99

Софиянец

преди 1 година

Купувайте имоти още двойно ще поскъпнат с тази инфлация ..

98

Аз Кочо

преди 1 година

И сделките се сринаха почти два пъти

97

Анкета

преди 1 година

Кой от вас смята да купи на тези цени?1.За да палец нагоре.2.За не палец надолу.Да видим нагласите на коментиращите?Изводите всеки сам да си прави.

96

Софиянец

преди 1 година

А всичко друго поскъпна 10 пъти

95

T

преди 1 година

Няма спиране щом банките ти дават пари на вересия

94

Мармот

преди 1 година

И един мармот завива панела в станиол и станал милионер!

93

Тялото

преди 1 година

Населението всяка година намалява. Миграцията от селата и малките градове към София стихва и е към края си. По документи даже има отлив.А жилищата са все повече и все по-наблъскани и с лоши условия за живеене.В САЩ ако наема ти е 1200 долара, вноска по кредит е 1000. В момента в СОфия плащам 900лв наем, ако трябва да го купя вноската ще ми е 2000лв......Пътя е само надолу

92

Качество

преди 1 година

Те нашите строители едни жълти павета ме могат да наредят, какво ли е качеството на строителството? За цените няма смисъл да коментирам.

91

Анонимен

преди 1 година

Специалистите съветват да се купи жилище ако се избива за под 15 годишни наема. В София се избива за над 30 годишни наема, дори и за 40.Така че няма никакъв смисъл да се купи на тия цени.

90

Колю от Бяла Слатина

преди 1 година

Толкова с поскъпването. Сега тръгнаха обратно надолу.

89

Boto

преди 1 година

Еми аз съм IT ама не знам защо всеобщо е мнението, че нас ни заметат с едни пачки и правим милиони. Дори и като такова с над 15 години опит смятам, че цените на имотите са неоправдано надути и не бих купил. Последните 2 години всички сиви пари отидоха там. Банките хванаха инвеститори в имоти колкото искаш само да видим колко ще им стигне силата да плащат безумните вноски. Всички мислеха, ме ще купят на акт 14 за 10 и ще го продадат след 6 месеца на 20 ама нещо търсенето спря.

88

Анонимен

преди 1 година

Пералнята за мръсни пари се нарича имотен пазар. Никакви регулации и стандарти. Парите от черните партийни каси трябва да се изчистят.

87

Анонимен

преди 1 година

А как изглежда статистиката за последните 6 месеца, спрямо същия период миналата година и най-вече от към брой на сделките?

86

Анонимен

преди 1 година

Всичките сделки са с мръсните пари на хора от мафията. Някой заблуждава ли се, че търсенето е толкова голямо? Излиза, че всеки втори българин е милионер или ИТ. Стига глупости.

85

todor

преди 1 година

Българина си изчерпа последните спестявания и се набута отново в заеми ,от където няма излизане!!!Кой имаше пари вече се сдоби с имот и тепърва БАЛОНА ЩЕ СЕ СПУКА,щото освен под наем,сиромаха няма как да има собственост!! Ако до сега 80% са имотни ,то както на запад и САЩ пирамидата се обръща!!Кой купил,купил ,ако не ще се бутат по 3 поколения в една гарсониерка!!!Време е да се връяате НА СЕЛО !!!

84

реалист

преди 1 година

Цените на имотите в България се надуват единствено и само от стабилността на банките.

83

наскоро

преди 1 година

На площада ***. Половината къщи изоставени. Нито едно българче. Детските площадки, където играехме - занемерени. Спрях на площада за да си купя едно кафе от вендиг автомата, защото в кафенето беше пълно с роми. Дойде някакъв чичка да ми каже аферим, оглеждайки ми колата. Попита ме от къде съм? Казах му - няма значение. Буца ми беше заседнала в гърлото. Не ми се говореше. Черпих го едно кафе. Качих се в колата и си тръгнах. За пръв път от много години плаках докато пътувах.

82

Коко

преди 1 година

Цените в София през март, 2023г. са същите като през март, 2022г., а инфлацията е 10-15%.При това положение спасяват ли имотите спестяванията от инфлацията?

81

кратка сметка

преди 1 година

Бюджетно семейно жилище в София е средна цена 300k лв., от които банката финансира около 80%: 240k и 60k от купувача.Първоначалните разходи за покупка и ипотека са ~10% от цената: ~30k и 3% за данък за придобиване: 9k.Евентуални ремонтни дейности и обзавеждане ~10%: ~30k.240k с ипотечен кредит са ~1000лв. мес за 360 месеца. Крайна сума:360k.Личните средства от купувача са ~130k. Средна заплата в София: 2570 лв. Двама работещи с общ доход 5k.Икономиката не излиза. Извод: икономиката е сива

80

наскоро

преди 1 година

Аз съм израснал в едно село до Криводол. Детството ми мина там в игри и закачки и хубави спомени с добри приятели. През 2001-ва година, когато бях на 14, баща ми започна работа в София и трябваше да се преместим. Баба ми и дядо ми починаха и не ходехме много често През 2007-*** година си купихе и апартамент в София. Аз завърших средно, следвах в СУ и след това работих около 7-8г. в чужбина. Когато се върнах през 2019 пътувах и минах през селото, в което съм роден се разплаках. Разруха и тъга!