75

Анонимен

преди 1 година

До реализма: Абе я ше си хапна едно шкембе, пък макетата да си стоят гладни :)))

74

реализма

преди 1 година

Македонист беше Груевски с краен българеещ се баща та от там и крайният му македонизъм свалени от модерните цирк артистични нови времена от ислямизатора на Ердоган:Зоран Заев с план за общ албаномакедонизъм...............очаквано българи и сърби заедно ще дуате супата

73

Анонимен

преди 1 година

Браво на външно. Никакви отстъпки не трябва да има от поетите ангажименти.

72

Анонимен

преди 1 година

Абе кой се интересува от шиб*ания им език ... пускайте ги в Европа, че путин само потрива ръце и се радва на поредния конфликт, който да използва

71

Анонимен

преди 1 година

Македонците нямат проблем с факта че говорят някаква форма на български защото македонците никога не са считали такъв факт, също както и всичките други славяни. Техния факт е че говорят някаква форма на южнославянски формиращ диалектен континуум български, македонски, сръбски, босненски, черногорски, хърватски, словенски.По-скоро българите имат проблем че никой от южните славяни не смята че езиците им включително и македонския произлиза от българския.

70

Анонимен

преди 1 година

До Факт Посягат на бг историята.

69

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 19 век Вардарска Македония е призната като област с мнозинство от бг население. Има укази на турския падишах и никъде няма " македонско" население, т.е. няма как да има и македонски език.

68

Факт

преди 1 година

Заяждаме се за глупости и това говори лошо за манталитета ни.Независимо дали го признаваме - те си говорят на него.

67

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен" нема сопствена литература:" Нема щото е литературата на "македонския" е на български.

66

Езиковед

преди 1 година

Съветвам ви да признаете македонският език незабавно, за да не станете за смях! Сръбски, хърватски, босненски, та ако щете черногорски и дори херцеговински - признати са за отделни езици, макар да са доста по-близки по между си от български и македонски.

65

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен кj ,лj , гj ,нj не са в македонския а в сърбохървацкия. Латиницата влиза като втора азбука в Югославия заради хрвати и словени в 1920 г.

64

Анонимен

преди 1 година

До Маке. Ти си македонец. Добре. Говорите македонски език. Още по-добре. Най-важното е да се уважаваме и разбираме. Не обръщайте внимание на нашите т.н патриоти. Това са русофили, които мразят нашите братя в Македония.

63

Мисирков

преди 1 година

За Илинденско-Преображенското въстание (1903): Ние трябваше да знаем, че против нашето въстание ще бъдат: и Кара-Влашко, и Сърбия, и Гърция. Кара-Влашко не може равнодушно да гледа на усилието на България за даване на автономия на Македония. На автономията се гледа като на преходна степен към съединението с България.

62

Мисирков

преди 1 година

"Населението на Македония, както и да го наричат сърбите и гърците, по кръв си остава българско"

61

Сатра

преди 1 година

Во Македониа се вика "ПОСЛЕ СВАДБА, ТАПАНИ", поздрав;)

60

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 66 Мисирков сам признава в 1907 че това което е написал в 1903 г. е едно политическо съчинение и че е нарушил собствените си убеждения, че македонския е български.

59

Яне от Сандански

преди 1 година

.Ние сме два братски народа.Стига с това разделение.Сърби,българи македонци румънци,трябва да се уважаваме и разбираме.ДА търгуваме да развиваме туризма помеждуси, стига с тая омраза.ЕС,САЩ,НАТО,те насадиха омразата на балканите.

58

Анонимен

преди 1 година

Струва ми се че ние ще събудим Мисирков във всеки Македонец.Дано не съм прав.Ще.фи събидим не само в Македония,а и в Гърция,Сърбия,Албания и България.Да не излезнат най-многубройната нация на Балканите.

57

Анонимен

преди 1 година

Не Тито дава идеята за Македонския Литературен Език ,не Блаже Коневски ,а Кърсте Петков Мисирков през 1903 година.Той казва,че Македнския език и религия са най-важни за Македония и Македонскоя народ,за да се спаси от пропагандите на България,Гърция и Сърбия.Той иска самосотятелна Македония в състав на Турция и Призовава на война всички Македонци да се борят срешу Българи,Сърбия и Гърция.Той ги нарича врагове трите държави.

56

ефрейтора

преди 1 година

Защо ни занимавате с тия глупости.Много ме интерсуват македонците.Да си пправат каквото си искат не ги упреквам.И Левски да си го изкарат македонец ми е през оная р.......