16

става платен член на

преди 1 година

От 7-8 септември 1941 г. Никола Вапцаров става платен функционер на БКП с псевдонима "Лозан". Отначало му дават на ръка по 100-200 лв. на седмица, после по 2000-3000 лв. на месец. Сетне самият той се сдобива с една огромна за времето си сума от над 2 млн. лв. по пресмятанията на полицията (става дума за куфар с пари, наследен от Павел Шатев, който някогашният "солунски атентатор" доставя от съветската легация 5 000 долара, 200 000 драхми и 100 000 динара). "Лозан" и брат му Борис трябва да продадат "на черно" доларите (неофициалният курс долар-лев е 1:300). За справка: тютюноработник получав

15

Пирин е наш

преди 1 година

НЕ Е ПИРИН БЪЛГАРИЯ, ПИРИН МАКЕДОНИЯ Е, МАКЕДОНСКИ КЛУБ, МАКЕДОНЦИ НА МАКЕДОНСКА ТЕРИТОРИЯ

14

Анонимен

преди 1 година

ТРЯБВА ДА ИМА!!!!

13

до 11

преди 1 година

Да ти имам логиката! Значи според тебе щом моят пра-пра дядо е бил грък и аз съм грък? Ама не съм никакъв грък! Не мога да ги понасям. Пушкин е 1/8 черен - пра пра дядо му е от съвременен Камерун. Защо не чувам някой от тая държава да претендира за творчеството му? Или някой камерунец да казва - "вие смотани руснаци ни откраднахте историята" Пушкин е писал на някакъв си онго-бонго диалект ли?

12

Рамзан Кадиров

преди 1 година

Никола Вапцаров... Е, те точно име са избрали! Тоя комунистически хомосексуален клозетен "поет" и неуспял терорист е истинска еманация на "македонизъма"!

11

Анонимен

преди 1 година

най добре да го кръстят Георги Димитров , и не трябваше от мавзолея да го погбват а направо в македония да го изпратят Държава направена от Комитерна с език измислен от Коминтерна

10

хващат се за МЛК

преди 1 година

Македонският литературен кръжок в София възниква по решение на нелегалната БКП, в изпълнение на резолюцията на Коминтерна от 11 януари 1934 г., с която се насърчава борбата за "обединена независима македонска република на трудещите си", не само на "трудещите се македонски маси", но и на "борещите се под ръководството на компартията работническа класа и селячество в България, Югославия и Гърция". На 13 май 1934 г. току-що освободеният от Моабит Георги Димитров, вече в качеството си на ръководител на Коминтерна, изпраща поздравление до ЦК на Македонския народ в Америка, в което доскорошният "си

9

Анонимен

преди 1 година

може тука да ги преброите колко са членовете на омо илинден по минусите ,председателят с осигурена степеделия завършил скопския университет ....за пари правят какво ли не

8

доскопяните

преди 1 година

А Мая иКольо Вапцарови защо до сега не са подали жалба в прокуратурата срещу скопските агенти,че използуват името на поета за антибългарска и антидържавна пропаганда?Защо ДАНС и прокуратурата не са задържали омоилинденците дето са в основата на провокацията?Въпрос-какво вече би направила Гърция ако скопски провокатори се опитат в Солун да открият клубАл.Македонски?Скопслите скопяни ще бъдат скопени!

7

Анонимен

преди 1 година

Мицовски ще си тръгне с нацапано дупе днес!

6

Анонимен

преди 1 година

Факт е ,че Вапцаров е имал кратко залитане по македонизма.И слънцето има петна. Мисля, че това може да бъде измито, ако семейството му остро заявят своята позиция срещу това името му да бъде използвано за този клуб!

5

Абе

преди 1 година

Оставете ги да го открият и да видим какво ще направят нататък. Те разчитат на протести, за да кажат, че и ние сме лоши! Оставете ги и пълно игнориране на това, което правят. Те си мислят, че със ставането от сън, ние умуваме по македонския въпрос. Но ние, не сме те!

4

Абе

преди 1 година

До Абе Не считам, че е проблем.

3

Абе

преди 1 година

Тези да не са си сменили името пак? Какво е това "Акедонски културен клуб"? Майтапа настрана, но аз не считам, че "македонски клуб" на името на българин не е проблем. Друго щеше да е "северномакедонски клуб", а това ми звучи, като "Тракийско дружество"!

2

Анонимен

преди 1 година

омо илинден няма регистрация в бг , да се намеси полицията

1

ЗЗД действа ли?!?

преди 1 година

Гешефт, спиш!!!