76

преди 15 години

Аз работя и гледам да си плащам всички сметки и пак понякога ми е трудно, а я си представете, че съм баба пенсионерка с минимална пенсия?! ОТКЪДЕ ЩЕ НАМЕРЯ ПАРИ ДА ИМ ПЛАЩАМ ИЗМИСЛЕНИТЕ СМЕТКИ НА ТИЯ КРАДЛИВИ КО...ЛЕТА?! Някой ще ми обяснили? Е, сега разбрахте ли, защо има толкова нередовни пладци, хората не че неискат да плащат, но просто немогат да си го позволят, защото г-дата от Топлофикация се оляха! Крадоха, крадха, че се забравиха! При нормални цени хората щяха да си плащат, ама не, все им беше малко на тия крадливи хиени!!! Ми да фалират сега! Като са толкова алчни! Пък хората ще намерят начин да оцелеят и без тях! Не казвам, че ще е лесно, ама ще се оправим някак. По-добре 100 лв за ток, но поне знам за какво точно плащам, отколкото 300 за парно и пак да стоя на студено!!!

75

преди 15 години

Този ход е, за това Топлофикация да фалира и да бъде подарена както подариха ВиК наСофийска вода и Електроснабдяване на ЧЕЗ. Въпреки, че Топлофикация и фирмите за топлинно счетоводство най-нагло грабят, досега аз съм бил редовен платец. В нашия блок има редовни платци като мен, но има и бедни хора(предимно песионери) които каквото и да правят, не могат да си платят сметките. Нормативната уредба е направена така,че Министерството на енергетиката, Топлофикация, ДКВЕР очакват съседите да се избият взаимно. Ако топлофикация ми спре топлата вода и парното, директно ще се обърна към международния съд. На българския съд вече никой няма доверие. От години енергетиката се управляваше от видни енергетици, като Шиляшки, Ковачев, Севлиевси, Овчаров, П. Димитров. Шушумигов, Топлото&Ко, малоумният П. Милевски... Затова сега сме на това дередже. След поредната промяна на нормативната уредба, ако в една сграда има дори 1 коректен платец, Толофикация няма право да ми спре парното и топлата вода.

74

преди 15 години

Ей хора събудете сеОт: Ей хора събудете се Прочетох ти писанието и наплаво се облещих. Това със Софийска Топлофикация си е направо "една европейска мечта", който пък ние още от развития социализъм притежаваме.Ало,ало, до 90 г. Офчаров ходеше с опинци, нямаше го Вальо Топлото, нямаше го Вълка, борчета, гребчета и тем подобни производни. Сега те са милиардерчета. Та ти ми казваш, че Вълка е станал мириардер от един ***, а топлофикация фалирала без ***. Ами тези дето я управляват са тогава най-големите ***.Не ми говори изобщо що е това соц. Имах роднина, активен борец, който в едно апартаментме от 50 кв.м. имаше толкова големи радиатори, които можуеха да отопляват спортна зала. Спеше горкия на отворени прозорци през зимата, ама нали при соца беше аванта за някои. Тази система на отопление монтирана в панелките и жилищните кооперации преди 90-те си е пълен ***. Тя е неефективна, с много загуби и дори Бай Тошо беше казал - щом имаме 18 градуса това е успех - това е здравословен начин на живот. Живял съм в кв.Изток и там в неделя като започнеха да се къпят около 20 ч. топлата вода спираше. В много жилища и сега е така. Къпехме се нощем. Така, че спести си глупостите, защото и без това ни писна от глупавите изказвания на "управляващия елит" на нацията. Не ти ли е поне малко обидно, че цял свят ни обяви за бананова република. Даже и този приз не заслужаваме, благодарение на такива "умници" като теб.

