35

Колоездач

преди 15 години

Обичам да карам колело. Много. НО... ми е ясно, че в момента и Господ не може да направи велоалей в София. Просто е невъзможно. За това трябват много пари и подходящ манталитет. Нито едното, нито другото го има в милата ни България. Не защитавам ББ Супермена, той е въздух под налягане. Просто това е истината. На България засега са и достатъчни чалгата, Азис, Славчо и 15-20-годишните голфчета (по възможност пернишки :).

34

koleto

преди 15 години

e nali si izbrahte kmet. ako ste nedovolni toi e vinovniq. mnogo e slojno da se napravi edin plan za infra struktura i da pochne da se ispylnqva. kolko godini minaha i kolko pari vi otkradna veche... sega da vnimavame kato hodim da glasuvame proletta

33

VIK_57

преди 15 години

не може това да стане при нас,защото ние не се уважаваме.всички сме номер едно,а всъщност нямаме покритие.жалко за хората,които обичат да карат велосипед

32

бивш велосипедист

преди 15 години

То няма място за пешеходците,те велоалей.Хората са го постигнали с изграждане на инфракструктора.Нашата работа "видяла жабата ,че подковавт вола и тя си дигнала ....."Само се шуми. Уж нещо се прави. Същото е в Бургас . Кмета вместо да решава въпроса с трафика поставя предупредителни табели вдигане с паяк.Зер закупиха такива и те трябва да се избият.С какво е по-хубав от предния. Ами с нищо.ПП. и той е от герберите. Само пушилка симулация ,че се работи.

31

преди 15 години

На въпросЪт кога ще има вело алеи в София! ОтговорЪт е: НИКОГА! На село селяните карат каруци, а София си е цяло едно село пълно с прости селяни! Някои термини КАРУЦА - лъскаво превозно средство изчукано от бяло тенеке задвижвано от дизел или бензинов двигател управлявано от *** наречен за по-кратко каруцар.Повечето каруцари са *** с неясен произходи и култура. Да се счита че не плащат данъци и пътни такси защо са катунари и не се задържат за дълго време на едно място. Основа религия на катунарските каруцари: злоба, завист и любоФ към ближния. При направеното проучване между катунарските каруцари ясно се откроява нецензурния първобитен двусричен език. Прокрадва се особена прослойка между катунарските каруцари, ползващи жълти каруци: те са особено нагли и вредни. Терминът с които са наречени е "бакшиш". Според общото мнение трябва да бъда забранени със закон и да бъдат отсрелвани периодично поради голямата им популация.

30

преди 15 години

Не знам за какви простотии пак говорите... пак се правите на умни и нищо по темата не казвате... истината е обаче че един велосипедист по улиците на София поглъща 6 пъти повече вредни газове от колкото пешеходците... виждал съм хора да карат по улиците с маски... аз лично не бих тръгнал по улиците на София с колело, въпреки че карам по 6 часа седмично в гората...

29

калин

преди 15 години

ее браво,един от малкото исстински софета си :)не можел да ползва не искаш да ползваш своето а държиш на общественото!говориш така сякаш всеки ти е длъжен за нещо?това те прави комунист да си го знаеш:)

28

asdas

преди 15 години

Да живея в кооперация,а земята я притежавам,защото през 1941г. къщата,която е притежавал дядо ми са я бутнали и са построили въпросната кооперация.Не знам какви комунисти забъркахте...И най лошото е че притежавам гараж,но не мога да го ползвам от нахалници и си пазя входа паркирам пред гаража си.А кво викаш няма проблем с паркирането в кварталите -хахаха.Ами незаконните постройки,които са някакво подобие на гараж и боднати пред блоковете не е проблем викаш.

27

калин

преди 15 години

Въпростният 21 живее в соц кооперацийка вероятно,притежавал:)едва ли най вероятно са настанили дядо му или баща му ,като виден деец на комунизма,тоя ако притежаваше идеални части от нещо едва ли ще се изказва така,да бе що не си направиш гараж в дворчето си паркирай или съседите ще се отрекат от теб:)минл през софия...това е т.нар истински софиянец!

