18

Анонимен

преди 2 години

Във Франция и Финалндия например, където са забранени огнестрелните оръжия, стават повече убийства с тях, отколкото сред бялото население на САЩ. Сред черните е по-зле, но в един момент и техните диваци ще се избият и просто ще свършат.

17

Анонимен

преди 2 години

Както се казва: Хората се раждат еднакви, но "Колт" ги е направил различни. САЩ сър.

16

Анонимен

преди 2 години

Даже трябва да смъкнат възрастта за притежание на оръжие, както и цените на пушкалата. И да се почва уестърна.

15

Господ да слезе тук

преди 2 години

не може да оправи българите.

14

В САЩ има законност

преди 2 години

в България - безнаказаност. А вие си говорете бла-бла-бла. Намираме се в ограбена територия, уж държава, но на ниво такива от третия свят.

13

Анонимен

преди 2 години

Само психологическите тестове далеч не са достатъчни. Тук трябва цяла реформа на тяхната 2-ра поправка от Конституцията. Но не и нейната отмяна, както искат демократите. Защото това ще направи хората още уязвими към подобни атаки. И тук имаме същия проблем. Идва бандит да граби домът ти и да изнасилва жена ти, ти го стреляш, и законът е на негова страна. Това е същия правен абсурд, но с обратен знак.

12

Тенгри кан

преди 2 години

Не знам за САЩ, но кметилото на Михайлов и Узунов изключително бързо се сдоби с пистолет "Макаров", което дори не и е служебно, а е лично оръжие. Този "Макаров" тя развява из селото, насам-натам и се фука с него дори пред хора на енергото;))) Затова получи прякора "г-жа Макарова";))) С една дума, и при нас, ако някой реши може да се сдобиеш с оръжие за 24 часа, стига с него да застреляш политическият противник;))))

11

Дядо Ви

преди 2 години

Бил съм зад океана, оръжието поражда уважение само при мисълта че може всеки да има.Може да си в супер скъпарски джип, като наближиш пешеходна пътека почваш да намаляваш от 50 метра за да може спокойно човека да пресече. Ако се държиш като мутраген може и най големия "***" да извади патлака и да реши проблема.Няма борци, няма каратисти.

10

Супер

преди 2 години

Когато забранят със закон притежанието на оръжие в САЩ и го изземат от гражданите регистрирани притежатели на оръжие... ЩЕ ОСТАНАТ ВЪОРЪЖЕНИ САМО ПРЕСТЪПНИЦИТЕ СЪС ТЯХНОТО НЕРЕГИСТРИРАНО, НЕЛЕГАЛНО ЗАКУПЕНО ОРЪЖИЕ. Никой крадец вече няма да се опасява че ще бъде застрелян от собственика ако влезе нощем в къща да граби или когато ограбва магазин.А обезоръжения ,спазващ законите гражданин ще му остава само да стои коленичил да се моли да не го гръмнат и да чака някое ченге да се сети да дойде .

9

До До 3

преди 2 години

В България не е нужно да си търсиш оправдание за да си беден. Ако си на 18 и си търсиш работа след 11-ти клас имаш 3 опции - общак, по морето или товарач на някоя борса. И в трите случая се плаща на ръка без договор. Понякога просто не им плащат, понякога трябва да набиеш някого за да ти платят изработеното. На всичкото отгоре заплащането е смешно защото е в сивата икономика. Това не са оправдания, а липса на контрол от страна на държавата и нежелание за справяне със сивата икономика.

8

морски

преди 2 години

Как така в България на 18г. не можеш да си купиш нищо?! Щом могат да купят забранени химии редовно, не са бедни. А точно такива дрогари могат да те утепат на улицата без да им мигне окото!

7

До 3

преди 2 години

В България си търсим оправдания за всичко и все някой друг ни е виновен.

6

Анонимен

преди 2 години

Така е в страната с неограничените възможности.Юруш народе и се моли да не те гръмнат на някой ъгъл.

5

Анонимен

преди 2 години

Трябва да се отстояват демократичните ценности

4

9

преди 2 години

В Щатите на 18 не можеш да консумираш алкохол, но може да направят група "за приятели" на някоя дъщеря съвсем легално...

3

Анонимен

преди 2 години

В България сме не по малко въоръжени от американците,просто броя на законните оръжия са много малко а останалите ги имат незаконно но толкова убийства не стават,явно сме по цивилизовани от краварите..

2

Анонимен

преди 2 години

В България на 18г не можеш да си купиш нищо, щото цените са високи, заплатите за 18 годишни са никакви, експлоатират ги като роби, налага им се да живеят при родители или баби до 30г за да могат да спестят някакви пари, за да се изнесат. Не знам кое е по-зле.

1

Наблюдател

преди 2 години

Глупости на търкалета! Основния проблем на САЩ не са законно притежаваните оръжия, а престъпността и наркозависимостта. Не.грата масово са въоръжени с незаконни оръжия и се гърмят всеки ден. Не са масови убийства, но като обща бройка са много повече.