8

Балонест

преди 1 година

И както всеки с икономическо образувание знае или чете по някоя книжка по темата, сега в момента фразата е такава "Кеша е цар"! Тъпите и манипулативни статии, накараха хората да купуват имоти скъпо и с кредити, на които вноските при сложна лихва ще скочат в пъти, а който неможе да обслужва ще продава на безценица. Американците, така си вдигат икономиката, защото като неможеш да погасяваш, търсиш нова работа, правиш бизнес и др. Тук изчезват в чужбина, работят по 20г едвам да изплатятМизернияЗаем

7

Анонимен

преди 1 година

Тази сутрин пък пуснахте статия как, видиш ли ти, въпреки инфлацията, всички се убиват да купуват имоти. Ае решете

6

След 10 дни

преди 1 година

ЕЦБ какво мисли да прави? :) Ай поздрави

5

Анонимен

преди 1 година

Имотен балон се спуква, когато лихвеният процент нарасне. Водещата причина за тях еизкуственото потискане налихвения процентот страна на централните банки. Когато лихвата по жилищните заеми започва да расте, въздухът от балона започва да излиза. Казано иначе, цените започват да се понижават. При достигането на пика на лихвата в началото на 2009 г. в България и малко по-късно в Румъния, той се взривява.Взривът представлява рязък спад на кредитирането и търсенето на имоти, рухване на техните цени и удар върху строителните предприемачи, особено онези, които не са продали имотите си.

4

Номер 3

преди 1 година

е ядосан брокер! Я ми дай ти аргументи, че няма да се спука ?

3

Анонимен

преди 1 година

Има и ще има още спад в сделките с имоти, дори очаквам и балона да се спука. Това няма как да не се случи при намаляващо население, демографски срив, бъдещото увеличаване на лихвите по кредитите и т.н.

2

Фен

преди 1 година

Балонът скоро ще каже пук! :)

1

Анонимен

преди 1 година

Ай стига бе? Хората не купуват имоти когато са на почивка? Не е за вярване.