70

Математико

преди 1 година

Сега избора е между висока инфлация, която да изяжда благосъстоянието и тотално счупване на банковата система. За момента ФЕД избира първия вариант, като само за миналата седмица пусна в обръщение нови 217 млрд. долара, като така ще удължи агонията още известно време. ЕЦБ държи по-здраво юздите и с малки стъпки затяга колана, което ще доведе до рецесия в Европа + евентуално 4-5 фалирали банки и високи лихви за поне петилетка напред.

69

БАНко

преди 1 година

НОВАТА БАНКОВА КРИЗА УДРЯ САНКЦИОНИРАЩИ ДЪРЖАВИ !!!

68

69

преди 1 година

Как да се доверя на експертното ви мнение, когато е толкова неграмотно написано? Ако един човек е учил и чел, той е грамотен. За да си експерт в някаква област, трябва да си учил и чел. И така стигаме до следния въпрос. Какво се случва в главата ви, че да вярвате, че мнението ви има някаква стойност?

67

-

преди 1 година

Най-накрая хората могат да се опитат да си отворят очите, че банките не разплогат с техен капитал, а оперират с капитала на народа. Вземат пари от някоя централна банка примерно БНБ при лихва 0.1 а след това дават пари на народа при лихва над 3%

66

Пешо

преди 1 година

Путин е виновен.Той маниполира банковата система на САЩ

65

Анонимен

преди 1 година

първо пазарът не е свободен - основното правило на пазарната икономика не съществува в евроатлантическия свят - копуваш от когото ти кажат и продаваш на когото ти кажат - второ - една държава като и трябва нещо си пуска печатницата за зелени книги и си го купува - другите духат супата- това е соца се оказа много по справедлив - хора дето управляваха предприятия за милиарди даже не бяха милионери

64

Анонимен

преди 1 година

Нас това няма да ни засегне. Нашите банки са толкова окрупнели,свръхбогати,гладни и алчни за пари обиращи по всевъзможни начини клиентите си чрез различни такси само такса все още няма така че тази криза ще ги подмине като бърз влак малка гара. Швейцарските и американските банки пасти да ядат пред нашите. През 2008г. нито една бг банка не беше фалирала или да е била в лошо финансово състояния.

63

Слава Россиа

преди 1 година

Който гроб копае другиму сам пада в него!! Това важи с пълна сила за санкциите на ЕС и САЩ срещу Русия!!

62

Анонимен

преди 1 година

До месец-два започват съкращенията. Конкретно в ИТ сектора се задава голямата метла.

61

Анонимен

преди 1 година

И да почнат да печатат няма да ги раздават на отрицателни лихви както при ковида.

60

Пян_Гъ

преди 1 година

Е кво ся? Маркс бил прав за "гнилия капитализъм", така ли? Ми тогава да го върнем в учебниците. То и без това се видя, че "свободен пазар" няма: субсидии, регулирани икономически сектори, спасяване на банки и предприятия и т.н. Това се нарича СОЦИАЛИЗЪМ, не пазарна икономика. Обаче искам скъсани дипломи и научни степени, като много хора ядоха хляб от този фикционален неолиберален наратив.

59

селянин

преди 1 година

слава на господ че ме е научил да си варим ракийка и да си бръкам винце ягнищата сами си растат па друго ми не требе жената гледа некви тревки у градината салата и вика ама ного ного не ги уважавам

58

Анонимен

преди 1 година

Абе нали трябваше Русия да фалира не ЕС и САЩ?!?!?

57

Анонимен

преди 1 година

До 59 евреите са ти виновни задето си неудачник? Не мисля така.

56

Слава Россиа!

преди 1 година

Гнилия запад умира!! Времето на изтока настъпва!!

55

ЕВРЕИТЕ ЕВРЕИТЕ

преди 1 година

ТАМ Е ПРОБЛЕМА

54

до 55

преди 1 година

Мислиш си, че изтокът е по- добър ли? Работил ли си с китайци? Мислиш си, че не си част от западния свят ли?

53

Коментар

преди 1 година

До Запомнете - Имай предвид че банките които печатат не са в България. Нашите банки могат само да плуват по течението на онези които печатат. Тук може да се вдигат лихвите, да се променят тарифите от днес за утре, да се самофалират но не и да печатат пари. Това е привилегия на други банки.

52

Анонимен

преди 1 година

санкциите работят ,продължаваме промяната ,видими резултати.

51

Анонимен

преди 1 година

А дано! И да фалира гн'у'сният запад с "ценностите" си лъжа и лицемерив!