37

До 35

преди 1 година

Ху Джинтао, бивш премиер, беше поканен от уважение да стои до сегашния премиер. Но е с много напреднал форма на деменция за съжаление. По време на дългата сесия явно се е почувствал неразположен и го изведоха. А това че вие не се информирате а безропотно вярвате на Западната пропаганда и техния прочит на съботията . това си е ваш проблем.

36

Ха-ха

преди 1 година

Тия джурналя май от космоса пишат репортажите си - щом за осева линия бълнуват.Като пишеш тия "публикации" поне дай източника си *** ***

35

Системата 9-9-6

преди 1 година

Българите, преди да коментират може би първо вие трябва да се научат какво значи 996.
 От 9 до 9, 6 дни в седмицата,

Терминът се отнася основно за стартъп компаниите в Китай. Често това са млади хора, които работят мнпго но с очаквания за сериозна възвръщаемост, когато успеят да развият и продадат бизнеса си. После защо Китай просперирал!!

34

АнонимеН

преди 1 година

До До 25 Я СИ ЕЕЕБИ МАКЯТА ПРОКЛЕТА ТИ БЕ :D ЦЕЛИЯ СВЯТ ВИДЯ КАК ИЗХВЪРЛИХА НАСИЛА ЧЛЕН НА ПАРТИЯТА ВИСОКОПОСТАНВЕН КОЙТО НЕ ГЛАСУВА КАКТО ТРЯБВА!! ОТИВАЙ В АДА ИЗЧ-АДИЕ ПЪКЛЕНО! *** НИЕСЕН :D

33

До 31

преди 1 година

То Китай няма нищо общо с комунистически режим. Дето викаше един Американски професор китаист, това дето го наричат ККП (останало от историята) че е Китайско Китайско е, но нито е партия нито е комунистическа структура.

 А икономиката им е толкова измислена, че 35% от световното производство е в Китай.

32

Ха-ха

преди 1 година

Дръж се земьо-тайванска, жълта мечка да те гази!

31

До 25

преди 1 година

Това прави системата много по-резистентна на натиск или влияние отвън и точно това бърка в интереса на Американците.Например някой отвън да спонсорира НПО-та и медии и да инфилтрира общественото мнение и да докара на власт някакъв новоизлюпен шоумен като Тръмп. Това няма как да стане в Китай. В България обаче е редовна практика. Затова половината ни политически елит е на хранилката на разни НПО-та и ходи на работни закуски на Козяк.

30

До 25

преди 1 година

Точно така е! Да не е демократична в смисъла в който ние го разбираме. Но е демократична в смисъл такъв че всеки един може да стане член на партията и да влезне в политиката но само ако се докара до нужното ниво на образование и възможности и стане член и после бавно да расте в системата. Всеки един от хората на най-високо ниво там има по 30-40 години политически опит и е минал през месомелачката.

29

ХА ХА ХА!

преди 1 година

Американофилчетата - е айде, разкажета пак, как китайците щели да се присъединят към санкциите срещу Русия! :):)

28

От 25

преди 1 година

Коме тара ми бе към 22

27

До 22

преди 1 година

В действителност обществения дискурс е много изразен и това е огромната разлика между Китай и другите комунистически системи (ако Китай може въобще да бъде определен с тази дума). И подмертавам тук става въпрос за съвременен Китай а не за онзи на Мао през 60те и 70те.

26

АнонимеН

преди 1 година

ТАЙВАН И КИТАЙ СА ЕДНО ПОДОБНО НА СЕВЕРНА КОРЕЯ И ЮЖНА КОРЕЯ! НО ВЕЧЕ ТАЙВАН НЕ ИСКА ДА Е С КИТАЙ КАКТО СЕВЕРНА КОРЕЯ НЕ ИСКА НА Е С ЮЖНА! ТЪЙ, ЧЕ КИТАЙ МОЖЕ ДА СИ ВЪРНЕ ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ САМО С ВОЙНА :D А КИТАЙ Е ИЗГУБИЛ ТАЙВАН ОЩЕ ПРЕДИ 50 ГОДИНИ ! ОТ МНОГО ВРЕМЕ ТАЙВАН ИЗОБЩО НЕ СЕ ПОДЧИНЯВА НА КИТАЙ ТОВА Е ОЩЕ ОТ МИНАЛИЯ ВЕК НЕ Е ОТ СЕГА! ТЪЙ, ЧЕ КОМУНИСТИТЕ ДА НЕ ВИ ЛЪЖАТ , ЧЕ ФАЩ СА ГО ПЛАНИРАЛИ И ТОВА ПРЕДИ 50 ГОДИНИ!

25

Анонимен

преди 1 година

Говориш абсолютни глупости!Нямаш никаква представа от устройството на управление на страната!В местни избори хората избират управителите на региони, които ако са добри в управлението и са избирани от хората в продължение на години могат да влязат във върховния апарат на страната.Така китайската система гарантира,че в управлението попадат доказали се хора с опит,а не разни гинеколожки,мутри,кирчовци и кокорчовци,фашисти като макрон и трюдо...

24

До 22

преди 1 година

Китай е една капиталистическа система с редица социални политики и с мощна държавна намеса където и когато е нужно. А това, че има само една партия е доста заблуждаващо. Партията е по-скоро една огромна организация с множество боричкащи се фракции и мнения по различните етажи. Докато някакво решение пробие път до върха и бъде гласувано и имплементирано то вече е минало хиляди дискусии, прегледи, тестове на по-ниско ниво. На нас само ни изглежда, че някакви хора в парламента гласуват единодушно.

23

До 11

преди 1 година

Америка е държавата с най-голямо затворническо население в света. 2.5 милиона души. Колкото до концлагери, имат си Гуатанамо и други. А това са само тези за които знаем. Така че наричайте нещата с истинските им имена

22

АнонимеН

преди 1 година

КИТАЙ Е АБСОЛЮТЕН РЕЖИМ КЪДЕТО НЕ СЕ ПРОВЕЖДАТ ИЗБОРИ ЗА ПАРЛАМЕНТ СЪС РАЗЛИЧНИ ПАРТИИ А ИМА САМО 1 ПАРТИЯ КОЯТО СИ НАЗНАЧАВА ПАРЛАМЕНТА И ДЕЛЕГАТИТЕ А ТЕ НАЗНАЧАВАТ ПРЕЗИДЕНТА! КИТАЙ Е ЗАТВОРЕН КОМИНИСТИЧЕСКИ СТРОЙ КАТО ПРИ БАЙ ТОШО :D

21

До 19

преди 1 година

За Грузия на 100% са замесени от ФАЩ. Както в революцията на розите 2004 година. Така и в започването на войната 2008 която започна по заповед на Саакашвили, който после се Уукри във ФАЩ. А накрая го направиха губернатор на Одеса след като си смени гражданството с Украинско.

20

Значи Китай се

преди 1 година

приближава до себе си? И къде е новината тук? Че на САЩ не им се нрави силен и обединен Китай ли? Това всички го знаят.

19

До 15

преди 1 година

Офффф,Абе точно американците са замесени в РСМ. И Грузия ли руснаците ги ръчкат?

18

До до 15

преди 1 година

Добре че е поробителката Русия... По-добре не чети какво са искали да правят с нас англичаните на конференцията в Кайро...