112

химика

преди 1 година

В продължение на коментарите ми по-долу: Русия е депото за т.н. "ядрени отпадъци" на света. Срещу съответното заплащане разбира се. Руснаците ВЕЧЕ експлоатират ново поколение реактор с КПД над 1ца за производство на енергия от отработено ядрено гориво, което след каскадна реакция се превръща в деривати с почти нулева радиоактивност. Тоест, Русия има огромни запаси от енергията на бъдещето. А запасите от уран 235 (съвременното ядрено гориво) в света са на изчерпване

111

Анонимен

преди 1 година

До124. Празни приказки. Русия има договори с БРИК. И никои от тях не се интересува какво на някой олигарх от Москва или България му се иска да търгува. Дори количествата са толкова големи , че руснаците се затрудняват да доставят

110

Анонимен

преди 1 година

василев, ако те излязат, на тебе веднага ще ти влезе..

109

Анонимен

преди 1 година

Шарик, Европа е станала силна с помощта на колониализма и робството. А в последно време и много евтината руска енергия..

108

БАНко

преди 1 година

ВЧЕРА ИЗЛЕЗЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРИСТИГАЩОТО ОРЪЖИЕ В УКРАЙНА ОТ НАТО , ДО ГРАНИЦАТА С ПОЛША И .... ИЗЧЕЗВА !!! НЯМА ГО !!! ЦРУ НАМЕРИ ДОРИ В МЕКСИКО !!! ЦЯЛА УКРАЙНА СЪТРУДНИЧИ НА РУСИЯ И ЗЕЛЕНОТО ЧОВЕЧЕ ОТ КИЕВ ... УВОЛНЯВА !!! НАТОВСКИОВЦЕ , КАКВО СТАВА В ЖАЛКАТА АМЕРКАНСКА ПРОВИНЦИЯ - ЕВРОПАТА ???

107

Анонимен

преди 1 година

Не може да има пазарна икономика, частна инициатива и бизнес когато хората нямат пари да си платят тока и отоплението. Не може да продаваш технологични гаджети и мерцедеси на хора които миришат на пот защото им е скъпа топлата вода. А и не можеш да ги произведеш без енергии.

106

Анонимен

преди 1 година

На руската бензиностанция с приоритет е Китай , Индия , Азърбайджан и другите от Азия . На опашката е ЕС, а след нея последна е Сърбия / в момента е близо 2 евро литъра/. Това е положението. Искаш , не искаш , Русия трябва да си изпълнява договорите иначе ще има дърпане на уши по шляпване.

105

Споко

преди 1 година

Спирането на газта ще ни стимулира да развием предприемачество за некакви нови технологии и енергии и кървавият диктатор Путин ще фалира. И като си измислим некакви нови енергии и технологии всичко ще си бъде както си беше, ей такива хубави неща ни се случват.

104

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 111Да се чудиш как тази нищожна икономика разказва играта на такива супер икономики, би ли обяснил?

103

Шариков, П. П.

преди 1 година

За европейския цивилизационен модел всяка трудност е стимул и предизвикателство. Путиновите имперски амбиции и неговата война срещу Европа ще доведе до пълното му поражение. На пръв поглед парадоксално, но ще даде тласък и на европейската цивилизация, вкл. и с тези газови изнудвания. Както много пъти досега, науката, техниката, предприемачеството, частната инициатива и гражданската енергия ще намерят решение на проблема. Европа е станала световна сила по този начин. И пак ще бъде.

102

Анонимен

преди 1 година

Пусни питомно, дири диво.

101

Анонимен

преди 1 година

На химика ще кажа, че 40%от БВП на Русия е газ и петрол към ЕС. Русия икономика НЯМА. БВП след мерките е около 1/20 само на щата Калифорния. Повече няма какво да кажем.

100

Анонимен

преди 1 година

Не знам колко и защо е лоша Русия, дали има-няма друго освен ресурси, но факта е, че ще платим не само тези 200 мрд, но и оръжията и издръжката на Украйна. И всичко това, за да може утре да плащаме още по-скъпо. Тук един е готов да умре от глад и да ходи вмирисан. 21-ви век, Европа!

99

мдаа

преди 1 година

И това само заради манията на САЩ да се опитва да се конфронтира с Русия. Както и васалното държание на ЕС спрямо САЩ.

98

Анонимен

преди 1 година

Муха го охапала ЕС. Трилиони икономика, 200 милиарда са нищо.

97

Анонимен

преди 1 година

Това, на фона на Европа звучи смешно. Пропаганда за плоски мозъци. Имате ли представа колко е БВП на Европа? 25 трилиона. Това е в закръгленията. Ама да платим хората можем. Первен пар цал.

96

Анонимен

преди 1 година

200? Ами производствата? ЕС се самоуби с желанието си да наказва Русия. Всеки може да си намери енергоносители и по-трудно, но на каква цена?

95

Анонимен

преди 1 година

Накрая винаги се стига до овцете! Те да оправят головата разлика!

94

Анонимен

преди 1 година

Урсула? Урсула какво ще каже?

93

Някой

преди 1 година

И понеже сега някои хора ги боли много за това, че казах, че Русия има САМО износа си на енергия (изключвам жито и зърно, него трябва да видя какъв % е), и цъкат минуси, ще попитам - ще ми посочите ли нещо друго, което да изнася така? Технолигии? Коли? А, да, сетих се - оръжия. Особено към съседите си. И пак ще кажа нещо, което повтарям отдавна, да, САЩ НЕ са по-добри! Русия и САЩ са една монета, но от различна страна. Ние трябва да мислим за нас си,защото те НЕ мислят за нас!