73

venelin

преди 15 години

да.....факт е,че има мн хора които не плащат.....факт е ,че има и такива които плащат...факт е също ,че ценообразуване е едно такова като в цялата страна и неможеш да разбереш нищо....нека да направят всичко "прозрачно" (напоследък тази дума е мн модерна :) ) така ,че баба Пена примерно като си види сметката да и стане ясно защо и от къде и искат толкова пари.....друг е въпроса ,че именно въпросната баба Пена ще предпочете да си изхарчи скромната пенсийка за лекарства и някой друг хляб и кисело мляко в месеца..... това е проблема...вчера в новините по една телевизия едно момче мн правилно каза "ако имате пари само за хляб или само за парно кое ще предпочетете?".....хората трябва да оцеляват...аз съм редовен платец....верно не съм доволен от услугите им...верно сметките ми са били около 200кинта...но това е живота в бг..мама и тате така са ме учили ;) квото изконсумираш си го заплащаш...но ако дойдат да ми спрат парното ще ги съдя :) .....защото си мисля че от целият ми вход аз съм най-редовният платец :) 95% от живущите там са пенсионери на по над 65-66години как да плащат?

72

До номер 70

преди 15 години

Кка издържат ли? Ами много просто - още когато са строени тези квартали в Пловдив е предвиждано да се отопляват и на ток, а не с парно. После я ми кажи колко са топлофицираните сгради в България и с колко ще се вдигне потреблеието на ток, ако всички те минат на климатици?

71

Проверете как е при

преди 15 години

Имам една позната, която живее в сграда където се отвързаха от Топлофикация, но издържаха само един сезон. Сега пак плюят по Топлофикация, но по съвсем друг начин, признавайки си, че засега С Топлофикация им е най-добре.Едни други мои хора пък живеят в сграда, където още преди доста години си прецакали инсталацията за парно и сега се отопляват кой както може. Е, какво да ви кажа - студ, студ и пак студ. Връщат се от работа - студ, пускат отоплението, но става по-поносимо чак когато идва време да си лягат. Смениха няколко вида отопление, сега са на инвертъорни климатици, но пак си е студ, защото цялата сграда е студена.

70

преди 15 години

Как мрежите в другите градове където няма топлофикация издържат, а в София няма да издържат? Едно време се строеше по един и същ начин навсякъде. Аз имах апартамент в Пловдив по наследство в квартал Христо Ботев. В него имаше поставени още при строежа на блока тръби за парно, но така или иначе никога не е било прекарано до този южен квартал. Целият квартал се отоплява на ток и още не съм чул някой да се оплаква, че мрежата не е издържала. А когато си купите климатици и платите 150 лева на месец за ток, срещу 300 на топлофикация и 100 за ток отделно, сам ще си направиш сметката кога ще се изплати инвестицията ти от 1200 лева за супер климатик.

69

До номер 40

преди 15 години

Номер 40, пресмятал си, че ти е по-евтино с ток, но при едни цени. Утре цените на тока, ако се удвоят, а на парното останат почти същите какво ще правиш? После в тези стотинки дето си ги пресмятал, сложи ли две важни неща - парите за алтернативното отопление и за проточния бойлер и колко по-студено ще ти стане, ако парното в сградата спре. Дали тогава тези стотинки за ток няма да се наложи веднага да ги умножиш примерно по пет или десет, за да достигнеш същата температура? Я си помисли по-хубаво!

68

преди 15 години

На тая скапана държава, на милиардерите от парламента, станали такива на мой гръб, на безволеви рабски душици, като някои от този форум не бих дал и най-миризливото си и пиянско сутрешно Л.АЙНО, камо ли пари някакви.

67

До номер 64

преди 15 години

Номер 64, а колко ще ни струва преминаването от парно на климатици и за колко години ще се изплати тази инвестиция?

66

До номер 64

преди 15 години

А ще издържи ли ел.мрежата, ако минат на климатици? А ще имаме ли достатъчно ток в България, ако минем на климатици?А имаме ли достатъчно валута да внасяме ток, ако минем на климатици? А ....

