41

Анонимен

преди 1 година

Браво не на гладомора в бьлгария

40

До 41

преди 1 година

С тия декари надали можеш да си позволиш един нов джип камоли и за любовницата! Като си малък не се изхвърляй като ... На женски корем !

39

MaйMyнaтa

преди 1 година

Поне на софеянци не им е скучно в эоопарка, трактори косачки и кво ли още не...

38

Ss

преди 1 година

Аз съм пък да разрешат на нашите земеделци да пръскат с каквото и както решат като украинците а не като са задължени от ЕС за да може да продават по-евтино! Заради скапаните европейски разпоредби на български зърнопроизводител едно пръскане излиза 10 пъти повече отколкото на украинците или турците ! А после се чудим що нашето е по-скъпо!

37

Някой си

преди 1 година

Ох, мъка! Зърнар съм с 10000 дка. Бях обещал на третата ми любовница да и купя нов джип. Сега с какво да го купя? Оставкаааааааа, на всичкиииии!

36

Хора

преди 1 година

Преди войната никъде не пускаха украйнци без виза,техни стоки без огромни мита.....а сега ходят и работят на всякъде и стоките им влизат без мита ?!Кой печели от войната и кой губи.Мислете.

35

Ужас

преди 1 година

Европа се самоубива,дава пари и оръжие на Украйна а те унижават Европа.

34

Анонимен

преди 1 година

Някои хора очевидно не осъзнават, че украинския дъмпинг реално надува цените защото производителите трябва да си покрият загубите от нелоялната конкуренция.

33

Анонимен

преди 1 година

Вносът от Украйна е безмитен. Не знам кой ни го е наложил това и защо. Но нашите ако искат да си опразнят складовете, да продадат по-евтино. Надуха цените на брашно, олио и сега не искат да паднат надолу.

32

Обикновено

преди 1 година

производителите са най-прецакани, заради факта, че постоянно са на кредит, всички рискове са за тяхна сметка, машините са техни, ремонтите по тях са техни, разходите за оран, торене и събиране са техни... и изведнъж идва един по къси *** с хавайска риза и слънчеви очила, изшляпа се с чехлите от s класата си и почне да се пазари за цена на продукцията. После същия тоя го продава двойно и тройно. Производителя и крайния потребител носят най-голямата тежест по веригата, а по средата - печалбари.

31

ами

преди 1 година

До Анонимен 34 Ще продават,ама с големи писъци!:)))

30

Анонимен

преди 1 година

Тия нещастници няма да могат да продада и 1 килограм зърно когато Украйна влезе в ЕС.

29

Анонимен

преди 1 година

Отваряне Софийска стокова борса и какво виждаме,нашите убавци искат цена на своето зърно между 620-730 лева за тон или,разхождаме се по 344-404 долара за тон,разхождаме се по борсите из Европа и що да видим,предлагане на такава цена НЯМААААА,всичко е надолу поне с 60-100 долара за тон!

28

зрънчовци

преди 1 година

Ще ви издам една тайна....предлагане на конкурентна цена.....пазарна икономика....звучи странно, но при свободната търговия е така. Плановата икономика свърши преди години.

27

те знаят защо

преди 1 година

До Зърнарите Оня русенския зърнар,бивш партиен секретар,дето сее по 1 млн дка със зърно знаеш ли какъв му е джипа!?А на двете синчета,дето едното е още гимназист,знаеш ли и те какви коли карат!?Той лично в компания е казвал,че ако не изкара 150 млн все едно не е работил!Нека печелят,лошо няма,ама те направо побесняват от алчност!

26

Анонимен

преди 1 година

И ще протестират пред кого? Пред временното правителство може би? Е то е временно, какво може да направи? Наще много добре си изиграха картите този път. Няма правителство, няма виновни.

25

Анонимен

преди 1 година

Интересно че въпреки евтиното зърно от Украйна и намаляване на цената на горивото и тока и държавните помощи,хляба си е два лева!Продължават да си ни цакат с топла бира!Ама ние сме си овци,никой не ни е виновен!

24

пияница мистик

преди 1 година

Демек протестират някой да им купи на каквито цени си определят те зърното. Тоест по-високи, че да може после хлебопроизводителите да качат пак хляба :))) Добре са го намислили, с мисъл за народа :))) Предлагам всички да излизат на стачка и да поискат да си продават на по-високи цени стоката и държавата да ги подкрепи. И нямам предвид само храната. Тези дето внасят бяла и черна техника също да стачкуват и да искат да си продават печките и пералните минимум по 5000 лева :)))

23

Той

преди 1 година

Когато натиснат производители и прекупвачи да намалят цените, започва се рев:"Пазара е свободен, всеки има право да продава, внася и изнася както си иска, никой не може да им се меси, това е Демокрация". Като се внесат месо, зеленчуци и зърно от чужбина, започва да се реве:" Убиват ни пазара, ние какво ще ядем, искат да ни фалират". За мутро-бизнесмените тук, Демокрацията май означава:" Оставете ме да правя каквото си искам. Знаеш ли кой съм аз? ".

22

G.I. Joe

преди 1 година

Зърнената мафия иска хляба да стане 5 лв и да карат най-новото Бентли а народа кучетаго яли.