79

Машиниста

преди 1 година

Много са ми смешни с тези елементарни внушения, които се опитват да правят в пародията "Трето полувреме" и с паметника на Холокоста в Скопие, че едва ли не евреите от Скопие били транспортирани до Треблинка с вагони на БДЖ, а всъщност до ден днешен между РСМ и България няма ж.п. линия! Наистина евреи са били превозвани с БДЖ, но само в старите територии. Имало е една композиция която тръгва от София в посока пристанището на Лом, където ги заварва телеграмата на царя и хората са освободени.

78

Анонимен

преди 1 година

В България евреите са спасени защото българите са имали контрол над държавата, в днешна Северна Македония евреите не са спасени защото българите не са имали контрол там. Ако бяхме такива фашисти каквито се опитват да ни изкарват щеше всичко да е депортирано.

77

Ко?

преди 1 година

Не!

76

Маринела Цветанова

преди 1 година

До Анонимен 81. Жонглира се с термина нови и стари български територии. Защо евреите от южна Добруджа не бяха депортирани? Това също са се явявали нови територии, защото са върнати на България през септември 1940 г. В Силистра е имало голяма еврейска общност. Причината е, че тази територия е върната на България съгласно международен договор, а териториите на Вардарска македония и Беломорска Тракия са превзети от Вермахта и дадени на България за администриране, но не са станали част от България.

75

Урсулка Кон Дилав

преди 1 година

Пендаровски трябва да иска извинение от учителя си по история .. но какво пък медийната изява е важна като за бълха вълна.

74

Маринела Цветанова

преди 1 година

Този великосръбски еничарин утре може да ни накара да се извиним и за Треблинка. Сигурно в северномакедонските учебници пише, че това е български концентрационен лагер!

73

Анонимен

преди 1 година

А що дирят нашите войски там.Обещана , дадена, важното е че сме там.Това казва и на нашите комунисти Молотов1947 г.

72

Анонимен

преди 1 година

Исторически Македония тогава ни е обещана, но не е част от България. Управлението й е било немско с помощта на България, но нито един от лицата живеещи там не е бил български гражданин, не е имал бг паспорт и България не е можела да се разпорежда. Да четат историята тия макета, а не само да лъжат. А Германия да си понесе отговорността. Документите са ясни и категорични. Вината за депортирането на евреите от Македония е изцяло на Германия. Да искат извинение от тях. От Урси и Шолци нацивнуците!

71

Анонимен

преди 1 година

А защо от България!? Нали уж макетата никога не са били българи? Как така изведнъж тая земя стана българска и то точно по време когато няма и 1 договор дето да я прави такава? Да не би снешлщените макепродавци да са решили да си прехвърлят греховете? Е, тогава да признават че са 100% българи иначе няма как да стане!

70

САТАНА

преди 1 година

Македонски петел, България спасява евреите и вас,идиотясал гьон

69

Реалист

преди 1 година

Извинение от нас? Та това че са депортирани се дължи на факта, че не са били приравнени на български граждани по силата на немските договори! Четете историята! Македония по онова време не е било България, а разпоредбите на тая територия са били изцяло под немски ботуш! Да иска извинение от германците и да ги пита как хем ни дават Македония, хем гражданите там не са българи? Да ги пита тях и Аналена лично. Ние българи с бг паспорт не сме дали и 1 дори. ТОЧКА

68

Пенелопи Делта

преди 1 година

Балгариа да плати 5 миллиарада евро репарация на Гърция, и 10 миллиарда евро на Фиром..ДО 1966 ГОДИНА вие багари сте плащали на Майка Гърция ---РЕПАРАЦЦИИ !!!...ЗА 2 МИЛЛИАРДА ДОЛЛАРА..ИМАТЕ ОЩЕ 3 МИЛЛИАРДА ДОЛЛАРА ДА ПЛАТИТЕ НА ГЪРЦИЯ ...Убиха над 100 000 гърци. Искаме СЪД за БЪГЛАРИА, И ВЪЗМЕЗДИЕ .

67

Анонимен

преди 1 година

Такава държава няма, нагли макета!

66

художника

преди 1 година

До Анонимен 60 Казваш че 11000 евреи са депортирани от македония, а къде бяха македонските партизани да саботират депортирането, както го направихме в България. Защо не взривиха една релса, мост, път, за да затруднят нацистите. Къде бяхя и "приятелите им" - сръбските партизани, щото през Сърбия минаваха влаковите композиции и както се оказа впоследствие самите вагони и влакове са били сръбски, а не Български. Чети история и не се излагай в пространството!

65

Анонимен

преди 1 година

Северномакедонокомунистите защо не обвинят Полша, че са предали евреите си?Защо бе поискат извинение от германските нацисти, които са ги избили. Пендаровски е обикновен сърбокомунист

64

One s

преди 1 година

Абе, Пендаровски, като се говориш за фашисти, бе ти знеш ли кой е създал ЕС и знеш ли на кой ще изпалняваш исканята.... Ще, ти помогна, на създателите на фашизма и на тези който го изповядваха. А, да те видим колко си смел... Па_ля_чо

63

Ники

преди 1 година

Освен Кики Канадеца да отиде да му се извини на тоя. Само не каза "македонската" общественост как се е противопоставяла на геноцида.

62

Анонимен

преди 1 година

Как да се извиниме, като не е имало РСМ през 1943година?

61

Анонимен

преди 1 година

Всичко е направено под диктата на Германия, да искат извинение от там.

60

Анонимен

преди 1 година

Абе правителството защо не ги постави на мястото им тези сръбски мекерета .Тези нещастници са единствените в света Които наричат българия от времето на цар борис фашисти??? Преди 2 дни дори в Европейски парламент се празнуваше спасението на бг евреите. Никой никога не ни е наричал фашисти.Кой луд въобще реши да ги освободим от вето?Една шепа сърбизирани българи в бивша бг територия Без история и език, да оставим да на обиждат ? *** пропадналите макета.