66

Анонимен

преди 1 година

Панелка макс 9,другото е ЕПК.

65

Анонимен

преди 1 година

В моя квартал във Варна скоро ще е така без земетресение, съвсем явно сградите са в окаяно състояние! Никакви мерки, просто се чака да стане!

64

до 67

преди 1 година

Не са по-калпави. Обитателите им, обаче, със сигурност са много по-калпави, защото панелката си е жилище за бачкатори от онова време (няма кореняк софиянец с адекватна професия да живее там). Съответно манталитетът на бачкера е кръло зеро и той не поддържа панелката. Кърти навсякъде, остъклява, не поддържа връзките между панелите. Така че- панелките падат първи. Не всички, разбира се.

63

до 65

преди 1 година

Нали това е написал човекът- 5.8 беше в София. Даже се е объркал и е написал 5.6 (по някои данни беше наистина 5.6), но по приетите- 5.8. Какви 4.5 те гонят не знам. Явно си или пиян или ненормален. С 1 клик в интернет се проверява. А земетресение 5.8 е над 10 пъти по-силно от 4.5.

62

Анонимен

преди 1 година

Бе 60 годишни сгради издържаха оня ден 7, 8 в Турция нашите панелни блокове защо да не издържат толкова дето са на по 35 - 40 години някои? По-калпави ли са от тия на турчулягите?

61

Анонимен

преди 1 година

ЕПК казват че можело да издържи 8-мa степен. Съмнява ме и то 40 годишни сгради от 85-та някъде

60

Анонимен

преди 1 година

до 64 Говорим колко е било в София, не в Турция.

59

до 59

преди 1 година

Земетресението беше 5.6. Иначе казано има-няма 10 пъти по-силно от 4.5.

58

Анонимен

преди 1 година

ЕПКто няма мърдане. Възможно май-здравото строителство.

57

Анонимен

преди 1 година

до 60 Я кажи на тоя по-долу тогава дето казва че имало ЕПК сгради 1974-та строени както твърди той, кога започнаха да се строят сградите над 8 етажа, тоест ЕПК??? 1974-та твърди той. А ти?

56

до 36

преди 1 година

Нека ви просветля. Панелните блокове са до 8 етажа. Над 8 е ЕПК. И двете крайно евтини с нула комфорт на живот (нула шумоизолация, нула топлоизолация). Дали са здрави? Определено, ако не се пипа по конструкцията им и се поддържат. И не се смейте насам, натам- не вдъхва интелект, а само пращите от злоба и ниски доходи, както вече са ви казали.

55

Анонимен

преди 1 година

Мале, мале баньовците се събрали в коментарите да пеят по архитектурни теми. Някой нормален им казал, че панелката е до 8 етажа (немска технология, повече от вярно- до 8 етажа е) и тия полудели. Всичко над тези 8 е ЕПК. Подобна технология, но не е панелка. Иначе като строителен конструктор заявявам- ако една панелка е поддържана, няма да падне и от 8.2. У нас такива са 1 на 1000. Повечето ще паднат при 6 и нещо, защото са с изгнили връзки между панелите заради немарливи обитатели. Толкоз.

54

Анонимен

преди 1 година

до 57 какво да помня 2012? 4,5 кво земетресение беше? Нищо. Разлюля малко и толкова. Ти да не напълни гащите от това разклащане?

53

до 55

преди 1 година

В България има ЕПК завършени през 74...масово през 80те, но от някъде се започва. Явно имаш интернет, действай

52

преди 1 година

Помите ли 2010-2012. Първо Турция, стотици загинаха. Скоро след това мина през БГ. В София друсна 4.5 в полунощ. Цяла нощ седяхме в колите. По късно удари Италия, имаше стари сгради рухнали, 15 загинали. Предава се по разлома на плочата. Чакайте го в БГ, а после Италия. Скоро Рихтерчо ще ви оправи проблема с презастрояването. Аз сега вече съм далеч от земетресения, защото живея в Сидни Ав$тралияя, зимам 5 цифри долари месечно. А вие къде сте още? На заплатка? Не сте мръднали?

51

Анонимен

преди 1 година

до 54 През 70-те години нашите отиват на стаж в Германия, чедо. Лиценза го придобиват за ЕПК след 80-та година. Понял, чедо?

50

Анонимен

преди 1 година

до 54 "Закупуването на лицензи от NOE и внедряването им в ЗЕК Пловдив довежда до масово прилагане на едроплощни кофражи в строителството в България през 80-те години." Предполагам и на теб не ти е лесно в този живот, чедо!

49

до 51

преди 1 година

Техноекспортстрой взема технологията през 70 година от Германия..Първите са в София и в Стара Загора. После Бургас и т.н.Ти пак може да виждаш панели, само че не носят сградата, тях ги носят.....Предполагам не ти е лесно в този живот, Колкото можах помогнах ти

48

преди 1 година

Да тук в Сидни е 2 и аз съм си легнал да заспивам, Саше. Да не си на ТЕЛК? Името ми е публично, бил съм в екипа разработил ISO стандарт, одобрен с номер, помага на други програмисти имплементиращи обмен на данни с 3Д обекти и т.н. Имам софтуерна компания, а също така AGSVA клиранси за достъп до секретни данни на австралйския говермент. Аз съм скромен и хармоничен. Просто казвам факти които не се харесват. Също както Сарафа в песента София ДеЖанейро, виж клипа и песента хахахаааа

47

Анонимен

преди 1 година

Вайй колко спасени от инфлацията пари има на снимката...