26

преди 15 години

до 21: Може и да си роден в София (също както и мен, между другото), но се дъжиши селски. Щом притежаваш земята, направи си гараж или си паркирай колата в дворчето. Там никой няма да ти поиска пари. Улицата и тротоара (както вече ти казах) не са твои и там ще плащаш, колкото и да се пениш. Що не плащат в "Люлин" и "Младост" - щото там прблем с паркирането няма. Като проима и те ще плащат. И айде стига рева по тоя детски начин, истинските Софиянци не си паркират колите в детския пясъчник за да спестят два лева за паркинг. Ако са ти много 70 лева за паркинг на колата, представям си каква бракма караш и как вечер чоплиш семки пред телевизора и не смееш да излезнеш от вкъщи, щото за една бира и една салата даваш по 10 лева.

25

ne vi interesuva

преди 15 години

pisna mi ot vas qlovi sofianci - jalki neshtastnici !!! jiveite si v mizeriqta !

24

преди 15 години

Страхотна статия!Най-после някой адекватно да пише за проблема!и най-после с удоволствие да изчета повечето коментари и да съм горда, че на все повече млади хора им пука за природата и са в час какво се случва в белите страни.Браво!!!!

23

Зоро

преди 15 години

Ето какво се случи с велоалеята във Варна:http://absurdi.com/view/288.htmlht tp://absurdi.com/view/1227.htmlСъщото ще се случи и във всеки друг град. Тъжно но факт!

22

калин

преди 15 години

абсолютна глупост е да се каже,че няма парко места!то има,но забележете колко есичкото е служебен абонамент...и за служебно ползване!каде го има това,как да има места!специално за варна в идеалният център на местото на два паркинга в момента са издигнати,някакви си сгради!в Столицата положението отдавна е бедствено!ти може ли трупаш всичко в централните части ..какво е това! устройство престъпно от кадето и да го погледнеш!архитертурни паметници са оставени на произвол...рушат се хора гинат!вземат се от определени лица ,бутат се и на тяхно място кичозна сграда без парко места ...подземни надземни!а на живещите в централните части на столицата трябва да им се напомни те по ,какви начини са придобили имоти и за чия сметка?от кога са собственици...и по какви нормативни уредби са придобили право!в болшинството живещите в централните части на столицата са с партийно комунистическо потекло ..и с род около Видин или Монтана..Пернишко все готини хора :)ами хора отиде от входа от компанията и се жалвайте ,с организация с протести пред общината искайте си нормалния живот обвинете ги!

21

асдасадс

преди 15 години

А бе много отворени многознайковци има тука бре...Живея точно в центъра,защото не съм от село!А само да кажа на "просветените",че точно хората от центъра притежават земята върху която са построени жилищата им,а не са като панелките,където земята е общинска.И само да допълня щом аз ще плащам,за да паркирам на улицата иска и Младост,Люлин,Надежда и т.н да си плащат като паркират пред блоковете.

20

djasta prasta

преди 15 години

абсолютно си прав човек.

19

преди 15 години

До 12: Заемаш място - плащаш. Какво чудно има. Тротоара и улицата не са твои, нищо че са "пред вас". Да си си построил/купил гараж, там никой няма да ти иска нищо.

18

преди 15 години

Имам кола, но живея в Амстердам и я ползвам само за извън града! 12. В повечето добре уредени западни градове идеалният център се състои само от пешеходни зони и тези които имат право да влизат в останалите улици са само местно живеещите и зареждащите магазините мпс!За твоя информация в Токио например за да може да си купиш кола първо трябва да докажеш, че имаш гараж! За живеещите в центъра би трябвало да се въведе същото правило и ще видите как за няколко години ще изникнат десетки подземни и надземни гаражи!!!!

17

До №7

преди 15 години

Ква велоалея има във Варна бе!!! Ти чуваш ли се! Това е паркинг за гъзарите със скъпите каручки. Че и евтини има вече. Аман от простотии вече.

16

преди 15 години

Щом си живееш в центъра ще си плащаш като поп не само да дерете хората за наеми с които могат да си купят за 5 години помещението. Така че не 70 а 7000 лева за такива като теб! Щом искаш център плащаш като поп иначи си оди на село.