19

Въведете конкурсите!

преди 1 година

Заплатите на учителите са високи, и съответно-борбата за назначения-безмилостно жестока. Назначенията са НЕПРОЗРАЧНИ. Без конкурс. Правилно е-да има конкурси, и то под формата на изпит, а не ала-бала събеседване. В целия бюджетен сектор са въведени конкурси, под формата на изпити, но само за учителите не важи. Трябва да се сложи край на безконкурсието, и всяко назначение да е с конкурс. Днес назначението зависи от лични познанства, роднини, непрозрачност и тайна, намирисва на далавера!

18

Анонимен

преди 1 година

Като цяло българинът си е функционално неграмотен (не ми се правете на много успели, 99% от емигрантите са берачи на малини или таван шофьори). Обича си бумащината и хартиената бюлетина, кредитната карта за него е кредит, банки не използва- обича си бързите кредити с лихва 50% вместо 4% в банката. Сред учителите функционално неграмотните са около 80%. Има и едни 20% светъл лъч и, честно казано, процентът се покачва.

17

Въведете конкурсите!

преди 1 година

Най-порочната практика е, че учител е става с връзки , ходатайство и протекции. Конкурси-няма. Състезание на конкурсен изпит-няма. Назначенията са непрозрачни и тайни, на връзкарски принцип.Втория проблем е-липса на периодични атестационни изпити за учители-с цел проверка на нивото на знания. Учител трябва да доказва знанията си на анонимен изпит-на ученическите матури, и проверяващия да не знае дали проверява работата на ученик, или учител. Подготвения не се страхува от изпит

16

Анонимен

преди 1 година

`Основната пречка пред дигитализацията на всяка образователна система са учителите` - абсолютно съм съгласен с това заключение , В класа на едното дете , ако искам нещо да се отрази в платформата на школо трябва да пиша оплакване на директора , тя да дудне на учителя и тогава чак се случват нещата - дори за елементарни неща като учебната програма на децата . За другото дете винаги всичко е навременно отразено ,т.ч. зависи си много от мързела на учителите

15

Вече...

преди 1 година

...няма на книга бележници, дневници, материална книга и разпределения. И все пак останаха доста неща, които аз наричам "даскалски простотии", напр. учителските съвети, които са нескончаеми говорилни. Е, аз съм пенсия отдавна, но жена ми още предава дроби и квадратни уравнения и току ми каже, че утре ще закъснее, щото ще разглеждат някаква заповед на МОН. Но в сравнение със соца сега е песен, такъв тормоз от бумага и събрания, не е за приказка. Колкото до СОП децата, кажете да пази Господ.

14

Magister dixit

преди 1 година

Като чета коментарите,още повече се убеждавам колко добронамерени и толерантни хора са българските учители.Ако бяха като някои малки, но пък много кресливи маргинални групички,досега щяха да са блокирали цялата държава. Да,и да напомня на някои от коментиращите,че за тяхната арогантна полуграмотност са си отговорни те,а не учителите,които са си скъсали нервите с техните простащини.Докато България е заменена с Чалгария,а герои на деня са *** от разни ,,шоута",промяната ще е само към по-лошо

13

Анонимен

преди 1 година

До Родител не може така И сега, като има отчети и доклади, какво е постигнато? Всичко това може да бъде дигитализирано, включително успехът на учениците. Но защо да е просто, като може да е сложно - логиката на глупавия човек.

12

Анонимен

преди 1 година

С всяка изминала година образованието става от зле по-зле. Вина имат и всички министри, които променят учебният план и програма. Както и много неща, които по-долу в коментарите сте изброили. Да не забравяме и това, че сега, много трудно дете повтаря клас, колкото и да не знае. А за това, че учителите търпят всякакви унижения от нагли деца и родители да не говорим. Голяма драма вече стана, че учител зашлевил шамар на някой нагъл и невъзпитан младеж. Ми като не го възпитават у тях така става

11

Зеленски

преди 1 година

Важното е учителите в България да учат децата да са патриоти и да се борят за Украйна и да са евро-либерали.

10

Родител не може така

преди 1 година

Учителите трябва да се отчитат и да има прозрачност. Трябва и годишни прегледи да минават дали са годни учителите да практикуват професията. Не може без отчети и справки.

9

АМА това е СМИСЪЛА

преди 1 година

На всяко едно министерство основната работа е бумащина и документооборот.

8

Анонимен

преди 1 година

От образованието зависи всичко останало: икономика, здравеопазване, политика, дори и как и за кого се гласува. Когато, и ако изобщо, го проумеем, тогава ще мръднем напред.

7

до 6

преди 1 година

И след като го констатира, как да се оправи?

6

Анонимен

преди 1 година

Неграмотно племе с високо самочувствие - това са учителите. Заплатите им станаха големчки, а познанията им няма как да нарастнат , нямат капацитет за това. Шефовете на РУО са от същата пасмина, едва завършили университет....с 3 и нещо, като директора на известна болница.

5

Анонимен

преди 1 година

Трябва да има специализирани паралелки ( в училище) и групи ( в ДГ)за деца със СОП: аутисти, хиперактивни. Защото няма персонал, назначен, които да овладява поведението им. Всичко се случва за сметка на децата в норма!!!

4

Анонимен

преди 1 година

Най-порочното в българското училище сега са мъртвите души. Хиляди са по списък, в клас идват малцина, сумирайки посещаемостта в много училища, включително "елитни". Всички преминават, т.е. биват записани в по-горен клас,независимо дали изобщо са се мяркали в училище.

3

Анонимен

преди 1 година

Най-добрата практика за даскалята ,е това да лежат пред камерите релаксирайки и да чакат аванс и заплата. Болшинството са безхаберни шматароци,нямащи нищо общо с обучение и това да предадеш знанията си на незнаещите.

2

Анонимен

преди 1 година

Цялото българско образование е самоцелно, самодостатъчно и лишено от смисъл. На принципа: К'ото баба знае, туй си бае. А образованието е най-важният сектор и затова резултатите върху цялото общество са плачевни. Лошо обрзование - лошо общество.

1

Анонимен

преди 1 година

60% от времето нанучиъелите отива, за да пишат "рапорту", да попълват документу, да дават обяснения ...