135

Анонимен

преди 2 години

Ааа, значи стигнахме до това кой колко "допринася"? Значи, аз с малката заплата, не допринасям толкова, въпреки че също плащам ДДС на всеки купен продукт или услуга, колкото бизнесмените и усвоителите на фондове? Демек нямам принос, ерго нямам и права, като например да се възмущавам и питам? Ами евала да тая демокрация, респект за предприемаческия дух!

134

Анонимен

преди 2 години

До 153 Истината е, че твоите "предположения" са само злобеене по адрес на други хора , без никаква връзка с реалността. Пожеланията ти (защото са точно това) са просто израз на типичното фантазиране на хора, които искат да се чувстват по-добре от това, че ще си представят, че някой друг е зле. Затова говориш за хора, които не познаваш и "предричаш" какво "щели" да правят. Не знам защо е толкова трудно някой да се концентрира върху собствените си действия и поведение.

133

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 154 "Нали всички сме наясно, че вноските се събират от АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ българи, след което фондовете се усвояват от НЯКОЙ българи?" Ами всъщност това е само едно (грешно) представяне на ситуацията, защото едва ли някой с 1500 лева заплата допринася за бюджета колкото някой с 2500, 3500, 4500 или по-висока заплата, или пък в сравнение с работодател, който наема десетки хора, плаща им осигуровките и пр. Също така, и "обикновените" българи се возят на новите автобуси и метро.

132

Анонимен

преди 2 години

До господина, който славослови ЕС. Нали всички сме наясно, че вноските се събират от АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ българи, след което фондовете се усвояват от НЯКОЙ българи? Хвала на такава система! Благодарим от сърце на Европа!

131

РАШКА С ПРАШКА

преди 2 години

С тая гаубица ще ни разкажат играта

130

Героите на Уганда

преди 2 години

Кметът на Врачанското село Бели извор се сдоби с 15 минутната си слава. Но за де забравим още утре, че съществува, да закачи гореспоменатото оръдие за голфа си и да предприеме героично пътуване до Домбас. А че снаряди за оръдието няма, е отделен въпрос. Очаквам още кандидати за психодиспансера да се появят по тАлАвизора.

129

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 151 Това не е "стратегия", а просто как света функционира. Поне нормалния свят. Знаем и за един друг свят, в който да те закрепостят (оттам и "крепостничество") беше инструмент за контрол. Никъде не са "останали". Хората си намират работа явно. Това, че ти конкретно живееш в най-бедния регион в рамките на ЕС е просто стечение на обстоятелствата. И ако човек може, прави нещо, за да си осигури по-добър живот - ако не може там, където е роден, то другаде.

128

Анонимен

преди 2 години

ДО 155 А браво чудесна стратегия, всички да си зарежат родните места и да хукнат да дирят работа в чужбина и по големите градове. Ми то това и стана. А къде останаха тези така красиво описани от теб просперирали работливи българи от малките градове?

127

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 156 "явно си в някоя измислена България. Защото в северозапада първо хората много трудно си намират работа" В напълно реална България съм. А НАВСКЯЪДЕ по света, ако искаш да се РЕАЛИЗИРАШ си търсиш мястото. Какъв "северозапад". Ако някъде няма работа отиваш да се реализираш там, където има, а не си стоиш в къщи с надеждата, че някак си работата с добро заплащане и условия ще те намери. ПРиказките ти показват всъщност, че такива хора, които чакат, всъщност НЕ ИСКАТ да се развиват.

126

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен, к.147 Зная за такива пенсии, но лъжливият премиер обеща осъвременяване на пенсиите в края *** м.г. с15%. И какво стана: още по-лъжливият министър на МТСП - лице от крадливата партия на Нинова отпусна 9% на половината пенсионери -тези,които се пенсионираха след 2010 г.Останалите получиха по 5% , колкото се полагат по закон за всяка година. Това е осъвременяването по Гьоковски. Така че сега К.Петков да не лъже с две осъвременявания на пенсии - цоцолист пари не дава, а взема - краде.

125

Анонимен

преди 2 години

до 154 явно си в някоя измислена България. Защото в северозапада първо хората много трудно си намират работа. Второ, тя е ниско платена. Тези просперирали и богати описани от теб българи са единици, може би 5 %. Масово, хората изнемогват.

124

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 153 "Няма го производството и сме в пряка зависимост от субсидиите на ЕС" България има рекордно производство и износ от цялата си история до момента, тъй че това са лъжи, който някой "услужливо" иска да натрапи на българите. Неслучайно сега покрай кризата с горивата толкова много ПРОИЗВОДСТВА са застрашени.

123

Анонимен

преди 2 години

да пробват с прашки мога да им подаря като оръжие

122

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 159 Нещо май си останал с грешни впечатления: аз нямам нужда тепърва да "сондирам мнения". Всеки ден "сондирам мнение" защото реалността е навсякъде. Виждам как живеят, какво проблеми имат и така нататък. Познавам вскяакви хора: от скромни работещи за едната заплата в кафе, през земеделски стопани, до адвокати, лекари и държавни служители. Виждам как живеят и повечето не живеят никак зле. НЕ познавам хора, които имат акъл, образовани са и са работливи, които да живеят зле.

121

Анонимен

преди 2 години

Въпроса не е до можещ и не можещ и до желанието за труд, защото е работела и на две места. Такава е политиката на държавата. Такъв е жизнения стандарт в България. Няма го производството и сме в пряка зависимост от субсидиите на ЕС. такава е гео-политическата картинка в момента.

120

Анонимен

преди 2 години

до 156 ами като е в България, хайде да отидеш и да сондираш мнението на хората и да направиш един разчет приходи, разходи. От получените резултати искам да питам как приходите стигат за отглеждане на деца, за лекарства, за храна, за битови сметки. И стигат ли изобщо?

119

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 157 Това е защото освен от учителската стая до класната стая не се е нагърбвала с никакви други отговорности. Баща ми беше заместник-директор занимаващ се с квалификация на педадогически персонал (включително не само от тяхното училище) и учебния план. Както казах, за можещите и работливите винаги е по-добре.

118

Анонимен

преди 2 години

до 155 и моята майка е била учителка 45 години, ама е с пенсия 480 лв.????

117

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 153 Да, в България.

116

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 154 "моляяя, пенсия на учител 750 лв? Вие в коя България живеета?" Не ми се моли. Баща ми беше (преди да почине) пенсионер с такава пенсия. И имаше 42 години трудов стаж като учител.