65

Анонимен

преди 1 година

Първо така наречените природозащитници са едни изключително слабоумни сектанти, които вечно имат опасения и са вечно сърдите, особено когато става въпрос за икономика, наука и цивилизационно развитие. Второ ядрената технология е изключително сигурна и рисковете от авария са пренебрежимо малко. Аварията в Чернобил е в резултат изцяло на чудовищна човешка глупост и безотговорност, а във Фукушима земетресението не беше от голямо значение, а колосалното цунами и все пак щетите не са толкова големи.

64

Анонимен

преди 1 година

До Боби Боби, твоите познания по руската техника и в частност военната им техника ги видяхме. Пълна излагация на Русия, нищо от това дето ни заблуждаваше не излезе вярно. Разбрах че Русия е започнала да разконсервира и танкове ИС3 на името на бащата на тюрмата на народите Йсиф Сталин. Изглежда че зорът в Украйна е много голям щом вадят тая скрап от 1945 година.

63

Анонимен

преди 1 година

БГ НЯМА ПРОБЛЕМ1 НИЕ ЩЕ СТРОИМ АМЕРИКАНСКА И ФРЕНСКА АЕЦ - РИСК НЯМА! АМЕРИКАНСКИЯТ АТОМ ГЪРМИ САМО КОГАТО САЩ ИСКА! АЙ КВИЧЕТЕ РУБЛЯЦИТЕ СЕГА И СИ ИЗЯЖТЕ Т.ЦИТЕ!

62

хахаах

преди 1 година

И ТУКА ЯДЕЦ ЗА МУЖИКИСТАН- ЩЕ ИМ СПИРАТ ЯДРЕНИЯ МОСКВИЧ!

61

Анонимен

преди 1 година

По чиста, зелена, сигурна и евтина енергия от атомната няма. Това е хубаво да разберат и нашите чукундури и да правят още 1 2 атомни централи. Все пак до 20 години всички ще караме електрички, ако се съди по евротъпизмите, и трябва да има с какво да ги зареждаме.

60

Анонимен

преди 1 година

За Аккую няма опасност. опасността иде от овчотиите, които правя англичаните и с които ще предизвикат множество Фокушими и Фокушимки...

59

Анонимен

преди 1 година

Иншаллах...

58

Анонимен

преди 1 година

Те строят и ще имат всичко, а Бг ще вегетитира. Турците си знаят работата, мислят за бъдещето. Те няма да допуснат риск в АЕЦ, няма да си унищожат територия и население.

57

Боби

преди 1 година

Риск винаги има но поне за Турската централа е минимален. Атомните реактори са 3+ поколение за разлика от нашите които са 3 поколение. Ако погледнам АС1000 на Уестингхауз и ВВЕР 1000 на Рос атом които са 3 поколение единия има пасивни ситеми(американеца) а руснака има двойно дублирани активни системи. Е ВВЕР 1200 3+ поколение добавя пасивни системи и всички екстри приети от МАГАТЕ след Фукушима вкл спиране на реактора става чрез включване на защитата от собствената тежест на контролните пръти

56

Анонимен

преди 1 година

Ама

55

до 51

преди 1 година

Говорят руски, защото не знаят украински. Учебниците по украински са нови и дефицитни. Сега ги ползват новоизлюпените украинци (а иначе родени руснаци) Зеленский, Кличков и Петрошенков. Като го научат ще ги дадат и на народа да учи пустия му украински език, с корени в античния македонски.

54

.....

преди 1 година

Ердоган си държи на интересите и си ги защитава, за разлика от нашите ***!Не слугува на Америка и не се съгласява с техните заповеди,за това тия кравари му сринаха валутата както направиха при нас 96-96г. при Виденов,защото и той не беше съгласен с много от нещата които трябваше да се приемат в ущърб за България.Но в крайна сметка целта при нас се постигна,долара стана 3000лв. невиждана инфлация и сваляне на Виденов.Ердоган е политик ,а не мижитурка според мен,защитава си народа!

53

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 55 Вземи си я в къщи тази АЕЦ за де не останеш без атомна централа. Сякаш това е най-важното нещо на света да имаш атомна централа и то задължително руска.

52

Анонимен

преди 1 година

Има голям риск ние да останем без ядрена централа и да купуваме от Турция ток, но ако продават! Щото и домати мислехме, че ще си купим от тях, но ги спряха! Нашето навеждане и кикешко блюдолизнечене е пословично и ще ни затрие!

51

Анонимен

преди 1 година

тапунгерът Ердоган направи Турция зависима от вековния враг Русия. Сега Джуджи ще му извива ръцете и ще му пуска и спира тока както си иска! Поне с е огледай около себе си бе!

50

Анонимен

преди 1 година

po- скоро в нов Чернобил.

49

Анонимен

преди 1 година

Цунамито стана причина за аварията във Фукушима .Самото земтресение не повреди сериозно АЕЕЦ-а . В Турция няма как да има подобни вълни цунами

48

до 40

преди 1 година

Само дето Чернобил е в Украйна, а не в Русия. Ама нищо де. На много хора в България продължават да им се бъркат тези две понятия. Както и украинските про сти тут ки на Слънчев бряг. Повечето българи ги мислят за рускини, защото говорят руски.

47

ядрен читател

преди 1 година

Икономическият ръст на Турция е безспорен факт. В момента внася ел. енергия в това число и от нас. Там има енергиен глад, АЕЦ е добър изход, но не на това место, и не с тези остарели реактори ( но ефтини!!) 5-то поколение реактори са с многократно по-висока защита от всякакви въздействия, колкото е по-голям реакторът, толкова е по-уязвим, ще отбележа, че твърденията за безопастно место идват от държавни уни-ти, по поръчка.В случай на инцидент - тур. бизнес ище умре там, че и в Гърция и тук.

46

aa1820

преди 1 година

Когато се строи такъв проект проектирането, строителството и контрола са на възможно най-високите световни стандарти и анализи на диванни специалисти и журналистически съчинения по-добре да се игнорират, а да се слушат хора които наистина разбират. Когато има земетресение всеки започва да разбира от строителство и сеизмология....91758