5

Анонимен

преди 2 години

Това са ок новини за малката ни икономика. От гледна точка на ИТ сектора- отдавна изнесохме офисите си от Украйна и хората преподписаха (доста от тях преди войната) с нашенски трудови договори. Взимат солидни заплати (по-ниски от нашите бяха, но ги индексираха спрямо нашите) в пъти над максималния осигурителен праг. И най-важното- плащат като попове плосък данък и има полза от тях. А не като Гай *** в сивия сектор и всичко на ръка, а осигуровките- на минимална.

4

до 1

преди 2 години

Кой не ти дава работа, бе? Прелива от работа. Получавам ежеседмично нови и нови оферти в ЛинкедИн (не, не съм ИТ). Квалифицираните кадри буквално биват крадени от нови компании с по-високи и по-високи заплати, защото конкуренцията е НУЛА за търсените професии. Вече по 1000 се биете за едно място за склададжия в Лидл с 2500 заплата...

3

Анонимен

преди 2 години

Трудът във България е около три път по скъп отколкото в Украйна,все едно наша родна фирма да се премести в Италия да речем!

2

Анонимен

преди 2 години

Приритали сме за тоя икономически гигант О!Крайна. Шест фалита за периода 2014-2022, а в момента половината свят им налива и не се знае дали няма да фалират по два пъти на година до 2030-та. И бизнеса им е такъв, и работниците им са такива. Айде, мерси. Хвалете ми се ако дойдат германци или англичани да правят бизнес тук.

1

Анонимен

преди 2 години

А на българите, кога ще дават работа? Украинците са по материал ...