57

Анонимен

преди 1 година

Пред Народното Събрание има една Статуя на РУСКИЯ цар Освободител! Пише С благодарност от Българският тарод!

56

О Шипка

преди 1 година

Тогава Столетов, руски генерал,ревна гороломно: "Млади опълченци,венчайте България с лаврови венци!на вашата сила царят поверипрохода, войната и себе дори!"Ако не е ясно става въпрос за РУСКИЯ цар Алексадър II..дето има паметник пред Народното събрание!

55

До Бравоооо

преди 1 година

Извинявай, ти македонец ли си или българин? Много обичаш да прекрояваш историята затова..

54

Анонимен

преди 1 година

Плевен вече е свободен. А за епичната битка на руския генерал Тотлебен в Плевен срещу турците какво ли ще измисляг, като там е нямало немски и френски посланици?? Ха ха ха!

53

Анонимен

преди 1 година

Преди 145 години на 4 януари РУСКИТЕ ОСВОБОДИТЕЛНИ войски под предводителството на генерал-фелдмаршал Йосиф Владимирович Ромейко-Гурко победоносно навлизат в София

52

О Шипка

преди 1 година

Тогава Столетов, руски генерал,ревна гороломно: "Млади опълченци,венчайте България с лаврови венци!на вашата сила царят поверипрохода, войната и себе дори!"

51

Анонимен

преди 1 година

Единствено Англия подкрепя Османската империя. Не е искала Русия близо до проливите, стратегически правилно от нейна си гледна точка. Останалите Велики сили подкрепят войната, Австро-Унгария чопва цяла Босна ей така на майтап. А България така или инак е щяла да се пръкне като държава в следващите няколко десетилетия, подобно на мнозина други в бившите отомански владения. Можеше да има и по-щастлива съдба от текущата реалност.

50

Анонимен

преди 1 година

Заличават историята ни за са я пренапишат! Утре ще напишат че САЩ и Англия са ни освободили!!

49

Анонимен

преди 1 година

Сега целокупният Запад ни освободил! Англия например снабдявала Турция с оръжие и така ни помагали на нас Българите да ке освободим от Турция! Логическа грешка?? Неее..

48

Анонимен

преди 1 година

Ей вече пропагандата изкара, че натовските войски са ни освободили! Но от кого, европейските ценности не разрешават да напишем!

47

Анонимен

преди 1 година

Технически ни освобождава целокупния Запад на Берлинския конгрес. Русия *** малко крайгранични и територии, надява се че е придобила Задунайска губерния, но в общи линии остава с пръст в устата от цялата работа.

46

Анонимен

преди 1 година

Освобождение на София от кого? Пишете, не се срамувайте! От Руската армия!

45

Анонимен

преди 1 година

Освобождение на София от какво? Пишете, не се срамувайте! Освобождение от турско робство, което щеше да завърши с подпалване на София и избиване на българското население, което тогава е било най-многобройното в България.

44

До 66

преди 1 година

Жалко, че такива като тебе също са освободени, а не оставени да бъдат турски поданници!

43

Анонимен

преди 1 година

Освободиха ни украински войници, на служба при руския император. 145 години по-късно, украинските войници трепят руснаци из бившата руска империя. Те така.

42

Анонимен

преди 1 година

Сажете си го: Благодаря на Русия, че ни освободи!

41

Анонимен

преди 1 година

Хахаха освобождение като днешна Украйна освободители избиха хиляди невинниукраинци

40

Анонимен

преди 1 година

И тогава Запада ( Англия) са бутали оръжие на Султана, защото не може Русия да победи и да се наруши териториалната цялост на Турция! Да ви звучи познато?? М ръсните българи и гърци сепаратисти не можело да спичелят! Но Русия печели и тогава и сега!! Този път сме обаче на неправилната страна в историята!

39

до 46

преди 1 година

Вие антикомунистите от центъра на София забравяте че има и хора с непромит мозък от същият център на София. Препоръчвам вместо да гледате CNN да почетете малко история - как Гърция се освободи, кой й помогна, кога и какво е било Републиката на седемте острова. А относно НДК и Бузлуджа - гордей се с нещо, построено по преди 9ти, но да не дворец или палат за богаташите тогава.

38

Анонимен

преди 1 година

Лелее..никъде не е споменато кой ни е освободил ( Русия) и от кого ( Турция) !! Човек ако не знае историята, ще си помисли ме Камбоджа от Тайланд ни е освободила!! Докъде стигнахме..