуваТЕ да слугуваТЕ на Е0С. Какво ревеш?!

64

Анонимен

преди 1 година

Нито 12% увеличение на пенсиите на неработилите, нито влизане в клуба на длъжниците!

63

ТИ НЕЙКОФ

преди 1 година

И КОСТОФ СТЕ МАРОДЕРИ. ВИЕ УМОРИХТЕ МНОГО БЪЛГАРСКИ ПЕНСИОНЕРИ В КРАЯ НА ДЕВЕТДЕСЕТТЕ ГОДИНИ С ОРЯЗВАНЕ НА ПЕНСИИТЕ. ПЕНСИОНИРАН ПРИ ВАШЕТО УПРАВЛЕНИЕ ВЗИМАШЕ 68-80 ЛЕВА ПЕНСИЯ. ПОЗОР. И ДАВШ АКЪЛ.

62

Анонимен

преди 1 година

Избор,ама после няма избори.

61

Анонимен

преди 1 година

В Европа средно за пенсии се отделят 11% от БВП, а в България само 8%. Това трябва да се поправи.

60

ГУГАЛО

преди 1 година

До Анонимен За битовия потребител тока е 210лв мегават на час . От дьржавните фирми взеха вчера 50% процента от печалбите около 800 000 милиона. Но стомана и стомановци трябва да им се дотира тока, значи вместо да автоматизират и оптимизират производството трябва да им се плащат дотации , вместо за соц. разходи и пенсии. Ти кьде си учил икономика, това го нема и у Судан

59

Майора

преди 1 година

На Милен Велчев хотелчев ина Нейков намалил пенсиите по време на РМП на Костов ще кажа"Ситият на гладният не вярва!" И вместо да се оправдават с пенсипнерите да помислят че " кпйто важи ножжпт нож умира" И ако искат недовлството на 2000 000 да ги стигне , да спрат с тези свои почини , защото никой кабинет няма да устои на това!

58

....

преди 1 година

Еврозона е ясно че няма да видим.Ако се запънат да задържат дефицита на 3% сега,като се отприщи после какво правим?

57

Анонимен

преди 1 година

България е страната с най голямо социално неравенство в целият ЕС,България е единствената в която има плосък данък-докога!Смешното обяснение,ниските данъци ще докарат инвестиции-къде са те?България е страната от целият ЕС осигурила най голям процент от своят БВП като помощ за бизнеса,най вече едрият червен такъв-защо!Въпреки това България е в топ три по инфлация в Европа-защо?Реалността,Червени олигарси,Картели,Зависими властимащи,България-загива!

56

Анонимен

преди 1 година

Печалбата си формира след данъци! Стомана ако не получава субсидии за тока няма да има арматурно желязо и профили!