193

Възмутен

преди 2 години

До До Анонимен 187 --- "С тяхната схема искат да изнудват," Не, с тяхната система искат да са сигурни, че парите им няма да бъдат откраднати от Запада, както стана с 300 милиарда долара техни пари, получени предимно за газ и нефт, съхранявани в западни банки, защото такива били "правилата" на запада. Е, Русия вече не иска да продава по правила, по които може парите й да бъдат откраднати. Трудно за разбиране, нали? Поне за скромния русофобски мозък така изглежда

192

До Анонимен 193

преди 2 години

Така е! Европа е неподготвена, но до година-две инфраструктурата с терминалите ще е готова. Затова и купуват от Русия все още. Както вече писаха, технологично ги осакатиха. Без технологии, които в по-голямата си част бяха на европейските компании, КПДто ще е много ниско.

191

Възмутен

преди 2 години

Мислят разглезените, тлъсти европейци, научени да грабят ресурси от цял свят, мислят... как да получават газ, да го плащат в евро и долари, които после да замразяват, сиреч да си ги открадват обратно... сиреч как да продължават да получават газ безплатно от Русия, ама като Русия не дава вече безплатно, чешат се по главите, как? Как? :))

190

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 193 "Само, че тоя нов кран и нова тръба, от днес за утре могат да бъдат само виртуални, не реални" Борисов постро тръбата за транзит за една година. Повярвай ми, докато си пишем с теб вече е започнало проектирането на тръби опасващи цяла Европа, а замразени проекти като този от Португалия са задействани на пълна пара. По-интересния въпрос е какво ще се случи с Русия, когато европейските държави сами започнат "да спират газа"? :)

189

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 187 Санкциите са в множество сектори и не всички са предназначени за да спрат финансовите приходи на Русия. Всъщност, основните санкции досега бяха насочени към изолацията й и са много по-увреждащи в средно и дългосрочен план. Технологичната изолация особено.

188

Анонимен

преди 2 години

До До Анонимен 183 и такива като теб си мислят: Пускаш от днес за утре един нов кран по една нов траба, от която почва да тече газ от алтернативен източник. Само, че тоя нов кран и нова тръба, от днес за утре могат да бъдат само виртуални, не реални. И стига с тоя *** риторика русофили, русофоби - същината на тая тема в основната си касае икономически реалности. Реалностите са, че едни страни имат ресурси, други нямат - дали ни харесва разпределението или не, това не променя простия факт.

187

До Анонимен 188

преди 2 години

Ние не правим ток от газ, така че споко, няма да зъзнем. А газпром ще изгаря газта щото няма да има какво да я прави...и пак ще зъзнат, щото ще съкращават щат

186

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 188 "което пък означава, че при по-малко продадени количества, приходите ще са по големи" Ще означава, ако продължават да продават на Европа :))))) Също така, енергия има, просто не е газ. :)))) Проблема не е с отоплението.

185

До Анонимен 187

преди 2 години

Какво не е ясно? ЕС остави Газпромбанк извън санкциите, за да може да плаща за суровини. Руснаците си получават парите! С тяхната схема искат да изнудват, по курс определен общо взето от банката на Русия. Рубли никъде не се търгуват

184

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 183 - а ЕС загуби ли руските доставки, няма от кой да ги компенсира като количества дори на по висока цена. Познай, кой ще го боли повече. Животът, оцеляването е свързан с ресурси, нямаш ли достатъчно ресурси - колкото и пари да генерираш в компютрите, пак ще гладуваш.

183

Анонимен

преди 2 години

До До Анонимен 183 Аргументът ти важи и в обратна посока - за всички алтернативи на руските доставки пак се иска инфраструктура в ЕС, която понастоящем липсва. Да не говоря че заради санкциите цените на енергоизточниците поскъпват, което пък означава, че при по-малко продадени количества, приходите ще са по големи. И на последно място - аз ако имам енергия, и да не я продавам, от студ няма да умра. Тоя, който няма енергия, и да има пари, ще зъзне :)

182

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен Предплагам ти да мислиш логично. 1. ЕС (по собствената му риторика) налага санкции на Русия, с които да я лиши от икономическата възможност да поддържа войната. 2. Най-значимия приход на Русия е от износ на енергоносители. Единствения начин да бъде "санкционирана" по осезаем начин, е чрез спирането на приходите й от газ. 3. Извод - ако Русия си получава приходите, де факто няма санкции, и обратно - ако има санкции, това означава че приходите по някакъв начин са блокирани. Сложно ли е

181

Анонимен

преди 2 години

В близките месеци долара нагоре, рублата надолу.

180

До Анонимен 183

преди 2 години

Русофилите и друго си мислят. Спиране на газта, просто слагаш тапата. Да, ама не. Ще я продавали в Азия. Как? С кофи и буркани? Тръбопроводи няма. Наличните не могат повече. Китай не ползва газ, пък си има достатъчно. Фалит за Газпром без Европа

179

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 174 - безнадежден си...или платен. Все тая.

178

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 182 "С 5-10 годишни договори цените ще слезат с 20-40% надолу. Умреха балъците. Цената на евтината руска газ се вдигна с 900% за две години!" Има нещо в това, което казваш, което убягва на русофилите: в момента в който се подпишат тези договори, руската газ става ИЗЛИШНА. Когато една страна се е вързала с договор с друг доставчик, вече НИЩО не може да се промени. Газпром загуби ли европейски клиенти, ще е за ДЕСЕТИЛЕТИЯ. :)

177

Анонимен

преди 2 години

ПХаха, след някой и друг отказал се и молби ще пускат...аре у лево. LNGто вече е на цената на Газпром! С 5-10 годишни договори цените ще слезат с 20-40% надолу. Умреха балъците. Цената на евтината руска газ се вдигна с 900% за две години!

176

Анонимен

преди 2 години

РУСИЯ ПОДАРИ СЕВЕРНА ДОБРУДЖА НА РУМЪНИЯ, БЕЛОМОРСКА ТРАКИЯ НА ГЪРЦИЯ, ЗАПАДНИТЕ ПОКРАЙНИНИ НА СЪРБИЯ,А БЪЛГАРСКА МАКЕДОНИЯ ПРЕВЪРНА ВЪВ ФРАНКЕНЩАЙНА ФИРОМСКИ БЮРМИСТАН И СЪЗДАДЕ МАКЕДОНСКАТА ШЛЬОКАВИЦА,НАРЕЧЕНА ЕЗИК! ВСЕКИ,КОЙТО ПОДКРЕПЯ РУСИЯ Е ПРЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРСКИЯ РОД И ЗЕМИ!

175

Анонимен

преди 2 години

Кой му дреме за рая газ. Да си я държат в буркани по мазите в Рашко. Айде сектир. Целия ЕС му се драйфа от Путин, Кремъл и прочие..

174

Анонимен

преди 2 години

До 14-ти януари След 5 дни ще се наложи да измислиш друга фантазия. :)))