26

Михайлова

преди 1 година

В София може и да е така някъде, но в провинцията, не навсякъде. В повечето провинционални болници масово работят пенсионирани мед. сестри и акушерки и не допускат млад персонал да им бъдат колежки. Правят всякъкви манипулации, да останат само те на работа, отнасят се изключително лошо с младия персонал, самочувствието им е до небесата, не приемат никой друг. Явно заплатите не са им толкова мизерни, колкото се говори и са зоволни оставайки на работа и след пенсия.

25

От Вселената

преди 1 година

Използувайте Лечебните билки от Аптеката на Господ - Плавун, Див Чесън - Див Лук, Зарастниче - Чер Оман, Коприва, Великденче, Цариче, Енчец, Овчарска Торбичка, Овчарка-Лопуш, Подбел-Марта, Хвощ, Шведски Билки - Малка Шведска Горчивка. Вино за Сърце. Пчелен Мед. Прополис и мноооого много други Природни Лечители като Слънчевите Лъчи, Чистия Въздух в Планината, Бистрата Водичка в Планиската Рекичка. На плажа Ученик с Ученичка и Весели Народни Песни, Ръченица, Хора по Полята!

24

От Вселената

преди 1 година

По-големи разбойници от тия в болниците няма никъде! Туй да плащаш и да те убиват с думите "Рак", "Диабет"! Осъзнай се народе! Лекувай се сам с Ленено семе и Кисело мляко, Шлюпки от Орех разтворен в Ракия, Пелин, Карамфил! Избий Червеите, Метилите, Пaрaзититe. Унищожи Кандидата която се храни със Захар и ти казва постоянно в стомаха: "Че си Гледен за сладки продукти" Лекувай се с Билки! Примерно Хвощ за унищожаване на Кошчето за бykлyk - Тумор. Поддържайте Имунната си система силна!

23

Анонимен

преди 1 година

Пари има,но не се разпределят правилно,на всички доктори трябва да се забрани със закон-който има частен кабинет да няма право на държавна работа,всичко се прави умишлено,да може да плащаш като арабин в частна болница

22

999

преди 1 година

До от хората___ Няма кадри,защото няма желаещи да учат за медицински сестри.Има години без кандидати за професията.В момента в държавните болници мнозинството от медицинските сестри са в предпенсионна и пенсионна възраст.За да работят отделенията се назначават студенти медици.

21

Анонимен

преди 1 година

Вече нямаме здравеопазване, всичко хубаво се разруши, сега имаме търговци. Карат пациента ва плаща 3 - 4000 лв. дарение, това е ненормално. Преди операцията те карат да платиш парите, сакън ако се гътнеш да не ги изпуснат. Унизителен и мизерен е престоя в болница, за всичко искат да им се плаща, а уж си здравно осигурен, дори санитарката иска пари за да ти даде п.одлога.

20

От хората

преди 1 година

До кога ще реват че няма кадри след като държавата плаща голяма част от обучението им ,а те след завършването отиват в чужбина.Време е управляващите да се вземат в ръце и да спрат това прахосване на парите на данъкоплатците.Да онзи който си е платил 100 % обучението е свободен,но останалите да си изработят обучението.

19

Анонимен

преди 1 година

19 ако не работят повечето на 2 места , ще затворят много болници , това е истина .

18

Анонимен

преди 1 година

Има хора с по няколко болници , печеливш бизнес .

17

До 10

преди 1 година

Частните болници имат основно скъпи клинични пътеки, почти всички болни плащат, Здравната каса глобява най-лесно Общинските болници. Послеслов: От новия Договор със Здравната каса-Увеличението в Скъпите болници на Клинична пътека 3000 лв с 25% е 750 лева на пациент, Клинична пътека 500 лв в Общинските болници с 25% е 125 лв на пациент. Тъй като не могат да се увеличат заплатите ще намалят Увеличението на 15%, което е 75 лв на Клинична пътека.

16

Кон

преди 1 година

Напълно подкрепям увеличаването на заплатите на мед. сестри, може и на лекари. Обаче твърдо при условие, че ликвидират КОВИД. При това положение бас държа, че повече за този вирус няма да чуем. Ще го унищожат за седмица предполагам.То бг летците се оказаха много наивни пенсионери.

15

Анонимен

преди 1 година

Айде бе няма пари! Хиляда репортажа има вече за далаверите на всякакви шефове. Резултат нулев. Осъдени нула. После търсим под вола теле.

14

ай стиа бе

преди 1 година

е не е верно ! асенчо и кирчо под мъдрото ръководство на другарката нинова и мъдрите съвети на спасителя на плажа увеличиха заплатите до незнайни висоти , за пенсиите па да не говорим .

13

Анонимен

преди 1 година

Системата е тотално счупена от управляващите (не някои конкретни управляващи, а всички, които са отговорни за абсурдните правила). И всички страдаме - пациенти и добросъвестни медицински специалисти. Лекарите и сестрите са длъжни да спазват протоколите. А протоколите доразболяват и дори убиват хора. Ако лекарят/сестрата е адекватен човек и се старае и полага добри грижи, пак е ограничен от протоколите и принуден да постъпва неадекватно. Примерно да изпише от болницата недолекуван пациент.

12

До 12

преди 1 година

Аз не, ама санитарките станаха сестри. Не се иска много акъл.

11

Анонимен

преди 1 година

4 ми стани и ти , ама още докато учиш ще се откажеш , а да идеш да работиш , едва ли . Иначе лесно е от другата страна .

10

Анонимен

преди 1 година

пазвантите на тиквaта ги дърпаха от прозорците на парламента!

9

Анонимен

преди 1 година

Как така в частните болници няма толкоз проблеми със заплащането? При държавните и общинските болници постоянно се наливат допълнителни средства и все няма. Не съм чул частна болница да получи оборудване подарък от МЗ или да й платят задълженията към доставчиците края на годината от бюджета. И моля ви не ми говорете за социални функции

8

Анонимен

преди 1 година

Германия, Австрия, Швейцария - да изброявам ли още?

7

Ко

преди 1 година

Вииид! Лами!