19

Анонимен

преди 1 година

Хахаха.. да.. алтернативата е руско гориво купено от американски/френски посредник (звучи ли ви познато)! За крааварските поодлоги - оборът ви вкарва почти цялото си Я гориво от русия от казахстан.

18

До Запознат

преди 1 година

Затова в процедурата беше включен Фратом, като опция за доставка. Това е Френска компания, която доставя същото Руско гориво, но го произвежда по лиценз във Франция. Същата има къде да извозва отработеното гориво, складира го в специални контейнери и го държи под вода. Пишеше, че контейнерите издържат 100 години. Кой казва, че като не идва от Русия, трябва да е от Америка. В допълненеи, само единия блок може да работи с американско гориво, другият не.

17

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 14 Колкото и да се мъчи ЕС никога няма да заприлича на СССР. Това твърдение могат да го направят само хора които не са живяли и 15 митути по времето на руското робствоэв България или пък хора които са били гаулайтери или тъмничари и надзиратели над българския народ по времето на руското робство.

16

Анонимен

преди 1 година

Дано до 2024 се разминем само с неработещ АЕЦ, а не с нов Чернобил.

15

Запознат

преди 1 година

Некадърници!!!! Продажници! Руснаците си прибират и ядрения отпадъц от нашата централа, защото ние нямаме хранилище за отработено ядрено гориво! Като купите от хамерикаците, къде ще държите ядрените отпадъци! Пак сме по-набожни от папата!

14

До ПроСоТо

преди 1 година

Не е "Демократично", в кръга на шегата :) Причината да се търси атернатива е, че в момента отношения на ЕС с Русия са замръзнали и абсолютно лимитирани, до санитарния минимум. В допълнение, ако Русия реши, че не иска да ни доставя гориво, оставаме в безизходица. Затова трябва да се намери алтернатива, докато все още имаме налично гориво, от вече доставените партиди, преди конфликта в Украйна. Същото е и с природния газ. Не знам какво има да се чудим и маем, защо. Просто такава е политиката сега

13

АК-47

преди 1 година

АЕЦ Козлодуй е с руски реактори ВВЕР-1000, и съответното ядрено гориво. Та защо трябва да се търси ДРУГО?? Тези в НС нормални ли са?? В Русия се праща и отработеното. Откъдето и да се вземе друго гориво, съответната страна няма да сключи договор за приема на отработеното. Ген.Янев нали е за изпращане на оръжия за Украйна, защото е само бизнес. Е, ами бизнес е и получаване на горивото от Русия! Ама нали не са джендърска държава и не приемат евроатлантическите гадости, та за това е всичко.

12

Добра новина

преди 1 година

Колкото по-малко сме зависими от русия толкова по-богати ставаме. Емперично проверено.

11

Анонимен

преди 1 година

До 6Да, точно както по времето на СССР се е отричало всичко западно. Най-лошото е, че ЕС много започва да прилича Съветския съюз.

10

Споко

преди 1 година

ЕС ще намери от некъде некакви нови алтернативни зелени енергии и минаваме на тесли и ривиани, а изнудвача от Кремъл ще фалира.

9

Анонимен

преди 1 година

Искат пак направят далавера и да сложат някоя партийна фирмичка да ни продава руско гориво купено от Франция,че на французите да им излезе без пари горивото дето го купуват от руснаците.

8

ето пример

преди 1 година

САЩ тихомълком са поискали големите банки да продължат да работят с руски фирми. - Служители на Министерството на финансите и Държавния департамент призоваха кредиторите да продължат да предлагат основни услуги като сетълмент в щатски долари, платежни преводи и търговско финансиране за руските компании, освободени от някои аспекти на санкциите - като "Газпром" или производителите на торове ПАО "Уралкалий" и ПАО "ФосАгро", твърдят източниците на на агенцията.

7

Анонимен

преди 1 година

Руското е политнекоректно и нема да гори добре. Ясно е кат бял ден.

6

стига бе

преди 1 година

При условие, че САЩ и Франция също купуват от Русия, не разбирам, ЗАЩО ние трябва да търсим алтернатива?

5

Анонимен

преди 1 година

Да купят съвецко?

4

до 3

преди 1 година

Е как какво, просто е...руско. Всичко руско се отрича, без значение дали става въпрос за спорт, изкуство, литература, енергийни ресурси или каквото и да е. Запада задължава всичко руско да бъде зачеркнато, без значение добро ли е, изгодно ли е и т.н. С една дума модерен фашизъм в най-чист вид!

3

Анонимен

преди 1 година

Предлагам евролайна! Или нещо друго евроатлантическо... Слава на Украйна!

2

ПроСоТо

преди 1 година

не разбрах какво му има на РУСКОТО ядрено гориво,че да го заменят с друго?

1

Анонимен

преди 1 година

Абе докато не гръмнете централата с разни експерименти няма да мирясате!!!