51

Анонимен

преди 1 година

Това е са брутни заплати, при всички статистики се отчитат само брутните заплати. Нетната заплата в България е едно нищо и ни причислява към страните от третия свят.

50

До 1

преди 1 година

Има к.р Северната, най разпространата заплата там е 400?

49

Евроатлантик

преди 1 година

Средната заплата устройва само депутатите,те вземат 3 средни заплати.

48

Анонимен

преди 1 година

Явно, някои хора не заблезват, че това е нетна, а не брутна заплата, средната щеше да е още по-голяма, ако много хора не се осигоряваха на минимялна, но реално взимат много повече.

47

Welcome to ganiulend

преди 1 година

Вече почти няма българин без висше образование, в БАН почти всички са на минимална заплата, частните фирми искат да знаеш поне 3-4 чужди езика и още толкова езици за програмиране, отделно да имаш поне няколко години стаж и да си под 30 години. Назначават се връзкари и красавици под 25 години на високи длъжности, от друга страна хора с по 2-3 магистратури работят като охранители, бачкатори или шофьори!

46

Анонимен

преди 1 година

Враца е трета по заплати, но първа по пукопателна способност

45

Анонимен

преди 1 година

Добре, че навремето руснаците ни направиха АЕЦ в северозападна България, та сега да вдигне малко стандарта на тоя край, без нея щеше да е още по-трагично положението.

44

АНОНИМЕН

преди 1 година

Уж средна заплата. Не зная защо заблуждавате хората . Това не е средната реална заплата в София!!!!

43

Анонимен

преди 1 година

До Живеещ в София Eксперти в община взимат по 600-700 лв. бруто след трудни конкурси и интервюта.. Според тебе колко трябва да се квалифицират хората за да получават прилични заплати??

42

Анонимен

преди 1 година

Какво се припирате? В капитализма всеки взима точно толкова колкото струва. Като не струвате и 50 стотинки защо очаквате да взимате голяма заплата, и кой ви е виновен за това? Ами образовайте се малко, квалифицирайте се и ще повишите стойността си на трудовият пазар.

41

Анонимен

преди 1 година

Моля хората, които пишат, че взимат 1200 бруто да пишат и какво работят и къде. Благодаря.

40

Живеещ в София

преди 1 година

Трябва да се доуточни и какъв вид труд колко се заплаща. Заплата от поръка на 2000лв в София изобщо не рядкост, даже напротив. Естествено, нискоквалифицираният труд се заплаща по-малко, не може всеки да претендира за тези 2 бона.

39

Лопе

преди 1 година

Нашето ит получава 7400 бгн, аз 3000 и една секретарка на 1200.има 3ма шофьори на 1500 Средната заплата в нашата фирма е 2683лв. Но само ит-то е на върха, аз горе долу а масата са на доста под средната заплата във фирмата. Затова и средната заплата не говори нищо. Важна е модата(масовата) която е около 65 пр. от средната именно 1743 която пак не е точна даже е по висока, но това е по вярно от всичко друго. Да не забравяме че 1743 е брутна заплата. Та значи за София масовата заплата е около 1490 лв БРУТО даже по малко.

38

БАБА ВИДА

преди 1 година

У Враца мизерия, обаче няколко хиляди души в държавния АЕЦ Козлодуй на 4-5-10 хил. заплати. И членове на борда по 50-100 хил. месечно + Изпълнителен директор на 200. Разхвърляш на цяла Врачанска област и о, чудо! :)

37

бай работник

преди 1 година

Аз съм склададжия в Лос Анджелис ,всичко е цветя и шапанско. Даже живея в колата на паркинга да ами е по-близо работното място!

36

Реалист

преди 1 година

Изобщо не е реална тази средна заплата която обявявате знаете че е мн по ниска

35

От София

преди 1 година

Моята заплата плюс заплатите на депутати, министри, банкери и всички останали големи шефове на хранилката и ей ви средна заплата над 2000 лв. И после "Въй, вии много богати у Софето!"Богати, ама в министерствата, останалите... супата и се радваме ако вземем поне 1500.

34

Сестра

преди 1 година

В София работя в инт отд сестра и заплатата ми е 970 лв

33

До 5

преди 1 година

Ти живееш на правилното място, виж в канавката Варна да му мислят

32

Анонимен

преди 1 година

кАКВО ЧУдно има Враца да изпреварва Варна?? Тук става дума заз заплати, не за площ или брой население... Ама че "умници". Варна е един от най-мизерните градове, и най-мизерният голям град в България. Иначе голямо население.. да.