26

do 36

преди 1 година

И вие като македонците всичко е ваше а:)

25

Странно

преди 1 година

От Русе съм и за първи път чувам за такава "баница". През соца в баничарниците продаваха едно нещо, наречено млечна баница, което представляваше точени кори, поляти с яйце и прясно мляко и изпечени. По описание прилича на него.

24

roslio

преди 1 година

Нищо такова - в Добруджа се нарича милина и се яде с динен мед , който бабите го наричат динен маджун.

23

Матадор

преди 1 година

Плачинта добруджана има малко общо с нашата баница. Българската баница е със сирене и е много по-вкусна.

22

Анонимен

преди 1 година

до 25 Има клипове в youtube гледал съм точно техен историк говорише тия неща. Има и румънци с профили в youtube са изпокачили клипове за "Walachian Empire" и за наши царе, които твърдят че са техни. Нямам нищо против тях, даже са ми забавни и ми е интересно да ги гледам тия клипове. Някои да желае твоята история и твоите царе говори добре за теб.

21

Анонимен

преди 1 година

Докато нашите политици от 30 години се карат в НС,напоследък дали да дадем оръжие на Украйна,то всичко в БГ вече е окрадено! Ние сме най-бедни,но иначе сме ларж! Сиренето е в света "гръцко", киселото мляко се прави с българска бактерия,но на запад се води "гръцко" . Баницата абсолютно всички балкански страни си я рекламират като тяхна,съвсем национална и уникална. Никаква защита от държавата няма ,няма в БГ защитени продукти. Може да се сетят да направят шкембе чорбата ,за нея не се е чуло

20

Анонимен

преди 1 година

Северно добруджанска най- много може да се нарече.

19

Анонимен

преди 1 година

Голямо боричкане между кокошките коя в по- важна и със запазено място в кокошарника. А същественото е, че младите забягват, територията се изпразва откъм бели хора, унищожава се държавността. Леяът ше е история скоро, земята я изкупиха турски и китайски фирми... България скоро ще е само географска област и далечна европейска дълбока провинция. Пък вий се боричкайте чия била баницата - на този, имащ продукти да я изпече!

18

Анонимен

преди 1 година

До Тъжно Кво значи да са ти го отмъкнали? Откраднаха ти тавата с баницата от масата ли?

17

Анонимен

преди 1 година

Нямам нищо против Румъния, даже напротив харесвам Румъния, но те и за Асен и Петър твърдят, че са румънци и ги наричат Асан и Петрул. Техните историци твърдят, че Втората Българска държава(Империя) всъщност е Влахо-Българска империя. Нормално е всеки да подръпва чергата към себе си. : ) Та така и с други работи, като баници, сирена итн.

16

Анонимен

преди 1 година

До рома-русофил В тинята те дърпа русия. Кажи ми една държава васал на русия да не е в тинята. Куба 2$ зсплата. Венецуела. Северна Корея. Замисли се. На тях ли оскаш да приличаш?

15

Анонимен

преди 1 година

До русия Ти си русофил-зомби. Никога не си бил в русия. Не искаш да бъдеш в русия. Не познаваш ни един руснак. Децата ти са в Америка и плюят на русия. Но ти си русофил. Дай някакво рационално обяснение. Какво добро очакваш от русия? От там идва само бедност и мизерия.

14

Бюрократщуина

преди 1 година

Две години спорове и чиновнически заплати вървят за такава глупост. И то само баницата да беше. Вече мяма да ме изненада ако се създаде министерство или поне агенция на баниците. На бюджетна издръжка от данъкоплатеца естествено.

13

Анонимен

преди 1 година

До Вълчо Мани ги бебетата на запад. Кажи ти какво знаеш.

12

Вълчо

преди 1 година

Бебетата на запад знаят само това което е решено, че трябва да знаят и така до 90 годишна възраст ! Друг е въпроса, че някой решава вместо тях какво трябва да знаят .!.

11

Анонимен

преди 1 година

Е като са различни рецепти да ги бяха патентовали като "румънска добруджанска баница" и "българска добруджанска баница". За кво се карат!?

10

Анонимен

преди 1 година

ром ънците пак крадат историята и традициите ни

9

Гошо...Тъпото

преди 1 година

Ние ще...патентоваме Мамалига по добруджански. Аз лично съм ял,много е вкусна. Ако някой пита за рецептата мога да я кажа,не е...тайна.

8

Веселинъ 7112136860

преди 1 година

Предлагам нещо чистосърдечно.Нека потмоци на избивани и прокуждани от ромънците Българи направят една рекордно голяма Българска Добруджанска Баница и поканят прегладнелите ни възрастни хора на надяждане пред ромънското посолство.А на тия в посолството им оставете заоеченото от дъното на тавата и с ножа изпишете "дъното е ромъния'

7

А.Колев, пасе кози

преди 1 година

Важното е дали въпросното нещо ми харесва, пък ако ще да е не от Добруджа, ами от ромската махала, и дали е с патент, или го ям като пиратски компактдиск едно време.