10

Анонимен

преди 1 година

Много лъжеш.В Македония жертвите са над 100 хиляди,това е 10% от цялото население тогава.Все едно сега да избият над 650 хиляди човека в България.В Македония има възстание организирано от народа срещу така наречените окупатори.Населението няма как да се прганизира,ако им е било добре.Партизаните стават над 200 хиляди в Македония или над 20% от цялото население.Може да пишете каквото искате,но в Македониявъв всяко семейстов има поне един партизанин.Не им говорете небивалици.

9

Не знам за дядо ти 2

преди 1 година

До АнонименИ примерно във Ваташа убийците бяха местни жители! Македония беше единствената Югорепублика, където 3 етноса - евреи, сърби и албанци, дадоха повече жертви спрямо числеността си от тези на титулния етнос! А част от загиналите сърбомани като Александър Урдаревски, Ордан Михайловски, Тодор Ангеловски - на който посветиха филма "Македонскиот дел от Пеколот", след войната помсъртно обявиха за "Македонци"! Няколкостотинте сръбски четника в Македония през 44 - та се вляха в партизаните!

8

Не знам за дядо ти

преди 1 година

До АнонименНо знам, че цели села за 4 години години война не са дали нито 1 убит, или са загубили само при прогонването на Вермахта от Северна Югославия в 45 - та! Македонците бяха единствени в страната с под 1% жертви! Републиката им беше единствената, където над половината загинали цивилни - 70%, бяха евреи! Останалите 3 хиляди бяха жертви на Бомбардировки, Комунистически и Албански терор, а според вашата Уикипедия от Българската войска са неутрализирани малко над 60 помагачи на терористи!

7

Анонимен

преди 1 година

Е заради хора като този Македония и България няма да бъдат приятели.Много изкривява нещата.Иван Михайлов е нацист и фашист и да той е от ВМРО,но с негова помощ са избити всички Македонисти от ВМРО още преди 1940 година.ВМРО имало три крила,едното е Върховистко на Иван Михайлов,което в Македония се срамуват от него,а другите две са про-Македонски.А те са Центристи и Ляво-ориентирани.Там е Гоце Делчев,Даме Груев,Яне Сандански,Питу Гули също така и много други.

6

И направиха

преди 1 година

Поръчкова "жертва" на "Българотатарските окупатори", която да бъде "освободена"! И понеже Историята на Македония е взаимносвързана с Историята на останалите Български Етнографски групи, а нацията ни е един огромен и невидим духовен организъм с неразривносвързани части, по ефекта на доминото щяха да създадат "помаци", "шопи", "добруджанци" и "тракийци", и след известно време тези "нации" - племена, щяха да бъдат погълнати от различни наши съседи! Засега успяха отчасти само във Македония!

5

Анонимен

преди 1 година

Димитров дядо ми е загинал в борба срещу фашисткия и нацисткия режим.Не обяснявай небивалици.В Македония във всяко семейство имат поне един партизанин борил се за свобода срещу Германо-Италиано-Българската коалиция.Това не е пропаганда ,а реален живот.Няма как да ги убедиш в нещо на което са свидетели.Те не са били среи Българите и България,а срещу управлението тогава.Както и в България ,така и в Македония не са искали да живеят под управления на Хитлер.Стига глллууппости.

4

Македонизмът

преди 1 година

За сърбия беше жертване на пешка с цел спечелване на Партията! Защото те започнаха да го налагат във втората половина на 20 - те, когато разбират, че Великите Сили няма да им позволят заличаване на България - те принудиха Гърция да се изтегли след нашествието й в Петричко през Октомври 25 - та! Провалът на Септемврийския метеж показа, че България няма да потъне в анархия! А слабостта на България направи невъзможно повторение на сценария от 13 - та година! И направиха поръчкова "жертва"!

3

Лойко

преди 1 година

Точно заради тези двамата и подобни на тях се влошават отношенията на България и Македониа. Не спряха с измислените си теории и истории. Ако този професор цял живот си е вадил хляба с неговите си исторически измишлйотини,които само той си харесва и вятва и смята за истина от първа инстанция си е негов проблем.Не на всички българи са им промити мозъците.

2

Само на пръв поглед

преди 1 година

До АнонименЗащото всички македонистки противобългарски стереотипи са взети от Арсенала на Великосръбския шовинизъм - обявяването ни за Татари, набеждаването на Македонската Българщина за "създадена от Екзархията", представянето на Македонците през 19 - ти век като "биомаса" и други, основата на отделянето на "македонския език" от Книжовния Български са Сръбски импланти и обявяването на периода 1941 - 1944 - та за "окупация" превръща македонците минимум в "сръбски издънки"!

1

Анонимен

преди 1 година

След 1944 г. Македония е югославска репиблика както Хървация а преди 1944 г. е южна Сърбия макар и пак Югославия. Има значение и голяма разлика, защото след 1944 г. Югославия поне признава че не са сърби там