159

До 133 Анонимен

преди 2 години

Мислиш ли какво си написал?Русия годишно продава на Европа 150милиарда газ на 21държави.България купува 3милиарда газ 2% от целия износ.Какви интереси е нарушил Просто Киро? Напротив тези 3милиарда ще бъдат пак руска газ само че договорена от посредници от Гърция само че с 40%по скъпа.Сделката която посредника случи за 1месец е вместо 70евро с цена почти 110 евро като само комисионната е 10 милиона това са 70 кюлчета злато по 35 на Кирчо и Кокорчо.За 2 кюлчета ББ падна а тези милионери за месец!

158

Пак по опорката?

преди 2 години

До Анонимен 164: "Христо Гаджев: Над 600 000 боеприпаса изнесла България за Украйна"? Христо Гаджев да даде на медиите копие от договора за износ, не да хвърля така кьорфишеци в публичното пространство. Кой изнася и по договор с кого? Стига г'лупости.

157

Анонимен

преди 2 години

А нашите трябва да почват да се замислят,че Донбас няма да остане в рамките на Украйна и си трябва политика с новите ни съседи.Засега да не обявяват твърди позиции,защото нищо не се знае.

156

Без фейкове тук

преди 2 години

До Анонимен 168: Нищо не е "освободила" украинската армия. В постоянно отстъпление е. Херсон е освободен от неонацистите. Зеленски трябва да преговаря докато Украйна не е загубила и Одеса.

155

Анонимен

преди 2 години

Предполагам Украйна се инати да води преговори преди 9-ти май.Да мине тази дата и да си се помиряват.

154

Анонимен

преди 2 години

Току що украинската армия освободи Херсон с български боеприпаси

153

Анонимен

преди 2 години

Христо Гаджев: Над 600 000 боеприпаса изнесла България за Украйна само с два полета. На 4 и 5 април с два полета са транспортирани от Летище София до Летище Режов в Полша, което е на 100 км от украинската граница, 600 хиляди 30- и 40-милиметрови боеприпаси на стойност 23,5 млн. лева.

152

Малко за политика

преди 2 години

Сега опорната точка е: "Ние и без това изнасяме оръжие за Украйна, защо да не го изнасяме от името на правителството на България". Съвсем не е едно и също. Сега изнасяме примерно за Полша, а за това, че Полша може го изнася за Украйна ние не носим отговорност. В интерес на Украйна е войната да приключи колкото може по-скоро. А това няма да стане с износ на оръжие за Украйна. Украйна трябва да преговаря. Ако сега преговаря за мир, ще загуби само Донбас и Луганск. След месец може да загуби и Одеса

151

Анонимен

преди 2 години

25 000 руски войници са убити с български боеприпаси

150

Анонимен

преди 2 години

В публикация от понеделник, 25 април, американското издание Ню Йорк Таймс съобщи, че Вашингтон купува произведени в България и други източноевропейски държави оръжия и муниции и ги предоставя на страни, които разчитат на съветска военна техника.Една от компаниите посредници между производители и военното министерство на САЩ е базираната във Флорида Ултра Дифенс. Собственикът на компанията Матю Херинг казва пред изданието, че тези държави осигуряват около 90% от всички нестандартни боеприпаси, които Пентагонът купува, за да помага на други държави.

149

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 154С Полша винаги сме били приятелски настроени, помним Владислав Варненчик, който за жалост не можа да ни освободи от османците и загина край Варна :)) Не са ни направили нищо лошо поляците :)

148

Не за Украйна

преди 2 години

България изнася оръжие, но не за Украйна. Ако изпратим оръжие, това означава че искаме войната да продължи. А това не ни е нужно, нито на нас, нито на украинците. Русия отдавна е сложила на масата условията за мир: неутрален статут, отказ от разполагане на чужди оръжия, признаване на независимостта на ДНР и ЛНР, признаване на статута на Крим като част от Руската федерация. Украйна не може да спечели тази война. Всяко продължаване само означава още жертви и разрушения. Да преговарят за мир.

