25

Анонимен

преди 1 година

един въпрос жилищата инвестиции на кой ще ги дадат по наем?

24

До примитив

преди 1 година

Примитиве-работата не е там, че много хора имат собствено жилище, а че масово се купуват жилища като инвестиция и като се наложи на някой човек да купи жилище не може да си го позволи.Исках да купя жилище 80 квадрата в София, ама ми искат 300 хиляди лева. Е откъде да взема толкова пари?Предпочитам да живея под наем.

23

Анонимен

преди 1 година

Това не означава че онези 98% живеещи в собствено жилище живеят особено качествен имот, а тези под наем живеят зле.

22

Анонимен

преди 1 година

Пълни глупости

21

Анонимен

преди 1 година

Бай Тошо разреши на обикновения бачкаш човек масово да си направи къща само със заплата а не доживотен заем от банката!Това много ги дразни капиталистите!

20

Асоциален Примитив

преди 1 година

"В ЕС средният процент е 20" Мазна лъжа, по скоро манипулация. Процента в западна Европа е над 50% под наем. Средния процент е изчислен с участието на държави като България и Румъния, където всички имаме жилища. Точно тук се пропукаха copocoиднo-либералните планове, защото гадовете смятат за референдум ако над 50% от хората в дадена държава живеят под наем - значи нямат нужда от собствено жилище. Скоро ще им конфискуват всяка собственост а тук ще барят меча или ще гризнат дръвцето.

19

До 21

преди 1 година

Е кой ти говори за Ню Йорк?Написах град колкото София. Ню Йорк да не е с 1 милион население?Самото сравнение на София с Ню Йорк е безумие.

18

Анонимен

преди 1 година

До До 16 20 000 $ е кв. м. в Ню Йорк. 100 кв.м = 2 милиона $

17

Анонимен

преди 1 година

Основната причина е че бг си купиха евтини жилища през соца, а при демокрадция бяха обрани и нямат пари

16

До 16

преди 1 година

Пълни глупости. Сестра ми със семейството си живеят в САЩ.И си купиха къща 200 квадрата за 160 хиляди долара в един град колкото София. В София за тия пари ще купиш някое малко жилище. А заплатите са 5 пъти по-ниски.

15

Въпрос

преди 1 година

Само 2,4% ли?Малко бе!За кога чакате и не секвестирате къщите на народа!?Нали натам ни карате..към западния модел!

14

Анонимен

преди 1 година

И кво, ше ги увеличаване ли? Такива ли са нарежданията на Ko3яk, а Промената?

13

До 14

преди 1 година

Не са прости строителите.Масово апартаменти се купуват като инвестиция от хора, които няма да живеят в тях. Онзи ден дори шефът на"Явлена "каза,че 30 процента от апартаментите в София са празни. Докато има овце, ще има и дерачи.

12

Анонимен

преди 1 година

До Асан 13 И у ФАЩ хората си имат свой дом. Може да е 1 барака с 2 стаички с нисък таван, дето отвън се влиза направо в стаята, ама си имат нещо тяхно. Там колата е по- важна. Дом може да нямат, ама кола има и най- бедния, за да са мобилни.

11

Анонимен

преди 1 година

На пазара най- бързо се разграбват малките апартаменти. Големите стоят заключени с години- скъпи са. Богаташите не купуват апартаменти, строят си къщи. За какво изобщо се строят големи апартаменти? Тия брокери са свързани със строителен бранш, архитекти, проектанти, защо не комуникират помежду си? Има и друго- българинът все повече става самотен по някаква причина. И в световен мащаб е така. Време е секторът да преосмисли приоритетите и новостите.

10

Асан

преди 1 година

А колко трябва да са под наем 92,4% като у ФАЩ и е врогейския съюз ? :)))

9

Анонимен

преди 1 година

Строителството трябва вече да се насочи към малки жилища. Постоянно строят тристайни или по- големи жилища, а хората нямат възможност да купуват големи апартаменти. Младите са по цял ден на работа, децата на училище, прибират се вечер. Когато децата "отлетят", старите не им трябва голям апартамент, трудно и скъпо се поддържа. И нещо друго- хората вече не искат кухня и всекидневна ведно. Искат отделна кухничка. Също не искат баня и тоалетна заедно. Обаче фирмите строят едно и също.

8

mf

преди 1 година

те пък едни "жилища" - някакви панелни общежития със стотици други живеещи в тях, наблъскани една в друга сгради, няма никаква подходяща среда за живеене - парк, градинка, паркинг, площадка.... Това жилища ли са?

7

Анонимен

преди 1 година

Живея в София под наем. Плащам 600 лв на месец за жилище, което струва 250 хиляди лева. Да не съм луд да давам толкова пари?

6

Анонимен

преди 1 година

Това е Живковото ни наследство. Навремето от СССР са ни се възхищавали, че сме имали собствени жилища.