88

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 95 Тези, които си купуват Майбах не си го купуват, защото кандидатстването им е проблем, тъй че освен да копаеш на дребно, друго не виждам. Впрочем, те си изготвят документацията много професионално, но те отдавна са повече бизнесмени, отколкото земеделци. Проблема е с хора, които дори не могат да пишат правилно, които искат европейски пари. Пари с неграмотност не се получават, ДАЖЕ и от земеделци. Впрочем, няма нищо лошо, че има фирми, коиот помагат на такива с проектите.

87

до от хората

преди 1 година

гърците получават субсидии толкова че може и да изхвърлят продукцията при нас не е така затова не пишете като не сте обективни и не знаете за какво става на въпрос а бабите и дядовците са гледали но е било друго сега *** гледай и ще те видя дали ще устискаш

86

Анонимен

преди 1 година

До Реален случай "иначе как да разберем, че ще изпълниш критериите" Ами явно не се справяте с разбирането, щом давате субсидии на тия, дето ще си купят майбах с тях! Иначе сигурно много грамотно са си ги поискали, нали?!? Май по-добре ще е да хвърляте боб на кого да дадете субсидии, повече ще уцелите!

85

до От хората

преди 1 година

Точно така. Само пищене кво не можело, кво не ставало и прочие. Щом грък произвежда по-евтина диня, транспортира я и я продава на същия прекупвач, нещо не е наред. Точка

84

От хората

преди 1 година

Стига са ревали.Бабите и дядовците им преди 1944 г.са оряли, сяли и отглеждали по няколко деца.Някой да им е давал субсидии?Не са умирали гладни.Ако някой иска да му купуват продукцията, да съобрази цените с покупателната способност.

83

Реален случай

преди 1 година

До Анонимен 91 "Само трябва малко да си плати някой да му направи читавия план и документите. Ако не си платят тая "таксичка", ги връщат докато не се откажат." Всъщност, в ДФЗ ПОСТОЯННО хората само с това се занимават - да връщат за доработка плановете на някого, да му показват как да си направи нещата като хората, и т.н. Ако искаш пари от фондовете - ами трябва да можеш да го направиш грамотно, иначе как да разберем, че ще изпълниш критериите, че ще направвиш това, което искаш (на теория)?

82

Анонимен

преди 1 година

До Реален случай "ВСЕКИ може "да се дореди", ако кандидатства за субсидии с читав план за това за какво ги иска и как мисли да ги превърне в производство." Знам, знам, всеки може. Само трябва малко да си плати някой да му направи читавия план и документите. Ако не си платят тая "таксичка", ги връщат докато не се откажат. Такъв е живота, нали...

81

Реален случай

преди 1 година

До Анонимен 89 "Просто големите взимат субсидии, а малките не могат да се доредят." Съжалявам, че трябва да ти го кажа, но това, което си написал, показва, че не си никак наясно как се получават субсидии. ВСЕКИ може "да се дореди", ако кандидатства за субсидии с читав план за това за какво ги иска и как мисли да ги превърне в производство. Големите там нямат взаимодействие с малките производители.

80

Анонимен

преди 1 година

До "Нещо си се объркал, големите не взимат субсидии за сметка на малките" Не, разбира се. Те не взимат субсидии за сметка на малките. Просто големите взимат субсидии, а малките не могат да се доредят.

79

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 87 Защо ти не станеш един тъговец да продаваш дини с голяма печалба, щом е толкова лесно за "големите вериги" да правят "по няколко лева отгоре"? Само да не се окаже, че като си сложиш разходите за транспорт, съхранение, бракувана продукция и заплата, печалбата не е това, което си представя, м? На неграмотните винаги морето им е до колене, гледат отстрани и си чешат езика колко лесно и ясно е всичко.

78

Анонимен

преди 1 година

До Реален случай А, "от обем" казваш? Т.е. си ок производителите да си продават продукцията за жълти стотинки, за да могат търговските вериги да си слагат надценка от няколко лева отгоре, щото нали и те са хора и те трябва да печелят?!? Е не виждаш ли в това проблем? Или така е според евро ценностите - за търговеца е печалбата, а производителят трябва да е роб?

