39

Анонимен

преди 1 година

До А ти 42, знаеш ли, пезевенг. Спри да четеш история и прочети нещо практично, аман от умници, които по цял ден ми четат политическа история. БИЗНЕСА ИМА НУЖДА ОТ КВАЛИФИЦИРАНИ КАДРИ, ЧЕТЕТЕ ПРОГРАМИРАНЕ, ФИНАНСИ, ИКОНОМИКА, ИНЖЕНЕРИНГ, СПРЕТЕ ДА МИ ЧЕТЕТЕ УССРАНАТА ПОЛИТИЧЕСКА ИСТОРИЯ И ДА МИ СЕ ПРАВИТЕ НА УМНИ! Не сте!

38

Анонимен

преди 1 година

Тоя *** още ли е кацнал в красивия ни Балкан. Аре да ги махаме ненужните отпадъци, докога ще търпим тези простотии!

37

Анонимен

преди 1 година

Комунизъм и Ленинизъм

36

Безпросветните

преди 1 година

тук какво ще кажат по въпроса, че Лондонския Тауър, който е бил затвор в миналото, днес е туристическа атракция? Или пък за затвора Алкатрас, или за Долината на мъртвите фарони, които са били жестоки робовладелци, или за пирамидите на инките, където са се извършвали човешки жертвоприношения? А, нищо няма да кажат, щото не са чували за тях или пък мерят с двойния аршин

35

А ти 42, знаеш ли

преди 1 година

нещо за историята на Ку Клукс клан? Защо е възникнала тази организация? може да е имало извращения, които се получават винаги в отделни случаи, при които е наложително прилагането на сила. Но почети малко история, после приказвай. Кой иска да заличи онези монументални изображения? Поддръжниците на фарсовете, организирани във връзка с това, че при задържането на крадец-рецидивист и наркоман се е стигнало до нежелан резултат. *** кажи това на бабите по нашите села, дето не смеят да замръкнат.

34

Анонимен

преди 1 година

"Културното наследство на света се състои от замъци, катедрали, музеи с безценни художествени творби"-----------Безценни са от гледна точка на историческата им стойност. Първото качество на паметника на Бузлуджа е уникалната архитектура, второто- мозайките и третото- историческата стойност. Вземи за пример ликовете на американските президенти в планината Ръшмор. Наясно ли си, че архитектът им е членувал в Ку Клус клан? Да си чул случайно да искат да заличат паметника заради това?

33

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 37 Не на най-интересни, а на най-зловещи изоставени сгради. Има разлика.

32

До Анонимен 36

преди 1 година

Културното наследство на света се състои от замъци, катедрали, музеи с безценни художествени творби, библиотеки с милиони томове ценна литература и древни ръкописи и т.н. Затова си струва да се харчат пари за консервация и поддръжка. А тук какво имаме? Един бюллюк паметници-грозилища, сътворени от некадърници със здрави връзки и яки лакти, които навремето са се уредили да получат огромни за времето си хонорари и почетни звания, носещи бонуси. Колко милиарда е отгладувал народът за тези резили?

31

Анонимен

преди 1 година

Сградата е в топ 10 на световната класация за най-интересни изоставени сгради. Ако от това не ви замига сигналната лампичка, значи и с пачка да ви ударя по челата, пак няма да видите парите.

30

Анонимен

преди 1 година

Сградата странна или не се радва на огромен интерес от чужбина. Припомням ви, че фондациите, които стоят зад възстановяването й са западни. В цял свят използват културното си наследство за привличане на туристи, само тук разни хорица крякат да се сринела сградата. И като я сринеш с какво ще привличаш туристи тук? С алкохолен туризъм?

29

Защо не огласят

преди 1 година

колко е струвало построяването, поддръжката до 1990 г. и сегашния ремонт? После да пресметнем колко двустайни панелки можеше да построи държавата с тези пари. Защо точно двустайни панелки ли?Защото това беше най-разпространеният тип жилище, на каквото можеше да разчита българинът през втората половина на соца, ако иска да има семейство и деца. В България се разрази демографска криза, защото младите нямаха жилища и не създаваха семейства, а БКП пилееше за паметници и резиденции за правешкия овчар

28

Ерор 500

преди 1 година

Че то мнол грозно станало така бяло.. По бай Тошево време беше по-хубаво.

27

Еrror 404 404 404 40

преди 1 година

Такова нещо немощната държавица България вече никога няма да построи..даже и във възможностите на СуперБойко-тиквата не е!))

26

Яна

преди 1 година

Този паметник на Бузлуджа е метафора за българската държава, оставена да се руши и разпада за 30 години. И сега са намерили пари за възстановяване но това не са руски пари. Руснаците харчат само за корумпиране, унищожение и войни.

25

Анонимен

преди 1 година

Българина само да руши знае.Хора ще идват от цял свят. Няма да си рушим историята. Та да се кланяме на измислената история на Мики маус. Историята си е наша каквато и да е. Няма да я унищожаваме по поръчка на окрайнсите нapкoмани и изпoлзвачи

24

Анонимен

преди 1 година

Tези пари трябваше да се използват в Kарлово, примитивен азиатски синдром

23

Не е вярно!

преди 1 година

През тези 30 години онова подобно на чиния нещо беше използвано като безплатна обществена тоалетна. Комунистите ако искат да си построят паметник, нека си купят парцел със събрани от членовете им пари, да направят проект и ако той бъде одобрен, сами да си финансират изграждането на монумент. Но е безобразие да си присвояват този връх, свързан със славни моменти от българската история и да искат да им се реставрира това архитектурно недоразумение, построено с взети без съгласието ни народни пари.

22

До келешите

преди 1 година

Какво БКП ве алооуу?Да не го е правило БКП!Целият народ го е платил!Даже едно време като деца ни караха да носим стотинки в училище за Бузлуджа...отделно на бащите,майките,бабите и дядовците ни плащаха т.нар. "Самооблагане"!

21

Анонимен

преди 1 година

обадете се на оная, абе оная с двете устенца, Дуя Липа ли беше, а не, не, оная дето риташе хора в Перник. Обадете се на Рита Ора да си ремонтира Бузлуджа, че след снимките на нейните клипове вече за нищо не става.

20

Коко

преди 1 година

Като се руши Буздлужа защо се руши ? Като се оправи, защо я оправят- да се срути. Угодия има ли ? Иначе според мен можеше да се измисли нещо по- оригинално, а не да става исторически паметник. Можеще да е хотел, ресторант, бар дискотека и каквото там се сетите с най- яката гледка в БГ. А гледката наистина е феноменална.