13

Спиро

преди 2 години

И в частния и в държавния сектор получават 1000 лв обаче в държавния сектор не работят, а само пият кафета. Затова вашите деца и внуци ще емигрират към истински държави.

12

Анонимен

преди 2 години

Стига с това увеличение на пенсии и заплати при бюджетен дефицит, без икономически растеж и постоянно теглене на заеми. Затова инфлацията постоянно ги стопява и пак няма да ви стигат колкото и да ги увеличат. Но комунистите така управляват кскто през 1997 год когато предизвикаха хиперинфлация, фалираха банките и хората загубиха спестяванията си.

11

АнонимеН

преди 2 години

КОЙТО НЯМА И СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ ДА СЕ ЗАДОВОЛИ СЪС 700 ЛЕВА!!! МНОГО ЛЕСНО МОГАТ ДА ПРОМЕНЯТ ПРАВИЛАТА ЗА ЦЕЛИЯ ДЪРЖАВЕН СЕКТОР КЪДЕТО ЗАПЛАТАТА СЕ СФОРМИРА НА БАЗАТА НА МРЗ ДА СЕ УВЕЛИЧИ ПРОЦЕНТА НА ДОБАВКА КЪМ НЕЯ А НЕ САМАТА МРЗ! ВСИЧКИ ЧАСТНИ РАБОТОДАТЕЛИ ЗА ДА КАЧАТ МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА, ЩЕ ОРЕЖАТ УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ОСТАНАЛИТЕ КОИТО НЕ СА НА МРЗ ЗА ДА КОМПЕНСИРАТ!! ВСИЧКО Е ИЗЧИСЛЕНО! ТЕ ВДИГАТ МРЗ И КАКВОТО ДАВАТ ЗА ДЪРЖАВНИЯ СЕКТОР СИ ГО ИЗБИВАТ ОТ ТОВА КОЕТО ПОЛУЧАВАТ ОТ ДАНЪЦИТЕ НА ЧАСТНИЯ

10

Джо

преди 2 години

Ако мислите че сега няма работна ръка, изчакайте да видите какво ще стане след няколко години. Тогава ще вдигат заплатите 5 пъти и даже ромите няма да искат да работят. И не е работа на държавата да казва кой колко трябва да получава.

9

До 999

преди 2 години

В 21 от 27 страни в ЕС има национални минимални работни заплати!

8

Анонимен

преди 2 години

И какво правим, ако има масои съкращения и изведнъж сдната заплата потъне с 15%? Смъкваме и минмалната? Ами обратният сценарии? Появяват се повече работи в ИТ и финанси, но защото сме обслужваща иконоика, това е благодарение на равитите на чуждите страни, а не на нашата, което води до повишаване на средната запаплата? Ще има ли рязкъ скоок на минимланата? Без покритие? Няма ли да се получи иедна цикличност? Все пак, каот вдигнеш миниалната, вдгаш и средата? Ще трябва пак да я вдигнеш!

7

123

преди 2 години

Стига вече с тази минимална заплата и всякакви помощи. Скоро неграмотна метачка ще се изравни с квалифицирани работници. И каква ще ни е мотивацията за работа??? Нулева!!!

6

Петров

преди 2 години

То икономика няма, те заплатите ще вдигат. Hello? Южна Европа има най-социалистическото законодателство и най-високата безработица. България е нещо като Шри Ланка, обаче луксозен вариант.

5

999

преди 2 години

Кога в България ще се заговори за заплащане на час според квалификацията?Работиш и можеш повече - получаваш повече.С определянето на месечна заплата за брой отработени часове не се стимулира квалифициран труд.

4

Анонимен

преди 2 години

В провинцията масово хората се осигуряват на минимална заплата а не само там,вдигането и на 50 % от средната ще осигури доста повече приходи в бюджета,над 25 процента от всички заети"работят"за МРЗ

3

АнонимеН

преди 2 години

НАЙ-НЕПРАВИЛНОТО НЕЩО Е ДА СЕ ВДИГА НЕПРЕСТАННО МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ЗА ДА СЕ ФУКАТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ КОИТО И ДА СА , ЧЕ ПРАВЯТ НЕЩО!!! ТРЯБВА ДА ИМА УВЕЛИЧЕНИЕ ПРОПОРЦИОНАЛНО НА ВСИЧКИ ЗАПЛАТИ!!! ЗАЩОТО КАТО СЕ ВДИГА САМО МИНИМАЛНАТА ЩЕ СЕ СТИГНЕ ДО РАВЕНСТВО НА ХИГИЕНИСТКАТА БЕЗ ДОРИ СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ СЪС УЧИТЕЛКАТА ! ДОБРЕ, ЧЕ НА УЧИТЕЛИТЕ ИМ ВДИГНАХА МАЛКО ЗАПЛАТИТЕ НО ПАК ЩЕ ГИ ИЗРАВНЯТ АКО СЕ ВДИГА САМО МИНИМАЛНАТА!

2

Анонимен

преди 2 години

Медианата заплата се определя като "средна стойност на заплатата". Казано иначе - половината от служителите печелят по-малко, а другата половина печелят повече от въпросната средната стойност на доходите. Всъщност, ако страната ни приеме определянето на минималната заплата да зависи от медианната, то тогава тя не само, че няма да се увеличи, а напротив - ще падне под 650 лв. Ще ви излъжат за пореден път.

1

Анонимен

преди 2 години

При средна заплата според НСИ 1600 лева МРЗ заплата трябваше да бъде от януари 2022 година 800 лева а не 710 лева както е сега и то от месец април!