69

Анонимен

преди 2 години

Купуваш ламарина за 100лв, свързваш я и вадиш ток за 2 лева. Важното е свободна енергия да има и да сме независими.

68

Анонимен

преди 2 години

Сигурно е русофил. Те са обикновено толкова умни и са големи изобретатели.

67

Гошо...Тъпото

преди 2 години

Аз едно...време като ученик в електротехникума в Зарата,си направих полупроводников радиоприемник,който се захранваше единствено от индуктирания антенен ток на радио Ст.Загора.За целта си бях опънал един 10 метров кабел на терасата и от там със схема Грец изправях идуктираното в антената напрежение и зхранвах апарата,който също дам си бях направил.Поздрави на всички които са завършили този техникум,големи...изобретатели бяхме.

66

асдаа

преди 2 години

Новина от преди осем години...https://btvnovinite.bg/lifestyle/technology/pensioniran-balgarski-inzhener-proizvezhda-tok-ot-morska-voda.html

65

Мангау

преди 2 години

Вземаш един кол с една кука и жица. И го закачаш за жицата на стълба на Енергото. И цялата махла върга гюбеците. Ток без нищото.

64

Теслъ

преди 2 години

В тубата показват как правят енергия от нищото . Малко жици .един магнит и айде.

63

Смях

преди 2 години

Тъкмо научих магарето да не яде и да даяни на бой, пък то взе, че умря! Язък...

62

Анонимен

преди 2 години

И колко спести с тая крушка за 12 волта - 10 стотинки на месец! То ясно, че човекът си мисли, че е спестил нещо, ама "журналистите" тук са по-зле и от него.

61

Анонимен

преди 2 години

От нищото мда. В статията става дума, че не е от нищото и това е меко казано малоумно, за да произведе електроенергия за 10лв. трябва да вкара 100, но нека му е безплатно.

60

Ха сега де?

преди 2 години

Ако вземе с тези топки да си произвежда и олио ще ме впечатли повече.

59

да...

преди 2 години

Процесът "електролиза" и резултатът от него се изучаваше , както си спомням в 6-ти клас в часовете по физика. Пожелавам на "новатора", още много творчески успехи с надеждата, че може скоро да ни ощастливи и с "перпетум мобиле".

58

Зевзек

преди 2 години

И как се справя с високите сметки за ток? Като не ползва ток! С нетърпение очаквам да видя как някой ще се справи по същия начин с високите сметки за храна.

57

Анонимен

преди 2 години

Преди учителите ги пенсионираха рано,защото след 20 год стаж "изпушваха".Все по-вече такива"изобретатели" ще виждаме.Да е жив и здрав човека,да се радва на лампичката си.Той не е виновен.

56

do 73

преди 2 години

ще си изпържи така друг път! учете бре, учете!

55

Анонимен

преди 2 години

И защо не си купи един 100 ватов панел,инвертор и акумулатор?Добре,че не се "сетил"да върти някой стар велосипед с динамо.

54

Анонимен

преди 2 години

Спекулантите само това чакат.Още утре и цената на солта ще задмине цената на олиото.А и цената на ръждивата ламарина ще стане като на златото.Пък заради графита цената,на един молив може да скочи до минималната заплатаСамо калашника ще оправи всичко но ги няма Левски,Ботев,Бенковски,Хитов.Само с приказки не се получава.От ден на ден по зле става и от османското робство.

53

Анонимен

преди 2 години

Мизерия!Изобщо не е за хвалба.Ламарини,топки,жици ...за една лампичка.Ами да си купи един соларен фенер за 8лв и ще му свети и даже и радио имат.Глупости!

52

Анонимен

преди 2 години

Продал си жилището у Софето и не мое си плати тока. На кой е харизал парите? На телефонните ...?

51

Анонимен

преди 2 години

какво точно не измислено досега е измислил

50

Анонимен

преди 2 години

Човекът не е изобретател, той не е изобретил нищо ново, това е просто галваничен елемент, подобен на батерията от Алесандро Волта от 19 век. С този елемент или батерия може да захрани някоя лампичка и толкоз. Не може да си стопли храна, вода или въздуха в стаята. Така, че по никакъв начин няма да му намалее сметката за ток, ако се разчита само на това.