40

Анонимен

преди 1 година

Ш'са сетят. Вижте, аз съм за зелен преход, но това не става с драконовски мерки и от днес за утре. Целият план е прекалено амбициозен и заради това е обречен на провал. Преходът към зелена енергия е възможен, но не от днес за утре, за това са необходими няколко десетилетия.

39

az

преди 1 година

До мдаа Статията няма общо с Русия. Доколкото се коментира Русия - е само във връзка с анализ на текущата ситуация. За мен статията съдържа доста добър анализ - но не виждам много връзка със заглавието?! Мисля, че заглавието е дело на някой български журналист или редактор.

38

Анонимен

преди 1 година

Да инсталираш соларни панели и вятърни турбини без да си помислил за съхранение на енергията и за балансиращи системи в мрежата е меко казано маллоумно. Но политиците няма как да го разберат това. Те не са инженери и реално не разбират абсолютно нищо от това което правят като стратегия. Не могат да осъзнаят грешките които допускат.

37

Май не сте наясно

преди 1 година

Проблема не в зелените технологии! Проблема е че този преход не се прави както трябва. Самите тия които творят законите и стратегията не разбират нищо от технологии и енергетика. Тези хора не са истински инженери. От там идва проблема и всичко се прави грешно. По начина по който инсталират вятърни турбини и соларни панели в момента те са абсолютно неефективни. Тези хора нямат фундаментални знания за това как се прави балансирана автономна електропреносна мрежа и как се съхранява енергията.

36

Лаврентий Берия

преди 1 година

До Анонимен 25 - Русия винаги е имала хора! Въпросът е, че за Русия хората са евтина разменна монета. Затова и тяхната промишленост никога не е била ориентирана към хората. Тежка - да, военна - да! Но за хората? А колко се е изправила - ами току що поканиха Китай да "..замести западните фирми..". А те, как не ги "заместиха" за близо 30 години? Не, Русия винаги ще бъде изостанала и зависеща от друг страна. Дали от Запада или от Китай - но, зависима. Парите са в олигархията, а днес - във война!

35

Анонимен

преди 1 година

Кризата и инфлацията са само миг по пътя на светлото зелено бъдеще.

34

Анонимен

преди 1 година

2022г в Италия се съкратиха продажбите на електромобили, въпреки субсидиите и освобождавенето от данъци.

33

Анонимен

преди 1 година

В Норвегия където около 14% от колите са електрички постоянно се вият дълги опашки на зарядните устройства и се чака с часове почти по цял ден. Бе нямат ли пари и технологии норвешците да си турат повече зарятки да си зареждат екологичните електрички.

32

Анонимен

преди 1 година

Китай произвежда повече коли Шкода отколкото всички останали заводи на Фолксваген взети заедно.

31

Анонимен

преди 1 година

Хи-хи-хи!!!! Докато ЕСето премахва зависимостта си от Русия /Путин/, неусетно се "светва", че стане ли му по-зеленко, вече ще е попаднал в почти пълна зависимост от Китай. Данните от втория абзац в статията, вече би трябвало да му "говорят" с човешки глас. "Индустрия с нетни нулеви емисии ..." , това са го чули някъде ... от космоса. Нито е възможно, нито е необходимо.

30

Анонимен

преди 1 година

Зелените в ЕС, слагат примката на цяла Европа. Ако няма кой да пази България и да се грижи за нея, нищо друго не остава освен, Бог да пази България!

29

Анонимен

преди 1 година

Зелените по-принцип са някакви клошари с ограничено мислене.-"Ще стоим на тъмно като няма ток", " лекарствата са вредни,антибиотиците са химия". Всъщност тия хорица не са мръднали като разбиране от 14-ти век.Техническият прогрес ще спаси човечеството а не палаткови лагери без ток , перилни препарати (щото са вредни) и лекарства.

28

Анонимен

преди 1 година

ЕС официално прие закон за забрана на колите с ДВГ с 307 гласа "за", 279 "против" и 21 въздържали се в Европейския парламент.

27

Анонимен

преди 1 година

Няма прогрес към унищожението ли?

26

Анонимен

преди 1 година

То тва е целта, да се деиндустриализира и фалира Европа, да се смени коренното население,

25

Анонимен

преди 1 година

Русия най-после определи своя геополитически вектор на развитие. Сега тя е абсолютно антизападна, антиамериканска сила, която ще види своето близко бъдеще само в конфронтация със Запада, защитавайки своето геополитическо и икономическо пространство. И това е ключов момент за Китай.

24

Анонимен

преди 1 година

Русия има хора, това е важното. Хората се осъзнаха. Преди санкциите Русия пак си имаше и бензин, и храна и всичко, но нещата не вървяха. А сега за 1 година санкции изправиха икономиката на крака.

23

Анонимен

преди 1 година

2050 наближава, а прогрес няма, не само че няма прогрес, но има регрес! Вместо емисиите на СО2 да намалят, те се увеличиха а 5.4% през последните 2 години! ЕС трябва да забрани колите и всички да мината на колелета и тротинетки за да можем 2050 да минем на нулеви емисии.

22

Анонимен

преди 1 година

Нека да го наричаме с истинското му име : нихилизъм.

21

Лаврентий Берия

преди 1 година

Европа се ръководи от нищо не разбиращи зелени талибни които рано или късно ще я катастрофират. Дали защото не разбират или защото за това им е платено - друг въпрос. Но от "зеления преход" нищо добро няма да излезе. И още нещо - докато Европа не се върне към производството - това, което Щатите правят в момента - ще зависи от оня който най я плаши - Пожизнения Император на Китай - Си!