47

Анонимка

преди 15 години

Жорка, ти чел ли си правилника. Да има пешеходци, които не пресичат не определените за целта места, но ако пешеходната пътека от статията е тип зебра-кой в случая е с предимство, още повече, че жената е била с дете. При това положение каво трябва да направи водача на МПС-то?

46

132г. стаж

преди 15 години

Абе този къде гледа. ТОВА СИ Е ЧИСТО ПРОБА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.Сега вземете му книжката и му е я върнете наесен в сряда.Затвор и конфискация на возилото . Само с такива драконовски мерки ще се оправим. Ние не сме дорасли за демокрация, както е в белите страни.

45

преди 15 години

Kakvo moje da se ochakva, vse pak e Bulgaria tam na peshehodnata s predimstvo sa shofiorite, skoro nqma da se orpavim!

44

преди 15 години

Някой от вас да е спирал скоро на пешеходна пътека? В Румъния да си сложиш крачето на улицата и всички път ти правят, а тук ме псуват като минавам на зелен светофар, че видиш ли не можели да завият.

43

Venera

преди 15 години

Аз съм от тези, които бяха млади по време на т.н. социализъм. Не че съжалявам за това време, но тогава шофьорска книжка се вземаше след 3 месеца курс. Полицаите не плачеха за по-големи заплати и си вършеха работата. След 1989 год., когато за пръв път излязох зад граница /това беше Холандия/ и видях малки деца с велосипеди да си се разхождат без родители в първия момент се учудих. След много малко време ми стана ясно, че там пешеходеца и колоездача са с ПРЕДИМСТВО! Няма полицаи, но си карат нормално хората, защото има камери и там прошка няма. А тук полицаи с коли и без коли, но просто си чакат аванса и заплатата и не вършат нищо. И 2000 лв. заплата да им дадат те няма да си размърдат .Пресен случай в неделя по централната улица в Силистра - колата си караше нормално /има и такива шофьори/. Появиха се младежи с няколко мотора - спирачки свирят, след малко псувни, ръце се размахват на 290 м. от офиса на общинската полиция. Панаир и няма нито един полицай.И не само това инциденти от всякакъв характер. Но ако трябва да набият някого не се колебаят.

42

преди 15 години

Браво!Чудесно!По-често да се случва!

41

Димитър

преди 15 години

Хора, не разбрахте ли , че това положение с катастрофите в България скоро няма да се оправи, и още по-лошо ще става, извинете ме за черногледството, но това си е самата истина. Повече няма какво да се добави по тази болна тема. Навсякъде по света има катастрофи, но това у нас минава всякакви разумни граници. Просто българите сме такива палячовци, че няма повече накъде. Деца да не блъскат поне, за останалите - ПАЗЕТЕ СЕ !!!

40

Ghost Dog

преди 15 години

На пешеходна пътека, никога няма виновен пешеходец!!!!!!!!!

39

joro

преди 15 години

и пешеходците са виновни в пове4ето слу4аи

38

Марто

преди 15 години

Такова безумие,каквото има в Бг го няма никъде по света,разни шматки, учили недоучили се качват на мощни автомобили и се мислят за велики, кой има книжка,кой с връзки я е взел, кой си я е купил без да му стъпва крака на курс,но и те карат и най вече карат по осовата линия,в насрещното движение,а да не говорим че пешеходеца въобще няма предимство,наближат ли пешеходната пътека, карат и се правят на слепи,все едно че няма хора на нея.Това са ***,висша степен.Миналия месец се върнах от Щатите,ами....може да са всякаквихората,но там се спазват законите,шофьорите само като видят,че пешеходец наближава пешеходната пътека и намалят скороста за да дадат предимство на минувачите.Нашата простия и мания за величие никъде я няма, като прибавим и чувсвото за безнаказност и се стига до описания в статията трагичен инцидент.Трябва желязна дисциплина и спазване на законите в най строгия им вид, докато тези две неща ги няма всеки ден ще ни поднасят подобни новини.

37

LESTAT

преди 15 години

Миналата седмица изритах и вдлъбнах вратата на един шофъор който ми отне предимството ... пазете се защото ще започна да хвърлям камъни а после и да чупя стъклата на комплексарите който само в колата са мъже

36

преди 15 години

Моля днес.бг да проследят състоянието на пострадалите и дали и как ще бъде осъден виновния. Какво стана с детето което беше в кома след удавяне в басейн? Днес Бг не е писал мищо повече, въпреки че статията се прочете от няколкостотин човека и. Дано да е оцеляло ,милото.

35

преди 15 години

eto tova e, jiv da ne bqh.. blysnata jena na PE6EHODNA PYTEKA... i kvo sledva sega, globa li , ni6to li , poo6trenie za 6ofiora li ...??

34

prosti ora

преди 15 години

Всички на психотест, какъвто има за кандидатстване за МВР!!!!!!! На психото да се късат, защото голямата часат са сакатаи в психиката!!! Това е решетието!! Няма да има и задръствания вече!!!

33

Олег Драгунов

преди 15 години

Когато караш трябва да имаш поне две неща в предвид:1. С единия крак си в гроба, а с другия в затвора;2. Теб те пазят стотици килограми(зависи от ППС-то), а пешеходеца нищо.Жената и детето са прегазени на пешеходна пътека, а в моя град Шумен пък печеходните пътеки ги няма. Сами си правете изводите!!!

32

alex

преди 15 години

Мисля, че вече трябва да минават някакъв тест за интелигентност преди да им дават книжки, защото то си е и колкото и да му обясняваш си прави своето и това е!!

31

Bau

преди 15 години

Тези които казват че на пешеходка патека колите минават с предимство ,нетрябва да им се дава книжка до живот или ако имат да им бъдат отнети.Ви за толкова ли велики се мислите като имате коли пешеходеца винаги е бил с предимство независимо дали е на пешеходна пътека или не .На пешеходна патека шофиора е длъжен да спре зада преминат хората ,вече след това ако мине върху тях това си е чисто убииство.В цивилизованите страни шофиорите още докат видят че някои пешеходец е стъпал на пътното платно кадето е пешеходната пътека веднага спира и непреминава докат пешеходеца непресече и нестъпи на отсрешния тротоар.

30

преди 15 години

колата не е виновна,виновно е малоумното задкормилно устроиство..сигурен съм обаче че половината тук са водачи които 100% са правили нарушения от сорта на отнемане на предимство на пешеходец..и тези които са най-отворени 100% са най-виновни,защото да удариш пешеходец е най-големия страх на всеки водач.Не го пожелавам на никой,момчето е виновно,но я си помислете няма ли тук някой чиийто син или дъщеря е на 18 години и му давате колата от време на време.Не се правете много на отворени тук,ами на внимавайте на пътя за да не ви плюят вас другия път.

29

преди 15 години

Само ти ли не разбра иронията на 4 или има и други като теб?

28

преди 15 години

Ei 7 ne si prav da kazvash "samo selqnin ot Bulgariq moje da go kaje tova" Selqnite sa dobri hora,no vij "selqk" ili "***" tva si e drugo...A do 4........ti si takuv neshtasnik........na takiva kato teb im se vrushta troino...nqkoga nekkuv tapanar kato teb she smetne,che mu e pod dostoinstvoto da dade predimstvo na tvoito dete peshehodec,pri tova na peshehodna ....ili na teb.....no ti si neshtasnik,Gospod i dete nema da ti dade da imash,zashtoto to she e obrecheno na vechna muka i neshtastie s takuv bashta kato tebe..***