28

Анонимен

преди 1 година

Тоя яко послъгва,търговците слагат между 20 и 30 процента надценка,въпросът е друг,кое обуславя цена на производител от 16-17 лева,при положение че себестойността на кашкавала е не повече от 9-10 лева и това е при положение че не си затворил кръга и изкупваш чуждо мляко а не ползваш свое,което автоматично означава че производителя слага между 60-70 процента печалба а ако е производител и на мляко то печалбата вече гони 100 процента!

27

ИСТИНСКИ КОМУНИСТ

преди 1 година

В Северна Корея например ако си купиш кашкавал, ти дават и пари към него.

26

ИСТИНСКИ КОМУНИСТ

преди 1 година

И още нещо ! Премахнем ли частника като посредник който взема милионите, ще има повече и за заплати на работниците, десеторно повече. И трето ! Ще ядете отново качествени храни не отрови от които печели пак частника. Да той ви трови за да му излиза по евтино производството. Разликата отива неговия джоб пак

25

ZIEZI

преди 1 година

Не знам защо обвързвате цената на млякото с тази на млечните продукти?! В тях има съвсем малко мляко , и много други работи- сухо мляко, вода, много сол, пълнители, мас и много други, които не може да си представим. Защо си мислите, че сиренето в магазина, е такова, както го е правила баба ви?!

24

атанасов

преди 1 година

Въпроса е ще има ли желаещи да работят в мадрата където кашкавала е 1.60 - аз мисля не?

23

Анонимен

преди 1 година

Най евтино и качествено ще ни излезе ако си купиваме директно от Мандрата, или на 20 чиляка по 1 крава

22

Анонимен

преди 1 година

Увеличение на животновъдните ферми на преживните и свинефермите за да има евтини суровини. Не може с малко млекодайни да има ниски цени на суровини и продукти. Птицефермите същата работа. За това цените са високи. Е веригите ли са виновни, те определят цените, но..! Евтини фуражи да се осигурят и произвеждат, пасища много. Така е и с плодовете и зеленчуците. А може и за тук и за износ да има.

21

Банани и

преди 1 година

демокраДция,баце! Иии как беше... ааа,"кой не скача е червен", "Времето е наше" ,хахаха! Яжте червеи,евроатлантичета,да ви е сладко, каза Урсулю Фродолайнен!

20

Анонимен

преди 1 година

Сещам се за една фирма която продава близо до 50 лева, незнам кой им купува и как не са фалирали при положение че синьото сирене е около 30 лева.

19

Анонимен

преди 1 година

КОИ СА ЕЛЕМЕНТИТЕ ПО "ВЕРИГАТА МЕЖДУ ПРЕРАБОТВАТЕЛИТЕ И ТЪРГОВЦИТЕ" ?!!...

18

Анонимен

преди 1 година

Сиренето излиза 10лв от мандрата в Кауфланд е 25лв кг.млякото 0.90лв от фермата в Кауфланд 3.60лв и кашкавал 16лв мандрата в Кауфланд 30лв това са промоции в Австрийския Кауфланд и Била, теглете кредит от Австрийския Райфаизен банк и си купите, пратете си и телефона на А1,и си пратете тока на ЕВН все Австрийски събирачи на българските мангизи

17

Асан

преди 1 година

Обират мандри червените кхмери :)))

16

Анонимен

преди 1 година

Това, което излиза от мандрата на 16 лв толкова е и кашкавал...

15

Анонимен

преди 1 година

Проблема е в Австрийската мафиотска верига хипер маркети Била и Кауфланд, а бе въобще всички пари ги давате на Австрия, това А1,Райфаизен банка, ЕВН ерепето, И магазините това са червените куфари на ДС бкп_бсп

14

Анонимен

преди 1 година

Български производители на кашкавал, който се продава във веригите, имат договор с тях и нямат право да продават на по-ниска цена. Така че иска не иска, той е задължен да продава на високата цена, нищо че може на доста по-ниска.

13

До 3

преди 1 година

Не го пускат на 20 лева, защото знаят че ел.системата в магазина им не е добра и като нищо някоя вечер може да възникне пожар от късо съединение.....Засади 5 корена домати и наеми сергия на пазара да ги продаваш. Ще се изненадаш да установиш че няма да участваш изобщо в определянето на цената на това което ти си произвел...

12

Майна

преди 1 година

Не го купувайте бе ,кашкавал не съм купувал с години ....може да се храните и със по здравословни и евтини храни

11

Анонимен

преди 1 година

Кашкавала стана като бананите през комунизма ,каква ирония на съдбата

10

Анонимен

преди 1 година

Нали искахте демокрация бе комунистите му били взели кравичката и нивичката ..няма да мъндзосвате

9

Купувач

преди 1 година

Мили хора, моля дайте ми адреса на този млекопроизводител, който продава кашкавала по 16 лв/кг. ! Дайте ми адреса му и аз лично ще ходя до него , за да си купувам кашкавал! Няма да ходя до магазина! Така мога да ходя , до адрес , и за всички други стоки! Махнете ги тези магазине,бе !