65

Спомнете си кога зап

преди 15 години

Спомнете си кога започнаха проблемите - първо започна с позволяването да се изключват радиатори и да не се плаща за тях. Това доведе до рязко намаляване на ефективността на системите за отопление, до междусъседски кражби на ток и до много по-високи сметки за коректните платци. Следващото прецакване беше въвеждането на топломерите комбинирано с подмяна на услугата - от отопление до определена температура, до уж отопление с определено количество топлина. Тоива доведе до още по-рязко увеличаване на междусъседските кражби, до плащането не нещо, което уж ти го измерват, но всъщност плащаш по други критерии, доведе до паразитните фирми за топлинно счетоводство и до още по-високи сметки за коректните платци. Изхода е един: връщане към първоначалната услуга - отопление до определене температура и плащане според обема на жилището, без изключване на радиатори. Резултатът ще е по-ниски сметки от сегашните и доста по-топло, колкото и нереално да звучи на пръв поглед.

64

преди 15 години

Хора, науката и технологията вече са много напреднали. Има по магазините великолепни инверторни климатици, енергоспестяващ клас АА. Какво сте тръгнали да обсъждате тоя труп, топлофикация?

63

преди 15 години

zaradi, от теб по-голям *** няма. Явно си толкова ***, че не разбираш с какви мащаби се краде в общинските дружества - това са схеми заложени много години преди Бойко, но всичко е толкова оплетено, че той не е в състояние към момента да промени нищо. когато видиш с очите си тестето с нотарилани актове, поставено върху бюрото на шевката на "Шибър" - друга ще песен ще запееш. ***, имотите се купуват с твоите и моите пари и най-лошото е яе не са само имотите в Банско...има още много неща, има ТОПЛОТО-2....Докато в България виреята смирени *** като теб - ще бъдем мачкани и унижавани....а сега започвам да разбирам защо сме били 500 години слуги на ония.....

62

venelin

преди 15 години

29 11 102 АЛАБИН 33 1 100% 1,97лв.забележете голямата простотия на работещите в Топлото..... това е един от НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ДЛЪЖНИЦИ!!! 2лв. дълг....немога да си представя ако не си плати....ужас ужас...топлото ще фалира:D

61

ufilek

преди 15 години

1.Газ от СССР на символична цена,Л.Брежнев четири пъти Герой на НРБ.2.Всеки,който пише да премахнат тръбите преминаващи през имота му е несведущ,защото те на са на "Топлофикация",а са неотделима част от сградата и той е купил апартамента при това условие.3.Триста и петдесет хилядна София,преди нахлуването на *** от колибите,се отопляваше на въглища,мъглите започваха от октомври и траеха до март,а битката за топлофициране на сградите беше епична и жестока,защото по-комфортно от топлофицирано жилище няма!Виж филма "Топло".4.Законите на физиката в познатия ни свят са такива,че от по-топлото,топлината се предава на по-студеното,съседна кооперация в началото на демокрацията се отказаха от топлофициране,стояха една зима без парно,а на другата година пътеки направиха до Ястребец да ги включат наново.5.В днешния свят,всеки консумира според възможностите си:имаш пиеш,нямаш гледаш,но никой не е длъжен да ти поема масрафа!6.Идва зимата и тогава ще си пишем по форумите,как сме си пожелавали да ни спрат парното и колко много сме сгрешили, като сме го сторили!

60

Ей хора събудете се

преди 15 години

Схемата е ясна:довеждане Топлофикациите до фалит чрез неплащане на сметките. После следва подаряване на Топлофикациите на мутрите за по един лев. После мутрите тръгват да си събират парите и много хора ще се събудят от сладкия сън и ще заплачат за предишната Топлофикация. Преминаването на друг вид отопление струва доста скъпо, а и в повечето райони няма достатъчно мощност на ел.мрежата ако се използва ток.

59

преди 15 години

Нямаш проблем, умнико. Ката месец за отопление ми даваш 300лв, а разликата от 200 ще си я плащам аз. Тогава сметката ще е покрита и няма да има опастност да останеш без любимото парно...

58

joe

преди 15 години

zaradi tupaci koito ne si plastat smetkite ste stradam az

57

преди 15 години

Бойко Борисов каза по телевизията, че когато го изберат за премиер ще има продължение на сагата с под името - "ТОПЛОФИКАЦИЯ 2"