37

Киро

преди 1 година

Аз завърших история и география. Явих се в една столична гимназия за свободно място за учител по история. Уж нямало учители, а сигурно за едното свободно място, минахме около 20 човека на интервю. На всички казаха, ще ви се обадим, ще ви се обадим, след 7 дена. Е! Не ми се обадиха! Продължавам с търсеното

36

Гиб Мелсън

преди 1 година

В момента за всяко свободно място за учител се явяват поне по десет кандидати, които отговарят на изискванията.Мантрата, че сме щели да останем без учители на някой друг я разправяйте.Останахме без медицински сестри.Това е истината, защото заплатите им са малки а труда много.Не може само да се увеличават заплатите на учителите без да се мисли за подобряване на качеството. Изпява си урока, праска петици и шестици наред и ученциите щасливи, родителите доволни, учителите спокойни а България загива

35

Алоооооо

преди 1 година

възпитавайте си децата, вижте им само поведението! Разгащенотоооо им поведение! Говорят на кръчмарски език, общуват с безсмилени фрази! Пушат, пият, на телефоните 24 часа висят! И искате да научат нещо! Само 2% учат! Останалите 98% идват в училище, щото е задължение, нищо друго. И идват само да фащат гаджета и да се щракат в тоалетните! Невъзпитани кта!

34

Дедо

преди 1 година

До 1212....За всичко са ви виновни учителите,нали?Че семките ви са вулгарни и агресивни, че от 3 месечни ги "захранвате" с телефони и таблети, че се биете, ругаете и крещите в дома - пак учителите ви са виновни, нали?Че пият и пушат и се мандръsат по тоалетните пак учителите ви са виновни, нали?Че семейната среда е ФУНДАМЕНТ във възпитанието нещо да ви говори?

33

Анонимен

преди 1 година

Кучето според тоягата скача. Преко сили взимам чисти 2000 лв. да преподавам на вашите приматчета физика. Дали ме боли триугулника какво и колко са научили....а?

32

От хората

преди 1 година

Време е някой да връзуми "умните" учители.Стига сте се водили по акъла на синдикалисти и др.подобни.Какво искате освен увеличението на заплатите.Видя се ,че и с неприсъствено обучение се постигат резултати.Мислете ,защото и без една голяма част от Вас умните българчета ще имат добро образование.

31

Петър

преди 1 година

Моята племенница завърши Българска филология. От малка искаше да стане учителка, да преподава литература. Е, успяхме с връзки да я уредим в една гимназия, пробва сама да си намери- не стана, все на камък удряше. Работеше 3 месеца и напусна системата,обича работата с децата, обича да преподава, призвание и е, но просто попадна в лош колектив,старите кучета в колектива я съсипаха, не й помагат, всеки знае колко трудно е в началото, завист, злоба, вечно я притискаха, игнорираха и тя напусна.

30

Бенчо

преди 1 година

Родителите трябва да разберат, че училището е базата. Ако искат *** отчето им да е над стадото трябва да плащат частни уроци по основни предмети - математика, език, физика, химия, биология, история. Поне 4 часа седмично, в областтта в която храненика смята да се развива. Аз лично давам 30 прожемта от себе си в училище, останалите 70 ги давам на частно, за тези, които могат да орделят по 20 лв. на час.

29

Анонимен

преди 1 година

33 години съсипване на образователната система - ето ви резултатите.

28

Ром"с

преди 1 година

И тези се размързелуваха и разглезаха,навярно 80-90% от учителите не си гледат добре работата ..просто тренда е такъв в момента...60-70 % от тези 80-90% самите те се нуждаят от образование ...особено по-малките села и паланки и прованса... .Във Враца за даскали се приемат хора които не знаят ткъде изгрява Слънцето и таблицата за умножение(зная за един такъв екземпляр)...каква грамотност и знание в децата като самите учители повечето нямат нужните знания за даскали.Аз съм за удължаване ..

27

Моята дъщеря е

преди 1 година

в 10-ти клас. По география им преподава един дърт даскал, пред пенсия. От 9 клас им преподава, никаква география не научиха. Той си влиза в часовете, цъка си на телефона и радост за учениците, че не ги занимава. Каже им да се занимават с нещо, ама по-тихо. При онлайн часовете изобщо не влизаше. Пуснахме оплакване до директорката на гиманзията и до Инспектората, действия-никакви! И си продължава! Нито им преподава, нито изпитва, на контролните им даде отговорите и така. Това не е учител

26

О, божке

преди 1 година

Как смеят да им отнемат 3 месечната ПЛАТЕНА почивка, в която варят бурканите на село. През останалото време карат децата да зубрят наизустени текстове, докато те дремят 4 астрономически часа в клас и в 11 са готови да си тръгнат. Такова нещо, такъв комунизъм има само у нас. Ваканциите навсякъде в Европа са по месец, макс месец и нещо. Като искат 3 месеца да не работят да заминават в Африка, Либия, или Индонезия. Аман от мързеливци в тази държава.

25

Вася

преди 1 година

И нашата гилдия се овълчи. Такова нещо не съм виждала, имам 50 г. учителски стаж. Вземаме клас прослужено време, сиреч вземам с 50 процента повече от младите учители и ония газ пи каят. Шушукат кога съм щяла да умра, че да съм се махнела от системата. Аз съм на 80 г. и се чувствам добре, докарвам си 3000 лв., башка пенсия и телк. Поне до 90 г. съм се зарекла да преподавам.

24

1212

преди 1 година

Майка ви некадърна учителска, децата са тотално неграмотни от тия дето почиват по 60 дни в годината плюс частните уроци плюс сякви видове извънредни ваканции и прочие. *** наглите скъсаняци. Едно време имахме респект от учителя и се учеше яката,

23

Анонимен

преди 1 година

Директорката на Първа английска в София е мултимилионер. Време е данъчните от НАП да я посетят, ама сериозно посещение да й направят! Много изненадани ще останат. Как си е гласувала самостоятелно заплата от 20 хиляди лева.

22

Гиб Мелсън

преди 1 година

Нямам нищо против учителите да вземат по пет хиляди лева заплата с по два месеца оппуск в годината. Обаче да има качество насреща. При това качество в което е в момента и виждам в гимназиите а имам двама гимназисти и видях много добре нивото на учителите онлайн, имам преки наблюдения. При това качество на учителите в момента мисля, че 500 лева е прекалено много даже. Трябва да карат на минимална заплата докато не вдигнат качеството на обучение. В момента никой не ги проверява и какво могат.

21

До 20

преди 1 година

Аааа недей така, директорката на първа английска се вози на чисто нова тесла, а на сина си купи апартамент в амстердам за над милион евра. Дали не стига 2500???

20

Ай стига ...

преди 1 година

Този синдикат само се нарича "Образование". С тези анкети и изявите си показват, че не познават системата и нормативните документи. Целта им е да нагнетяват напрежение между учители, родители и обществото

19

А колко

преди 1 година

% от учителите ще протестират за това,че им увеличиха заплатите?И че им намалиха часовете от 45 на 40минути?

18

До Учител

преди 1 година

Явно то е нисък хорариума, 1250 лв се вземат с по 3 часа на ден. Аз имам пълни 7 часа, всеки учебен ден, водя два предмета и под 2600 чисто не съм падала. Отделно още толкова от частни уроци. Усъвършенствайте се и предавайте по няколко предмета. Така се прави пара