122

666

преди 1 година

Ами започвайте масови глоби и то в хиляди, какво чакате????? Да цъфнат налъмите ли?

121

Анонимен

преди 1 година

На ГЕРБ не им е скъпо. Вадят някоя пачка от многото в многобройните си чекмеджета и плащат.

120

има буфер

преди 1 година

Не е толкова скъпо. Моловете преливат от хора, човек ще си каже, че нещо безплатно раздават. Количките на касата в хранителните хипермаркети са си пълни, както бяха и преди инфлацията.

119

истината 23

преди 1 година

Като ви е скъпо ...не пазарувайте. На политиците и депутатите им е добре.Не им пука от високите цени. А на Радев направо му капе мед от сърцето.Заведе дъщеря си на концерт във Виена на държ. издръжка .

118

Анонимен

преди 1 година

Купувайте по възможност директно от производител, по-възможност дребен производител. Знам доста е трудно в наше време въобще да напреиш производител, който сам продава стоката си без посредници на дребно, но не е невъзможно.

117

Анонимен

преди 1 година

Използват се 2 неща. Големите вериги хипермаркети дефакто са почти монопол и могат сами да определят цените. Дефакто локациите им са на най-удобните места за хората. Другото е търговския навик. Пазарувам си от този магазин, щото от тук си пазарувам. Реално цените на борсата могат и да падат, но ако няколкото хранителни вериги решат че сте свкнали с вдигнатите цени, защо им е да ги свалят, когато вие и без това им ги плащате?

116

Анонимен

преди 1 година

Няма никакви основания за търговеца да намалява цените, а има да ги увеличава. Примерно някаква стока по себестойност е 10 лева. За нормално се приема 10% надценка, за да има и за търговеца , т.е. цена от 11 лева. За да има печалба на тази цена трябва да продава по 3000 бройки на месец, но заради ниските доходи купуват 400 бройки. Затова търговеца вдига цената на примерно 20 лева иначе спира да продава тази стока.

115

Анонимен

преди 1 година

беее беее, за робите може и 1000% увеличение. беее беее

114

Hoqsan

преди 1 година

До До ValioАаа.. да бяха 20% добре, но още преди години ми направи впечатление, как "удобните" квартални магазинчета дерат с минимум 20% отгоре. Реално влизаш, оставяш 30лв и я има храна за обяд и вечеря - я не. На днешен етап тези 30лв да станали 50-60 и пак - торбичката празна.

113

Ко ривети

преди 1 година

Некой плаща за потеплението и зелените сделки.

112

Чичо Гошо

преди 1 година

Повтаряйте след мен: СПЕ-КУ-ЛА!Докато има ***, които плащат по 1600 евро за кв.м в Манастирски Ливади, ще има и спекуланти. Същото се отнася и за останалите продукти. Щом има хора, които си накупиха олио за пет години напред, ще има и спекуланти...

111

Г

преди 1 година

В Била са полудели. Кварталния магазин Маймаркет е чувствително по евтино от Билите във Варна. В Кауфланд също е по скъпо вече. Чуждите вериги, големи търговци дерат здраво народа в БГ за сметка на Германия и Австрия

110

Анонимен

преди 1 година

Докато доходите са ниски, цените в магазините ще са високи, за да гарантират печалбата на търговците от единични продажби. За да намалеят цените търговците трябва да печелят от голям оборот, което може да стане при нормални доходи.

109

Ти

преди 1 година

В големите вериги е по-скъпо от малките квартални магазинчета.

108

Анонимен

преди 1 година

Ама много ви моля,тая Аномалия си има име и то се нарича-Кожодерство!

107

До Valio

преди 1 година

Valio, лъжат те. Проблемът в България не са търговските вериги. Спомни си какво беше през 90-те, когато още ги нямаше търговските вериги на нашия пазар. Ще ти дам тема за размисъл. В момента в Германия литър скъпо био-мляко без никакво намаление, т.е. извън промоция е, струва 1.45 евро. Как така германските производител и търговец плаща германски заплати, наеми, данъци и каквото можеш да се сетиш и въпреки това млякото му е по-евтино от нашето? Защо при българските му колеги не се получава?

106

До 122

преди 1 година

Така е, във Франция и Германия това са вериги насочени за бедни хора, тука са по развити защото почти всички са такива!

105

Дребен търговец съм

преди 1 година

и пазарувам от квартални магазинчета там, където имат добро отношение като към клиент. Останалите няма да получат и стотинка от мен, а най-много някоя проверка...

104

До Valio

преди 1 година

Хубаво съгласен съм че при големите вериги има някакъв картел и печалбата излиза извън България,ами какво правим с нашите квартални магазини и вериги като там цените са средно с 20 процента по високи?

103

До 117

преди 1 година

Бе те дават някакви намаления там, то на надути цени де! Дали ги харесваш е твоя преценка в Лидл да не е по добре?