32

Анонимен

преди 2 години

Нема такъв дзвер.

31

Може но с добавено:

преди 2 години

Може да се запише "чист македонски език" ако след него следва "като диалект на българският език".

30

Анонимен

преди 2 години

Чист български език!

29

Анонимен

преди 2 години

Там говорят на мръсен македонски език, защото ако беше чист щяха да го наричат български език.

28

Анонимен

преди 2 години

Тези се опитаха да крадат знамето на Вергина като само му смениха фона от син на червен. Опитаха се да крадат името Македония. Опитват се да крадат българска история, опитват се да крадат българския език, опитваха се да крадат кирилицата. Не знам младите хора там как търпят една групичка политици да им съсипва бъдещето за единия инат на изфабрикуван македонизъм.

27

Анонимен

преди 2 години

Какво означава чист македонски език?!Езика които е говорил Аце бабачкиот чист македонски ли е, или езика на Делчев, Талев, Миладиновци е чист македонски,кой от двата?

26

Филип от Филипополис

преди 2 години

Хулахопке са чорапогащи и на сръбски. Всички нови термини след 1945 г. са им на сръбски, а тези от преди това на архаичен български. И в момента обаче тече процес по отпадане на старите думи и замяната им с "модерни" сръбски и хърватски аналози. Например вместо седмица вече масово се използва "недела дана", включително и от политици.

25

Маке ма па работа

преди 2 години

Не е спасителен пояс, а е гума :-x Не е Довиждане а Довидуванье :-х От къде си е От каде си :-x Абсолютен селташки диалект - мешавица, откраднат от пограничните райони, старобългарския и сръбския.

24

do 19

преди 2 години

Климент Охридски много ясно, а и т.н. "солунски братя" са родом от Щип

23

Без аналог

преди 2 години

На македонски чорапогащи са хулахопки. :)))))

22

НКВД

преди 2 години

До Само питамА "упс" са го измислили братовчедите на Кирил и Методи от Мичиган. Не се дракайте, и двата езика са измислени на Лубянка 2, втория етаж, кабинтеа в дъното на коридора, историческия отдел по фалшификации.

21

Анонимен

преди 2 години

Американци, австралийци, швейцарци, австрийци, белгийци, цяла южна и латинска америка, все горди нации, не ги е срам да си признаят, че говорят на английски, френски, немски, испански, португалски... Само северномакедонците ги е срам от истината, само тях!

20

Володимир

преди 2 години

макетата опитват да се правят на украници на Балканите ... дано някой от съседите не им спретне някоя военна операция

19

Само питам

преди 2 години

БЪЛГАРСКАТА азбука са я написали солунските братя Кирил и Методий а БЪЛГАРИТЕ КЛИМЕНТ, НАУМ И АНГЕЛАРИЙ по поръчение на БЪЛГАРСКИЯ княз Борис създават българския език. .... КАК СЕ КАЗВА СЪЗДАТЕЛЯТ НА МАКЕДОНСКИЯ ЕЗИК ? Дано не затруднявам някой македонец..... упс. имах предвид СЕВЕРНОмакедонец.

18

Анонимен

преди 2 години

Скопие с условие, а София без условия! Робска пдихика, сър! Балканска работа!

17

Анонимен

преди 2 години

Не пускайте Македония в ЕС, че патриотарите ще останат без електорат.

16

езиковед

преди 2 години

До АнонименБе те българите все говорят по няколко чужди езика и накрая по десетопръстната система.

15

Саше

преди 2 години

На български е много, на македонски многу. На български фъстъци, на македонски кикирики. Нямат нищо общо двата езика, единият е тотално измислен, другият на половина краден от Турция, Гърция и Русия.

14

Анонимен

преди 2 години

Говоря три езика. Сега изведнъж се оказва, че говоря четири! Иначе "чистият македонски език" някак си подозрително минава без превод на иначе чуждия за тях български...

13

Филип от Филипополис

преди 2 години

А що е то "чист македонски език"? Този език се говори само на територията на Република Северна Македония? Защо не е северномакедонски? Тези в Солун чист македонски език ли говорят? Да не говорим че тези в Петрич и Разлог (българската част на Македония) не могат да разберат половината сърбизмите на скопяни- уствари, недела дана, зачин, утакмица, фриджидер и т.н.