147

Анонимен

преди 2 години

междуведомствената комисия за експортен контрол, която одобрява износа на оръжия и технологии с двойна употреба, е издала 31 разрешителни за износ на оръжия и боеприпаси между 20 февруари и 13 април 2022 г. Войната започна на 24 февруари. Разрешителните включват бронирани и защитни средства, боеприпаси, стрелково оръжие и симулатори и боеприпаси за учения на обща стойност над 316 млн. евро.

146

опааа

преди 2 години

През първите два месеца от войната в Украйна България е изнесла оръжия и боеприпаси на три пъти по-голяма стойност, отколкото за същия период миналата година. Това стана ясно от отговор на вицепремиерката Корнелия Нинова на въпрос на депутати от ГЕРБ в парламента.В отговора пише, че междуведомствената комисия за експортен контрол, която одобрява износа на оръжия и технологии с двойна употреба, е издала 31 разрешителни за износ на оръжия и боеприпаси между 20 февруари и 13 април 2022 г. Войната започна на 24 февруари. Разрешителните включват бронирани и защитни средства, боеприпаси, стрелко

145

Анонимен

преди 2 години

Депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев пък показа документи, според които на 4 и 5 април са извършени два полета от летище "София" за летище Жешов в Полша, които са за износ на оръжие по договор между българска и полска компания. Според Гаджев става въпрос за износ на 600 000 броя боеприпаси за гранатомети, като разрешението за износ е дадено от междуведомствената комисия за експортен контрол на 25 март. "Сделката е на стойност 23.5 млн. евро", каза Гаджев и предположи, че крайната дестинация на боеприпасите е Украйна, защото летището в Полша се намира на 100 км от границата с Украйна, а и авиокомпан

144

Анонимен

преди 2 години

Искам едно просто нещо - военните фабрики в Сопот и Казанлък да работят на 3 смени, хората да имат хляб, децата им шоколад, а държавата да прибира данъци. Ще продаваме на всеки, който иска да купи оръжие. Важно е бизнесът да върви, а в този бизнес най-големите акули са САЩ и Русия. Те скрупули нямат. Защо ние да имаме? Ще продаваме и толкоз. Който се нуждае от оръжие може да си купи от нас, че скоро може интересът да секне, като гледам как в Украйна влизат далеч по-модерни оръжия от нашите.

143

Анонимен

преди 2 години

Изнася ли България оръжие за УкрайнаПарадоксът в случая е, че взривоопасната ситуация в правителството се случи въпреки факта, че всъщност България изнася огромни (за мащаба ни) количества оръжие към Украйна. Това не става директно, а чрез експорт на военна продукция от България за други европейски държави, които се явяват крайни потребители. От там нататък те могат да я реекспортират към Украйна, но България на практика няма вече нищо общо с тези оръжия. Хора от оръжейния бизнес казват, че страната ни от няколко години прилага тази схема след поредицата взривове в различни складове за боепр

142

Анонимен

преди 2 години

До Шефа на КинтексНие имаме много съветско оръжие мен, дори в излишък, нема нужда да внасяме съветско оръжие от бившите сателити на Масква :))) Все пак бехме най-верното куче на СССР, оръжия колкото си щеш в БГ :)) Имаме нужда от натовско въоражение, ама САЩ знаят, че бяхме или още сме троянския кон в съюза и не бързат да ни ги доставят, мейби след като Петков ги накара да ронят сълзи рашките, ще ни го доставят :))

141

Така е

преди 2 години

България индиректно доставя оръжия за Украйна и това е ясно както за партньорите ни от ЕС и НАТО, така и за украинската държава.От началото на войната България е утроила доставките си на оръжие за европейски държави в сравнение със същия период на миналата година, което след това се реекспортира за Украйна, и това нарежда страната ни на второ място след САЩ.

140

Анонимен

преди 2 години

Само така тия са предатели искат да ни натикат във воина трябва да ги изхвърлим час по скоро какви са тея че да разговарят с Президента дотук бяха