70

Анонимен

преди 1 година

Апартаментите свършват, като тоалетната хартия по време на пандемия! По десет клиента за студио в Малинова долина. То гледка, то инфраструктура, паркове и зелени площи, нормални съседи. Мечта!!

69

Чичо леля

преди 1 година

фед напечата миналия месец 400 млрд долара , такава сума приблизително е напечатано за цялата 2022, естествено тези пари трябва да отидат някъде за да не направят хипер инфлация в америка, и американците започват да ги раздават на своите колонии , по специално на опрееелени лица, те от своя страна изкупуват имоти в големи мащаби, говорим че схемата е не 1 човек да купи 100 имота, но купуват негови братовчеди, близки, любовници и т.н. ,и ето ви високо търсене съответно високо цени

68

Анонимен

преди 1 година

Що ми триете нещата? Бях написал, че с тая статистика или България е станала с население като Китай, или просто лъжете! Статистически е невъзможно през 2 месеца да се качват цените и да има подри малоuмhици, дето да си дадат всичките пари за кибритена кутия. Защото това е пазарът сега. Тип "студио". И не се правете на разбирачи - жена ми е архитект. Знам какво драска. Статията е откровена лъжа. Разбирам хората, които искат да си купят нов апартамент. Не вярвайте на такива лъжи!

67

Анонимен

преди 1 година

Пребили се да строяъшт, то хора няма.

66

Анонимен

преди 1 година

Статията представя, поне според мен, гледната точка на заинтересована страна. Един панел може да струва точно колкото ново строителство, ако целта е не инвестиция, а намирането на място, в което човек, с малки подобрения, може да живее що-годе уютно през следващите няколко години. Защото комфортът не зависи само от качеството на материалите, а от околната среда. Новото строителство, особено достъпното такова, е в напълно бетонирани зони, в които зеленина ще има след 30 години, ако изобщо.

65

Ирландеца

преди 1 година

Има ... Има балон котенца ,догодина ще го видите !!!

64

Анонимен

преди 1 година

не знам от къде идва това търсене като България годишно намалява с по 100 000 души, и тези които идват от селата към останалите 2-3 по големи града би трябвало да намалеят

63

Реалист

преди 1 година

Има огромен балон на имотния пазар! Десетки хиляди хора купуват жилища на 4 пъти по-висока цена от себестойността им и се надяват, че ще печелят от рентиерство, отдавайки ги под наем! В София 1/3 от новите жилища са празни! Откъде ще дойдат тези наематели, от Ботсвана и Свазиленд ли?

62

Анонимен

преди 1 година

Такава стабилност, че само в рая България имотите продължава да посткъпват, а българите продължават да инвестират. Или е лъжа или мафията и сивата икономика са като триглавия змей

61

Анонимен

преди 1 година

Спасяването на Кредит суифт струва на швейцария 500 милиарда франка . Джей Пи Морган искат два трилиарда долара за спасяването на банките в САЩ щото хората си искали парите а пари нямало . Скоро може да има много евтини имоти :)

60

Анонимен

преди 1 година

Няма балон но има мехур, а мехура се пука по-лесно.

59

ДА БЕ ДА

преди 1 година

За ковид - лъжехте, за войната още повече. но сега всички знаят, че при растящи лихви - ЕЦБ повишава лихв. %, няма как да не паднат имотите. Купувайте злато, сребро, газ - на ЕТФ-и. Имотите след 3-4 гпдини з 15-25 % надолу. Между другото ФЕД е в небрано лозе, не може да продължава с кол. увеличения и ниски лихв %, но не може и да повишава лихвите, щото пазара ще се счупи и банките ще фалират.

58

бл.134 в Zап. парк

преди 1 година

Златен век ! По пет на човек .Иzроди , скапано и алчно общество

57

Fool

преди 1 година

БНБ държи ниска основаната лихва, банките дават. В големите градове едва ли цените ще паднат толкова много. Може спокойно да се направи проверка на един от главните показатели за балон съотношението наеми спрямо цени на имотите. Факта е, че сега е точно както беше 2008. Разликата е, че банките не са толкова зле поне в световен мащаб, в БГ не е ясно какво е положението. Кризата от 2008 "дойде" 2012 в БГ, в целия свят цените падат до сега 5-10%, само тук ежедневно ни казват че цените са нагоре :D

56

ТРИ ФАКТА

преди 1 година

ПЪРВО: Погледнете най-отгоре на страницата - "Imoti.net". Собствениците на "dnes.bg" си имат сайт и за недвижими имоти. ВТОРО: обърнете внимание, че през някоя и друга седмица има статия от типа "цените на имотите продължават да растат". ТРЕТО: брокерите са на комисионна-колкото по-висока е цената на сделката (независимо кой ги наема), те взимат повече пари. Сега оборете в коментарите извода от трите факта: статията е поредната партенка в опит да се вдигнат цените на имотите (гонещи Виена).

55

Анонимен

преди 1 година

Мафията, си изпират парите в България и строят ли строят, изпирайки парите.

54

Анонимен

преди 1 година

За тези зени не ки заклужава са купиш имот, щом има луди да си хвърлят парите да нищо, нека им ги продават. Лили Иванова каза, че къщите и палатите се рушат, а творчеството остава. Всички видяхме какво стана в Турция с новото строителство.

53

До 47

преди 1 година

Аре на бас, че давам 60 м2 под наем в Кръстова вада за 1300 лв. Слагай 10 бона на масата и и идвай, даже договора е нотариално вписан! Клоунсклоун

52

Бай Он

преди 1 година

Който е купил имот за инвестиция, скоро ще разбере, какво е да седнеш на дeд0вия! И няма да ревете, че държавата ви е длъжна да ви изплаща ипотеките.

51

Анонимен

преди 1 година

Тук 3 гладни кокошки за имот си цъкат по 10 +, муахахаха. Няма си купите имот близките 50 години. Бегайте в Париж и Мадрид, там разкошни тристайни са по 50 000 евро. Муахахаха