77

Реален случай

преди 1 година

До 86 "На практика точно това правиш, щом печалбата е толкова малка, както сам казваш." Брееееех. Сега си се загрижил едрия земеделец да има голяма печалба ли? Ц,ц,ц. Само дето в нормалните страни голямата печалба се прави от ОБЕМ, а не на принципа "ден година храни" да минаваме към "всяка диня- евро". Имам наблюдения от ВСЯКАКВИ производители, все пак това ми е работата, да им проверявам плановете и да следя как ги изпълняват. Нещо си се объркал, големите не взимат субсидии за сметка на малките

76

Българин

преди 1 година

До msm......... В Гърция субсидията (ЕС и държавна) за производство на дини покрива раз......... Джамбазки и останалите "патриоти" от депутатите ни в ЕС защо не поискаха субсидии и да България? Йончева защо си мълчи? Или простотиите за къщата в Барселона, кюлчетата и шкафчетата са и по-близки? И не е въпросът само в субсидиите, българските производители /не само на дини/не искат да се сдружават и да прокарват единна политика и са зависими от търговците.

75

Анонимен

преди 1 година

До Реален случай На практика точно това правиш, щом печалбата е толкова малка, както сам казваш. А и май имаш наблюдения само за едрите производители (явно си в лоша среда), та казваш, че малките са ок. Ами не са. Точно защото има такива, които със субсидиите ще си купят майбах. И субсидии няма да стигнат до малките. Затова ще продължава да е точно така, както и до сега, а ти ще можеш да продължаваш да си плюеш на воля.

74

до 84

преди 1 година

Казват - 20 копейки на декар, не повече :)))

73

Реален случай

преди 1 година

До Анонимен 80 "Ти потвърди, че разходите по прибиране и продажба на продукцията са по-големи от печалбата от продажбата?" Не съм потвърдил нищо такова. Казах, че е по-изгодно да не прави нищо повече, защото за още малко печалба, трябва да поработи доста повече, а тия са тарикати, а не работари. Аз не плюя изобщо малките производители: разяснявам позицията на такива като тоя от статията, а той не е "малък производител". Доволно малки производители си съществуват без проблеми.

72

msm

преди 1 година

В Гърция субсидията (ЕС и държавна) за производство на дини покрива разходите на производителя и остава и за тях. Продават на по 4-5 евроцента/кг само да имат фактура за реализация

71

Текезесар

преди 1 година

Доживях грък да работи по-евтинджос от българин и да пласира производството си с печалба на по-ниска цена. Да не можеш да отгледаш една диня на полето така, че да е по-евтина от гръцката е направо зашеметяващо. Верно. В Гърция природния газ е с 5 лева по-евтин! Трагедия. В три части. Череши, дини, царевица и пшеница.

70

Анонимен

преди 1 година

До Реален случай Разбираш ли какво каза всъщност? Ти потвърди, че разходите по прибиране и продажба на продукцията са по-големи от печалбата от продажбата? Е това не го ли намираш за проблем? И как нормалните честни производители могат да оцелеят? Не тези със субсидиите, а другите, за да има и такива, които ще са конкуренция на тия с майбахите. Някакво решение ще предложиш ли или само си плюеш по квото можеш?

69

Анонимен

преди 1 година

""а сега бачкаш и зяпаш витрините" Защо се правите на ударени? Кои витрини "зяпаш" ти, я кажи?" - визирам витрините където продават джипове на дилъри с 0 дни работен стаж, но обслужващи политици и МВР и продаващи дрога на децата ти. Предпочитам 2% от народа в затвора и нито един беден и нито един живеещ на улицата от колкото да гледам как Семерджиев носи "пица" на Кирчо. Едно общество е толкова богато колкото най-бедния му член, а всичко друго е панаир на суетата и бягане от реалността.