Жалко. По-вкусно нещо от вурстчетата с горчица, които се продават по улиците на Берлин няма. А може би просто са им поомръзнали? Немците са царе на салами и наденици.
Всички ги ядът, на курортите ни след дискотека немците ги ядът чак ушите им плющат, никои не пита за вурст има ли?
Въобще не ми пука кво пишат тук и кво ядат. Не е задължително да вярвам. А ако ще и злато да ръбат, все ми е тая. Да се спасяват както могат.
В Австрия на млад австриец му предложиш шницел вместо кебап сигурно ще се гръммне. Вместо рьощи, фалафел.
Тия дюнери където ги продават в Европа не стават *** за зеле от тях Най хубавите дюнери съм ял в Турция.Дори българските са по хубави от германските
Ми, то "дюнер" идва от "дюнер кебап" - "тънък кебап", "печено на тънки парчета", щото го режат на флейчици и шайбички, а "шаварма ин брот" значи нещо като "мешавица в хляб". За турци и араби главно, и за отворени българчета. Възрастните германци естествено си папат вурстове.
Ти да видиш, аз пък си мислих че е турски и датира от Османската империя, поне така пише в Уикито, що не вземеш да редактираш статията там, нали 6ай raнйо е еталон за знание и компетентност.
Палячовщини на н е у к и т е Н Е Щ А С Т Н И Ц Е от dnes.bg! В Германия си ядат вурстове, а НЕ "къривурст", "вурст" на немски си е "колбас" или "салам", "наденичка", варена - "боквурст", печена или пържена - "братвурст", има и "метвурст" - полусух салам с кайма, все са от месо. Кърито е най-популярно във Великобртания, където е внесено от Индия, а увеличената консумация на дюнери, за сметка на вурстовете, е поради многото турци и араби там. Може някои азиатци да ядат "къривурст".
Удар за вурста в Германия, дюнерът е по-предпочитан