41

до Шлосерчето

преди 2 години

Каква е разликата дали ще взимаш минималната в Кремиковци или минималната като продавач в магазин?

40

Смехурко

преди 2 години

Сивата икономика, масата хора на минимални заплати на които се дават пари под масата А правителството вдига МОД за да ощети тези които си плащат Има ли логика? А минималната заплата е бич за сивия сектор, както казват по-долу, няма реално хора на минимална заплата.

39

Анонимен

преди 2 години

22 Какви заплати над 4000 лв. Виж статистиката. 80 %, са сдоход под средната работна заплата.

38

Шлосерчето

преди 2 години

Ще търсите вие Кремиковци и другите разграбени и приватизирани заводи.

37

Анонимен

преди 2 години

Ако се включат, за половината от работещите тя ще стане 782 лв. Така ние ще бъдем една от петте държави в Европа, които ще имат най-висока процент минимална работна заплата от средната", заяви Ножаров.Истинско тълкуване на статистиката. Как се живее с такъв доход? Бъдете ХОРА, като нямаш пари не правиш бизнес.

36

Vito

преди 2 години

Майка ви скапана , алчна и крадлива . Пари не ви стигнаха . Стига сте лъгали . Можете и по 2000 евро заплати да плащате . До вчера - " бизнеса" имал нужда от 200000 работници , но не казвате че ги искат на 800 лв заплата . Сега щяло да има съкращения. 1500 лв минимална Заплата и да ви видя как уж ще фалирате , гадове мръсни. Осрахте се да искате помощи от държавата , то не беше за справяне с короната, за скъпия ток и още поне 100 причини . Ми като не може да се оправяте без помоща на държавата ф

35

Предприемач

преди 2 години

При мен на минимална заплата е само нощния пазач. Пенсионер на 74 години. Сред познатите ми, които въртят собствен бизнес минималните заплати са пак за подобни позиции и често пак са пенсионери. Не знам как някой успява да наеме човек за под 1000лв нето и то за неквалифициран персонал. Просто никой не се хваща за по-малко.

34

Dev

преди 2 години

Е колко да се плаща за общи работници, при положение, че те са съгласни да работят за тези пари? В целия свят се смята за нормално неукият да е беден. Още от ранна детска възраст в книжките с приказки се обяснява за последствията от неграмотността, мързела и скатаването. После им е винован държавата, бизнеса, успелите и богатите.

33

Анонимен

преди 2 години

Държавата ме призовавала да проявя отговорност и да се ваксинирам, за да опазя обществото... Усмихвам се и отвръщам на такава държава и такова общество със същото, което съм получавал от десетилетия от тях. Честито!

32

Кире

преди 2 години

Така ли!?! Не мисля. Не съм видял още шеф да работи.

31

радка пиратка

преди 2 години

До 29Не ми философствай, а вземи и прочети една книга, ***. Минимални нужди на живот, на храна, на здраве, транпорт и пр.Знаеш ли колко е чистата заплата на 710 бруто, ами 512 лв. Сега си направи сметката тези 512 лв. какви нужди за храна могат да ти покрият.Дървен философ.

30

Анонимен

преди 2 години

Затова пълен саботаж и на държава и на работодатели! Крадене, точене и излежаване, симулиране на работа! Каквото повикало, такова се обадило!

29

Анонимен

преди 2 години

Хайде, да си говорим истината, бизнесмените си влагат парите в коли, екскурзии и тнт, а не инвестират в квалификация на работниците си.

28

Анонимен

преди 2 години

Даваттия къде имат,тия къде немат дават дрънци,тия къде немат требва да си търсат работа или да учат може и двете.

27

Анонимен

преди 2 години

На тоя кухия от кокиче му казах да не пише.

26

Анонимен

преди 2 години

Аман, от псевдо бизнесмени, които не оценяват труда на другите. Ако сте интелигентни, никога няма да унижавате хората, които работят за вас. Каквото повикало, такова се обадили.

25

ф

преди 2 години

Ами то и старо желязо не остана. Де що имаше хората го събраха и продадоха на братята.

24

до 27

преди 2 години

Кои "най-минимални нужди" не покрива МРЗ?

23

Анонимен

преди 2 години

За 700 лв.заплата/чисто/трябва да ме осигуряват за всички осигурителни случаи,да ми дадат купони за храна,колкото е мин.заплата,да ми поемат транспорта и наема,ако съм под наем+ режиините(всичко това са го осигурили за депутатите,нищо,че заплатите им гонят 10 000 лв.),и тогава ще се замисля дали да приема.

22

радка пиратка

преди 2 години

Как така все българският бизнес ще фалира при вдигане на МРЗ. Все пишман българските бизнесмени са онеправдани. Ами фалирайте смешници, дори хората на МРЗ колко и да да не са квалифицирани следва да получават МРЗ, която да покрива най минимални нужди.Аре у коша мутрафонски бизнесмени. Взел куфарчета с пари и си мислят, че са Бил Гейтс и, че бизнеса е лесно нещо. Дори и с този темп на вдигане заплатите пак никой не иска да ви работи. За 10 години 1 милион са в западна европа. Туй то